שתף קטע נבחר

 

הביטחוניסטים עם פרס: "לא להיקלע להסדר כפוי"

מובילי "תנועת כחול לבן" נפגשו עם הנשיא, והציגו לו את תוכניתם לקידום פתרון שתי המדינות. הרמטכ"ל לשעבר ליפקין-שחק: "אם לא ניזום, עתידנו כמדינה יהודית ודמוקרטית בסכנה". פרס: "פתרון שתי המדינות נמצא בלב הקונצנזוס"

נשיא המדינה, שמעון פרס, נפגש היום (ד') במשכנו בירושלים עם מנהיגי תנועת "עתיד כחול-לבן", שהעלו לאחרונה את "יוזמת השלום הישראלית" החדשה. במהלך הפגישה אמר הנשיא פרס כי "עתידה ושגשוגה של ישראל טמון ביכולת להגיע להסכם שלום עם הפלסטינים ועם שאר שכנינו. פתרון של שתי מדינות לשני עמים אינו רק הפתרון הנכון, הוא גם הפתרון המונח בלב הקונצנזוס של הציבור הישראלי".

 

בפגישה הציגה התנועה, שעל יוזמתה חתמו רבים מבכירי מערכת הביטחון לשעבר, את תוכניתה לקידום הפיתרון של שתי מדינות לשני העמים. השתתפו בה גלעד שר, אורני פטרושקה, עמי אילון, דר נדלר, אורן מגנזי, קובי הוברמן, אמנון ליפקין-שחק, עדינה בר-שלום ויעקב פרי, והוזמנו אליה גם נציגי המועצה לשלום וביטחון ונציגי "ישראל יוזמת".


פרס עם הביטחוניסטים. "מכבד את הרצון לקחת יוזמה" (צילום: לשכת הנשיא)

 

עוד לפני הפגישה העבירו נציגי תנועת "עתיד כחול לבן" את תוכניתם ל-120 חברי הכנסת ושרי הממשלה, וקראו להם להניע את ממשלת ישראל לפעולה מדינית דחופה. הנשיא פרס אמר: "כנשיא המדינה אני פוגש את כל הארגונים בארץ ובעולם ומכבד את הרצון של האזרחים לקחת יוזמה ולהשפיע".

 

מצד התנועה, אמר גלעד שר: "אנו מבקשים מהנשיא ומנבחרי הציבור לסייע להפנים בציבור את הדחיפות שבקביעת גבולותינו הבטוחים בהסדר. ישראל צריכה ליטול אחריות לגורלה, ולא להיקלע להסדר כפוי". עמי איילון הוסיף: "מדינת ישראל צריכה להעביר את הדיון הציבורי מ'האם הפתרון הוא שתי מדינות לשני עמים?' ל'איך מגיעים לפתרון זה?". אמנון ליפקין-שחק אמר: "אם ישראל לא תיזום תוכנית שלום מדינית, עתידה וקיומה של מדינת ישראל כיהודית ודמוקרטית עומד בפני סכנה".

 

חלוקה בעיר העתיקה

לפי מתווה "יוזמת השלום הישראלית", המדינה הפלסטינית תוכרז כמדינת לאום של הפלסטינים, וישראל תוכר כמדינת לאום של היהודים, שבה למיעוט הערבי יהיו זכויות שוות וזכויות אזרחיות מלאות כפי שהוצהר בהכרזת העצמאות שלה. לפי

המסמך, קווי 1967 יהיו הבסיס לגבולות, ויבוצעו שינויים מוסכמים על חילופי שטחים. בנוסף, השכונות היהודיות של ירושלים יהיו בריבונות ישראל, בעוד ששכונותיה הערביות יעברו לריבונות פלסטינית.

 

הר הבית, לפי היוזמה, לא יהיה תחת ריבונות אף אחד מהצדדים, אף שהכותל המערבי והרובע היהודי בעיר העתיקה יישארו בשליטת ישראל. בכל הנוגע לפליטים הפלסטינים מוצעים בתוכנית פיצוי כספי וחזרה למדינת פלסטין - לא ישראל, תוך "חריגות סמליות" בהסכמה הדדית, שבמסגרתן ישובו כמה מהם לישראל. בנוגע לסוריה, ישראל תיסוג מרמת הגולן, תוך שינויים קלים וחילופי שטחים בשלבים, שיימשכו לא יותר מחמש שנים.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרס עם גלעד שר. "ישראל צריכה ליטול אחריות"
צילום: לשכת הנשיא
צילום: ניב קלדרון
ליפקין-שחק. העתיד בסכנה
צילום: ניב קלדרון
מומלצים