שתף קטע נבחר
 

אילו דגני בוקר מפחיתים הסיכון לסוכרת ב-61%?

מחקר חדש מוכיח שדרך פשוטה לשלוט ברמת הסוכר בדם ולהפחית במידה ניכרת את הסיכון לסוכרת היא לצרוך מדי יום דגני בוקר. אבל לא מכל סוג - רצוי משיבולת שועל לא מעובדת

אין דרך אחת מובטחת שבה אפשר למנוע לחלוטין בעיות עתידיות ברמת הסוכר בדם. עם זאת, אפשר בהחלט להפחית את הסיכון ללקות בסוכרת בשיעור של 61% בעזרת כמה קעריות של דגני בוקר, רצוי משיבולת שועל.

 

 

במחקר שנערך לאחרונה נבדקו אנשים שצרכו כמות גדולה של סיבים תזונתיים שמקורם בדגני בוקר, ונמצא שהם בסיכון מופחת לפתח סוכרת לאורך תקופה של עשר שנים. במחקר השתתפו לאורך עשור 4,000 גברים ונשים שאינם חולים בסוכרת. 

 

סיבים מסיסים - החומר שנמצא בדגנים ובדגני בוקר - טובים לרמת הסוכר בדם משום שהדגנים מעוכלים בגוף באיטיות כך שרמת הסוכר עולה בצורה מתונה. אלו מהנבדקים שצרכו יותר סיבים בתפריט היומי שלהם היו כאמור בסיכון מופחת לפתח סוכרת, אך נמצא הבדל משמעותי בין המקורות השונים האפשריים לסיבים האלו.

 

רק סיבים שמקורם בדגנים ובדגני בוקר השפיעו על הסיכון לחלות בסוכרת. סיבים שמקורם בפירות ובירקות לא השפיעו על הסיכון במידה ניכרת (אם כי אכילת פירות וירקות חשובה כמובן לבריאותנו מסיבות אחרות).

 

שיבולת שועל היא אחד המקורות הטובים ביותר בנמצא לסיבים מסיסים. שימו לב שאתם בוחרים תמיד בשיבולת שועל מעובדת פחות ככל האפשר, כך שנשמרים בה הסיבים והערכים התזונתיים הנוספים.

 

הנבדקים שהיו בעלי הסיכון הנמוך ביותר לפתח סוכרת דיווחו על אכילה של 25 גרם לפחות מדי יום של סיבים שמקורם בדגנים ובדגני בוקר. שיבולת שועל מהירת הכנה, למשל, לא מתקרבת ביעילותה לנדרש. במנת הגשה ממוצעת יש רק שלושה גרם סיבים, ובשיבולת שועל שאינה מעובדת יש יותר מכפול מזה.


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סיבים שמקורם בדגני בוקר השפיעו על הסיכון לחלות בסוכרת
צילום: index open
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים