ברכות מאסטרונאוטים בחגיגת עצמאות בוושינגטון
באיחור קל ציינו גם בבירת ארה"ב 63 לישראל, באירוע שאירח השגריר מייקל אורן. בין המברכים: בכירי ממשל, השגריר המיועד לישראל דן שפירו, והאיש השני על הירח
באיחור אופנתי הגיעו חגיגות יום העצמאות של ישראל גם לוושינגטון. בכירים מהבית הלבן ומהקונגרס האמריקני, שגרירים ונספחים צבאיים המוצבים בעיר הבירה, וכן מנהיגי הקהילה היהודית התכנסו הלילה (יום ו') באירוע שאירח השגריר הישראלי, מייקל אורן, להצדיע למדינה במלאת לה 63 שנה.
בסך הכל כאלף איש הגיעו לברך, ביניהם בלטה מנהיגת המיעוט הדמוקרטי בבית הנבחרים, ננסי פלוסי, שחזרה זה עתה מביקור מישראל, במסגרת משלחת הקונגרס שהשתתפה באירועי יום הזיכרון ויום העצמאות. היא נופפה בפני הקהל דסקית צבאית הנושאת את שמו ומספרו האישי של החייל החטוף גלעד שליט ואמרה: "אני מציגה את הדסקית הזו בכל מקום שאליו אני מגיעה, למלך סעודיה, לנשיא סוריה ולראש ממשלת לבנון".
האחראי על התקציב בבית הלבן, ג'ק לו, סיפר בהתרגשות כיצד אביו לקח אותו כילד לאירועי החגיגות וההצדעה השונים לישראל, והשרה להגנת המולדת, ג'נט נפוליטנו, שגם היא חזרה לא מזמן מביקור עבודה בארץ, סיפרה על המלחמה המשותפת של ארצות הברית וישראל בטרור.
מלבד נציגי ממשל כמו סנאטורים רבים ובכירי המועצה לביטחון לאומי, דניס רוס ודן שפירו, שאף מיועד להתמנות לשגריר בישראל, היו במקום גם ידידים אחרים, בהם האסטרונאוט באז אולדרין, חבר צוות אפולו 11 שהיה האיש השני ללכת על הירח, אחרי ניל ארמסטורנג. באירוע הוקרא גם מכתב ברכה של האסטרונאוט מרק קלי, ראש צוות המעבורת "אנדוור" ובעלה של חברת בית הנבחרים היהודייה, גבריאל גיפורדס, שנפצעה אנושות בניסיון התנקשות בחייה.
השגריר אורן: "לא מתנגדים לאחדות פלסטינית"
שגריר ישראל בארצות הברית, מייקל אורן, שאירח את האירוע, פרסם
אתמול מאמר בעיתון "לוס אנג'לס טיימס" לקראת ביקורו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בוושינגטון ביום שישי הבא. השגריר אורן כתב ש"ישראל אינה מתנגדת לאחדות פלסטינית. להיפך, אנחנו רוצים לנהל משא ומתן עם מנהיגות פלסטינית שתדבר בשם הציבור בגדה המערבית ובעזה".
אורן ציטט דבריו של ראש הממשלה שאמר כי הוא מוכן לנהל מו"מ עם כל מי שרוצה שלום, והוסיף עוד: "נדמה כי הכללת החמאס במנהיגות הפלסטינית תביא את הליך השלום התקוע ממילא לעצירה מוחלטת, אולם עדיין ישנן דרכים לשקמו. בהנהגת ארצות הברית ואירופה, הקהילה הבינלאומית תוכל לאכוף את התנאים לניהול משא ומתן: בלי טרור, הכרה בישראל וקבלת כל הסכמי העבר".
Read this article in English