ריצה 6 שנים על עבירת ביטחון - ונשלח שוב לכלא
תושב אום אל-פאחם, שנידון בעבר למאסר בגין עבירה ביטחונית, הורשע שעמד בקשר עם איש חמאס. העונש קל יותר מהפעם הקודמת: חמש שנים בכלא
נשפט בפעם השנייה על עבירות ביטחוניות - וקיבל עונש חמור פחות: חמש שנות מאסר בפועל נגזרו היום (ד') בבית המשפט המחוזי בחיפה על תושב אום אל-פאחם, שעמד בקשר עם איש חמאס, קיבל ממנו כספים והנחיות ואף חיפש - על פי הנחייתו - מחבוא של אמצעי לחימה וכסף בשטחי ישראל. הוא הודה במיוחס לו במסגרת הסדר טיעון. חלק מעונש המאסר הוא בגין מאסר על תנאי שהופעל נגד הנאשם, שריד ממשפטו הקודם, שהיה גם כן על עבירות ביטחוניות.
הנאשם, חאלד אגברייה בן 52, נעצר בחודש אוגוסט 2010, זמן לא רב אחרי שסיים לרצות שש שנות מאסר בגין עבירות ביטחוניות. בתיק מואשם גם גיסו של אגבריה, מאזן מחזומה, שמשפטו עדיין מתנהל. אחיו של מחזומה, נביל, הוא איש חמאס שעמו היה הנאשם בקשר. בין 2000-2006, אז ישב אגבריה בכלא, העביר נביל לישראל סכום של כ-120 אלף דולר עבור שני הנאשמים, באמצעות מחמוד מחזומה, אח נוסף, על פעילות הקודמת.
בהמשך הבין הנאשם כי מחמוד לא העביר לו את כל הכסף וכי הוא אמור לקבל סכום נוסף של 65 אלף דולר. מאזן נועד בעניין עם נביל וכך חודש הקשר בין הנאשמים לאיש החמאס. מהאישום עולה, כי בשיחה בין השניים וידא נביל כי הקשר יחודש גם לצורך המשך הפגיעה בישראל.
בהמשך נפגש הנאשם עם נביל בסעודיה. במהלך המפגשים הוא הודרך כיצד להשתמש באינטרנט, כדי לשמור על קשר רציף. בהמשך מסר נביל לנאשם מפה, ובה מקום מחבוא של נשק וכסף באזור היישוב ציפורי בגליל התחתון, ואמר לו כי הוא יכול לקחת את הכסף ששם. בהמשך ניסו שני הנאשמים לאתר את נקודת המחבוא, אך ללא הצלחה. לאחר מכן מסר נביל לנאשם מפה מדויקת יותר וכן הראה לו תמונה של המקום, אך המחבוא לא נמצא.
עוד נטען נגד הנאשם, כי במפגשים אחרים שהיו בינו לבין נביל בסעודיה, (במהלך החאג', הוא נפגש עם אישים נוספים ודן עמם "אודות מצבם של ערביי ישראל והמצב בגדה המערבית וברצועת עזה".
הנאשם הודה במיוחס לו במסגרת הסדר טיעון, שלא כלל הסכמה על העונש. התובעת טענה כי נקודת המוצא בענישה צריכה להיות מינימום שש שנות מאסר, העונש אותו קיבל אגבריה בעבירה הקודמת. הסניגור, לעומת זאת, טען כי המעשים שיוחסו לו הפעם היו חמורים פחות מאלה שבתיק הקודם.
"רתם עצמו מחדש לשירות ארגון הטרור"
אב בית הדין יוסף אלרון, והשופטים משה גלעד ומנחם רניאל, כתבו בגזר הדין כי "גם אם תחילת יצירת הקשר עם אותו נביל היתה לצורך קבלת כסף שהובטח לו, בגין פעילותו הקודמת כנגד ביטחון המדינה, אזי, המשך הקשר עם נביל, האינטנסיביות של קשר זה, פרק הזמן הממושך של הקשר, פגישותיו גם עם אחרים, והיענותו למשימות שהוטלו עליו, יש בכל אלה כדי ללמד על כך, שהנאשם רתם עצמו מחדש לשירות ארגון הטרור ולסייע לו כפי שנדרש לעשות, במילוי משימות שהוטלו עליו".
למרות זאת גזרו עליו רק ארבע שנות מאסר בפועל בגין תיק זה, והפעילו מאסר על תנאי בן שנתיים שהיה תלוי נגדו בגין התיק הקודם.
רק שנה אחת מתוך השנתיים תרוצה במצטבר, כך שבסך הכל ירצה אגבריה חמש שנות מאסר בפועל. כמו כן נגזר עליו שנתיים מאסר על תנאי וקנס של 20 אלף שקל.
מפרקליטות מחוז חיפה נמסר, כי הסדר הטיעון נחתם לאחר שכתב האישום שונה בצורה מינורית, והוסכם כי הטיעון לעונש יהיה חופשי. "הופתענו מהעונש, כי ציפינו לענישה של שבע עד שמונה שנים לפחות", נמסר מהפרקליטות. עוד נמסר כי לאחר שתלמד את פסק הדין, צפויה הפרקליטות להמליץ לערער על קולת העונש.
Read this article in English