שתף קטע נבחר

 

השבוע ברשת: פרטיות זה לחלשים

מי חושב שפיראטיות זה פויה? ספוילר: חברות שמוכרות תוכנות. מתי יהיה לנו סקייפ בכל מכשיר? ספוילר: לא בקרוב. מי שומר על הפרטיות שלנו? ספוילר: אף אחד

<< הסטטוסים בפייסבוק לזכרם

 

פיראטיות זה פויה

הנה נתון שאולי לא ידענו. "שבעה מתוך כל עשרה (אנשים מביעים) תמיכה במתן תשלום לממציאים בעבור יצירותיהם בכדי לקדם צמיחה טכנולוגית נוספת". כן. פיראטיות זה פויה. כמו כן, כל מודל כלכלי אחר, וכל דרך אחרת לפתח טכנולוגיה הם פויה.

 

מי שהזמין את הסקר והזה וחשף את התוצאות שלו, הוא ה-BSA. זה ארגון של חברות התוכנה הגדולות שבהן מיקרוסופט, אפל, ואדובי. חברות שממציאות תוכנות, רבות אחת עם השניה, ואז מקבלות כסף וממציאות עוד תוכנות. את הארגון בארץ מייצגת עורכת הדין נעמי אסיה.

 

קשה להאמין שחברות כאלה יפרסמו סקר שהתוצאה שלו הוא "8 מכל עשרה אנשים מאמינים יש לאפשר פיתוח גלובלי של טכנולוגיה, ולהגביל קניין רוחני ופטנטים בשביל שפיתוחים לא יתקעו אצל חברה אחת". גם לא בטוח שאנשים שנשאלים על ידי ארגון שמיקרוסופט חברה בו היו עונים "אני מוריד חופשי! בשביל מה לשלם על תוכנות".

 

"הסקר אף חשף הכרה רחבה בכך שתוכנה ברשיון עדיפה על תוכנה פיראטית, מכיוון שקיימת הבנה שתוכנה ברשיון הינה בטוחה יותר ומהימנה יותר", נכתב בהודעה. הסקר לא דירג באפשרויות הללו את העדיפות לתוכנות חופשיות, חינמיות או כאלה שמבוססות על קוד פתוח.

 

מיקרוסופט-סקייפ

מיקרוסופט הודיעה אתמול (ד') שהיא קונה את סקייפ - תוכנת הטלפוניה ברשת שיש לחלקנו על המחשב או הטלפון הסלולרי.

 

נקודה מעניינת היא "הקרב" על סקייפ. בהתחלה איביי מכרה את החברה הזאת, היו דיבורים על הנפקה ולפני כשבועיים דווח על כך שפייסבוק וגוגל שוקלות לקנות אותה ושהם מקיימות שיחות בנושא. כל אחד יכול לשקול לקנות חברה ולקיים שיחות בנושא. נסו לשלוח מייל, נניח, לאפל ולהגיד "אני רוצה לקנות אתכם". זו התחלה של שיחה. יש בעיה נוספת, שיובל דרור הצביע עליה - הידיעה הבלעדית על המגעים של פייסבוק וגוגל, פורסמה ב-4 במאי. דבר העסקה הוכרז אתמול, אבל היא נסגרה בין החברות ב-18 באפריל.

 


מנכ"ל מיקרוסופט, סטיב באלמר. צילום ארכיון: אהוד קינן

 

מיקרוסופט תעביר את סקייפ לחלוטין לשליטתה מבחינת פיתוח ושיווק. תרצה לדחוף לנו את סקייפ במחשבים שלנו, בסלולרים שלנו ובכל מקום אפשרי. עם זאת, ולמרות שמיקרוסופט היא חברה גדולה וחזקה, היא תיתקל בקשיים בדרך. ראשית - הרגולטור שיגיד לה מה מותר ומה אסור. בנוסף, סביר להניח שאפל וגוגל יחפשו מה לא בסדר ויערערו ויתלננו, וכמובן ספקיות הסלולר שלא ירצו להפסיד מזה שסקייפ תמצא בטלפונים סלולרים.

 

מי מגן על המידע שלנו?

השבוע חברת האבטחה סימנטק גילתה שבארבע השנים האחרונות, מפרסמים יכלו לגשת לקירות שלנו בפייסבוק ללא ידיעתנו בגלל ליקוי בתכנון של פייסבוק. סימנטק ופייסבוק אומרות, עם זאת, שהפירצה לא נוצלה. זאת אחרי ששנה שעברה פייסבוק שילמה פיצויים בגלל מערכת פרסום בעייתית אחרת בשם Beacon.

 

לפני שבועיים נפרצה ה-PSN. זוהי רשת המשחקים של סוני, שבלעדיה, קונסולת הפלייסטיישן לא שווה יותר מקונסולת משחקים די משוכללת שמשלבת נגן סרטי בלו-ריי. אבל כזה שאפשר לשחק בו לבד בבית. הרשת עדיין מושבתת בעקבות הפריצה, שגם חשפה פרטים אישיים של שחקנים שם.

 


המידע שלכם כאן, איפשהו. צילום: Index Open

 

גוגל חוטפת מממשלות בחודשים האחרונים, בגלל שאספה "בטעות", לטענתה, מידע אישי מרשתות WiFi באמצעות ניידות של שירות המיפוי שלה. ב-2006 חברת AOL התנצלה לאחר שחשפה מידע על חיפושים של גולשים, שהיה אמור להיות אנונימי, אבל איפשר בעזרת ניתוח מסויים להגיע גם לאנשים מסויימים.

 

יש דוגמאות נוספות שמצביעות על כך שלא תמיד חברות הענק שומרות על המידע שלנו, או הפרטיות שלנו. בין אם זה בטעות, בגלל פורצים מרושעים, בגלל תכנון לקוי, בגלל דג גועלי שגונב קוביות קרח, או כל סיבה אחרת - המחויבות שלהן כלפינו לא תמיד מתמלאת - ולא תמיד הן משלמות על כך את המחיר. כמו העתקת תוכנות באופן פיראטי (ע"ע) גם פיזר את המידע האישי שלנו ושמירה רשלנית עליו, וסליחה על הבוטות, זה פויה. 

 

אנגליה: פייסבוק עדיין חסום לחצי מהעובדים >>

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מנעול. כי זה לא באמת משנה
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים