שתף קטע נבחר
 

מגן מסרטן - ועוד סיבות טובות לאכול ארטישוק

קשה אמנם לקלף אותו, אבל בארטישוק יש הרבה יותר ויטמינים ומינרלים ממה שדמיינתם. הוא גם מסייע לסילוק הכולסטרול מהגוף ומפחית את הסיכון לסרטן, ומי צריך יותר מזה?

מעצבן לקלף אותו, לוקח זמן עד שמגיעים ללב שלו, אבל כשנוגסים בו הוא שווה את המאמץ. זהו הארטישוק, העשיר בסיבים תזונתיים ולכן מסייע להסדרת פעילות מערכת העיכול ולאיזון רמות הכולסטרול והסוכר בדם.

 

 

בשל היותו עשיר בברזל, במגנזיום, באשלגן ובסידן הוא נחשב למולטי-מינרל וגם למולטי-ויטמין בשל תכולת הוויטמינים מקבוצה B, ביניהם חומצה פולית, המצויים בו.

 

מחקרים מראים שהצינארין, רכיב צמחי המצוי בו, תורם להגברת ייצור מיץ המרה בכבד, ובכך מסייע לסילוק הכולסטרול מהגוף.

 

כמו כן, הארטישוק הוא המקור היחיד לסילימארין, נוגד חמצון יעיל שבין היתר ממריץ אנזימים מסלקי רעלים ומדכא שכפול תאים בלתי מבוקר ולכן מפחית את הסיכון לסרטן. יחידה בינונית של ירק מבושל שוקלת כ-120 גרם.

 


ערכים תזונתיים ל-100 גרם ארטישוק מבושל

ערכים תזונתיים ל-100 גרם ארטישוק מבושל
קלוריות 50
חלבון 3.5 גרם
שומן 1.6 גרם
פחמימות 11 גרם
סיבים תזונתיים 5.4 גרם
נתרן 5 מ"ג
אשלגן 354 מ"ג
ברזל 1.3 מ"ג
מגנזיום 60 מ"ג
חומצה פולית 51 מ"ג
ויטמין C 10 מ"ג

 

ייעוץ מקצועי: מרב מור-אופיר, תזונאית קלינית, M.Sc, יועצת מדעית למועצת הצמחים.


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הארטישוק מסייע לסילוק הכולסטרול מהגוף
צילום: Aida Ricciardiello
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים