החשבון של בן-לאדן: כמה אמריקנים צריך להרוג?
גורמי המודיעין בארה"ב ממשיכים לבחון את יומניו של מנהיג אל-קאעידה וחושפים את שיטות הפעולה שלו. הוא שיגר הוראות למרכזי הארגון בעולם וקרא לפגוע גם בערים קטנות ולבצע פיגוע שיהרוג אלפים. לא כולם אהבו את התמקדותו בארה"ב
יומניו האישיים של מנהיג אל-קאעידה, אוסמה בן-לאדן, שופכים אור על תוכניות הטרור שלו ועל קשריו עם שלוחות הארגון ברחבי העולם. גורמי ביטחון אמריקנים סיפרו היום (יום ה') לסוכנות הידיעות AP כי בן-לאדן הורה לקבוצות השונות לפגוע בלוס אנג'לס או בערים קטנות, ולא רק בניו יורק, להשתמש גם ברכבות, ולא רק במטוסים, ובמידת האפשר לעשות זאת במועדים בעלי חשיבות, כמו ה-4 ביולי, יום העצמאות האמריקני.
מהיומנים ומהמסמכים האחרים שנתפסו בפעולת החיסול בשבוע שעבר עולה כי בן-לאדן העסיק את עצמו בעיקר בתכנון מתקפות על ארה"ב, והעדיף זאת על פני מטרות אחרות. גורמי מודיעין אמריקנים אמרו ל"וושינגטון פוסט" כי הדבר גרם לחיכוכים בינו לבין חלק ממאמיניו. חלקם ביקשו לבצע פעולות מסוכנות פחות וקרובות יותר, למשל בתימן, סומליה ואלג'יריה.
"בן-לאדן אמר להם, 'אתם חייבים להתמקד בארה"ב והמערב'", אמר גורם מודיעיני בכיר שהיה מעורב בבחינת החומר שנתפס. לדבריו, חלק מאנשיו של בן-לאדן היו מעוניינים יותר בנושאים מקומיים והיסססו להוציא לפועל מתקפה שתעורר תגובה אמריקנית קשה.
"לגייס 'מדוכאים' בארה"ב"
לדברי גורמי המודיעין, בן-לאדן דחק באנשיו לגייס גם לא-מוסלמים, "הנתונים תחת דיכוי" בארה"ב, בעיקר אזרחים שחורים ולטיניים. הוא קרא להם להתארגן כדי להוציא לפועל פיגוע גדול ביום השנה העשירי לפיגועי ה-11 בספטמבר. גורמי המודיעין תיארו את דרך התנהלותו של בן-לאדן כ"בוס" של ארגון פשע הפועל מתוך תא כלא. באמצעות עוזריו המסורים, הוא שיגר מסרים ועצות אסטרטגיות לשלוחות הארגון בתימן ובמקומות אחרים.
באחד מקטעי יומנו מהרהר בן-לאדן בסוגייה ה"מתמטית" הבאה: כמה אמריקנים עליו להרוג כדי לגרום לארה"ב לסגת מהעולם הערבי.
מסקנתו הייתה שלא היה די במתקפות הקטנות שבוצעו מאז ה-11 בספטמבר, וכי רק פיגוע שיגבה את חייהם של אלפים יביא לשינוי במדיניות וושינגטון.
עם זאת, אנשי המודיעין לא איתרו עד כה מידע המוביל למטרות ספציפיות או לתכנונים ממשיים. בנוסף, הם לא מצאו הוכחות לכך שלבן-לאדן הייתה יכולת לתאם התקפות בין מרכזי הארגון בפקיסטן, תימן, אלג'יריה, עיראק וסומליה. על אף המסרים ששלח, לא ברור עד כמה קבוצות אלה נשענו על הנחיותיו. המרכז בתימן, למשל, אימץ את אותן פעולות קטנות שבן-לאדן הכתיר כלא כדאיות.