שתף קטע נבחר

 
צילום: אבי מועלם

המו"מ תקוע: "רופא לא צריך להרוויח כמו עוזרת"

באוצר טוענים כי פערי השכר במשא ומתן עם הרופאים עומדים על כמה מיליארדי שקלים. הצדדים הגיעו היום לדיון בוועדה בכנסת וסיפקו הצצה לאופן המשא ומתן. מחר יושבתו מרפאות החוץ בבתי חולים רבים, והצדדים ייפגשו לדיון נוסף במשא ומתן

לאחר הדיון שנערך הבוקר בכנסת בנושא שביתת הרופאים אומרים בצהריים (יום ג') באוצר כי הפערים בין הצדדים מסתכמים בכמה מיליארדי שקלים. הדיון סיפק הצצה לאופן המשא ומתן בין הצדדים, כאשר מצד אחד טענו בהסתדרות הרפואית כי באוצר מנסים לעשות דה-לגיטימציה לרופאים, ואילו באוצר טענו כי דרישות הרופאים מוגזמות.

 

 

"במשרד האוצר אומרים הרבה משפטים מטעים ולא נכונים", אמרה מזכ"לית ההסתדרות הרפואית, לאה ופנר. "הם מנסים לעשות דה-לגיטימציה לציבור הרופאים. מנסים לומר לנו לעסוק רק בכסף ולא בכלל בבעיות של המערכת". מחר צפויים הרופאים, לחדש את העיצומים בהם החלו לפני יותר מחודש,

ולהשבית את מרפאות החוץ בבתי החולים שיבא בתל השומר, בילינסון בפתח תקווה וכל בתי החולים הציבוריים שמצפונה להם.

 

בדיון בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת הציגה ההסתדרות הרפואית דרישה להעלות ב-25% את שכר הרופאים בפריפריה, והדגישו על תוספת רוחבית לשכר השעתי של הרופאים. "רופא לא צריך להרוויח כמו עוזרת או כמו טכנאי שמגיע הביתה", אמרה ופנר ל-ynet, "מגיע לי שיטפל בי מישהו שמרוויח יותר מ-40 שקל לשעה".

 

במהלך הדיון אמר מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' רוני גמזו, כי אם הממשלה לא תתערב בשביתה היא עלולה להמשיך ולהתארך. " הדרגים הגבוהים ביותר צריכים להיות מעורבים כדי לפתור את המשבר ולסיים את המשא ומתן", אמר גמזו. "לרפואה הציבורית יש בעיות ותפקידנו כמשרד הבריאות לפתור אותן. חלק מהבעיות לא נפתרו בעשור האחרון והן גדלו והתעצמו. הוספנו תוספת מיטות ותקנים. במסגרת התוספת שהממשלה יכלה לתת.

 

הפערים מוערכים במיליארדי שקלים

לפי שעה הפערים בין דרישות ההסדרות הרפואית לתוספות שהאוצר מוכן לתת מוערכות במילארדי שקלים. אחד המרכיבים העיקריים בפערים נוגע לשכר השעתי של הרופאים. משה בר סימן טוב, סגן הממונה על התקציבים במשרד האוצר אמר כי הרופאים דורשים 50% תוספת "וזה יוצר פערים גדולים בינינו בגובה של 2.5 מיליארד שקל".

מחר צפויים הצדדים לשוב ולהתכנס לפגישה בניסיון לגשר על הפערים.

 

נציגי האוצר חשפו בדיון בוועדה כמה מההצעות שניתנו לרופאים, בהן מתן תוספת של 3,300 שקל למומחה בפריפריה, כך שהשכר הבסיסי בפריפריה, לפני שעות נוספות או תורניות וכוננויות יעמוד על למעלה מ-8,000 שקל, קיצור שבוע העבודה לחמישה ימים ללא פגיעה בשכר. קיצור תורנות מתמחים ל-18 שעות, ללא פגיעה בערך השעה.

 

סגן שר האוצר יצחק כהן אמר "האוצר בא מגובש עם פתרונות, לצערי היה מביך לשמוע את עמדת ההסתדרות הרפואית בדיון. אם הם יירדו מהדרישה לרפואה פרטית, ומההתנגדות לשעון נוכחות, ויוותרו על התוספת הרוחבית לכלל הרופאים, ניתן יהיה לפתור את המשבר עוד היום".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רופא זה לא "טכנאי שמגיע הביתה"
צילום: אבי מועלם
הדיון בוועדה. חיים כץ ויעקב ליצמן
צילום: ערוץ הכנסת
מומלצים