חגיגית וקלילה: עוגת גבינה ושוקולד
אי אפשר בלי עוגת גבינה בשבועות, אבל לא תמיד יש את הרצון ואת הכוח לעמוד ולחכות שהגבינה תנקז נוזלים, הבצק ייאפה אפייה עיוורת וקערות המיקסר ייערמו, לכן הכנו עוגת גבינה ושוקולד קלה להכנה ולא צריך יותר מקערה אחת לעירבוב
עוגת גבינה ושוקולד
המרכיבים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ):
לבצק:
1/2 1 כוסות קמח תופח (או 1/2 1 כוסות קמח רגיל + שקית אבקת אפייה)
1/2 כוס סוכר חום
1 ביצה
100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
לתערובת הגבינה:
750 גרם גבינה לבנה 5%
1 גביע מעדן חלב בטעם וניל
2 ביצים
1/2 כוס סוכר חום
2 כפות קמח
לשוקולד:
150 גרם שוקולד מריר
1 כוס חלב
עוגת גבינה ושוקולד (צילום: shutterstock)
אופן ההכנה:
- הבצק: מערבבים יחד את חומרי הבצק: קמח, חמאה, ביצה וסוכר, עד לקבלת בצק פירורי. אפשר לערבב במעבד מזון ואפשר בידיים.
- מהדקים את הבצק לתבנית המשומנת קלות בחמאה, כך שהתחתית וחלק מהדפנות מכוסים בבצק - כך נוצרת מעין קערת בצק שתכיל את תערובת הגבינות.
- תערובת גבינות: מערבבים יחד את הגבינה, מעדן החלב, הסוכר, הביצים והקמח, עד לקבלת תערובת אחידה.
- שופכים את תערובת הגבינות על הבצק ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות.
- השוקולד: ממיסים את השוקולד בבן מארי, כשהשוקולד נמס מוסיפים את החלב ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
- אחרי כ-20 דקות בתנור, כשתערובת הגבינה מתקשה ממש מעט (תלוי בתנור), מוציאים את העוגה ומפזרים בצורה מעגלית את רוטב השוקולד על תערובת הגבינה. השוקולד צריך להיטמע מעט בתוך הגבינה ולהישאר גם כקישוט מעל - אפשר ליצור מעגלי שוקולד מעל העוגה או לכסות את חלקה העליון לגמרי.
- ממשיכים לאפות עוד כ-15 דקות. כתערובת הגבינות מתחילה להשחים, מורידים את חום התנור ל-150 מעלות וממשיכים לאפות כ-10 דקות נוספות - מי שמעדיף את עוגת הגבינה שלו רכה יותר, יכול לוותר על 10 הדקות האחרונות.
גיוונים:
- אפשר לוותר על השוקולד ולהוסיף לתערובת הגבינות מעדן חלב בטעם שוקולד במקום הווניל.
- אפשר, במקום קרם שוקולד, לפזר שבבי שוקולד בתוך תערובת הגבינות, או לפזר שבבי שוקולד ב-15 הדקות האחרונות לאפייה.
- במקום שוקולד אפשר להוסיף ריבת חלב, גם אחרי 20 דקות אפייה.
עוגת גבינה ושוקולד
צילום: shutterstock
מומלצים