שתף קטע נבחר

כתום של קיץ: קומפוט שסק

הוא מבשר את תחילתו של הקיץ במתיקות ובצבע העז שלו ואפשר לעשות איתו המון דברים, הפעם השסק מצטרף לשזיפים מיובשים וצימוקים ויחד הם הופכים ללפתן מתוק ומרענן

קומפוט שסק, שזיפים מיובשים וצימוקים

המרכיבים (ל-6-8 מנות):

1 ק"ג שסק

150 גרם שזיפים מיובשים מגולענים

100 גרם צימוקים

1 ליטר מים

1 כוס סוכר

1 מקל קינמון

 

אופן ההכנה:
  1. מגלענים את השסק וקולפים אותו (אם רוצים, לא הכרחי). מניחים בסיר גדול, ביחד עם השזיפים והצימוקים. מוסיפים את המים, הסוכר ומקל הקינמון ומביאים לרתיחה.
  2. מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות, בסיר לא מכוסה.
  3. מסירים מהאש, מצננים היטב ושומרים בצנצנות.


קומפוט שסק, שזיפים וצימוקים (צילום: דני שביט) 

 

ועוד קצת על שסק:

  • השסק הוא הפרי הקיצי הראשון להבשיל אחרי החורף ומבשר את פירות הקיץ שיבשילו מיד אחריו. עונתו קצרה, ונמשכת מתחילת אפריל ועד סוף חודש מאי, אך מעריציו הרבים אינם מוותרים על הפרי העסיסי, המתוק-חמצמץ שמבשר את האביב. על אף שהוא גדל היום אצלנו בחצרות רבות, מוצאו של השסק הוא בסין הרחוקה. ממנה נדד ליפן, הנחשבת עד היום למגדלת השסק הגדולה בעולם. אצלנו הוא התאזרח בקלות, בשל האקלים הסוב-טרופי המתאים כל כך לגידולו. המטעים החקלאיים של השסק בארץ מתרכזים בעיקר באזור החוף (זכרון יעקב וגבעת עדה ובאזור שפלת יהודה.
  • השסק גדל גם בארצות אגן הים התיכון שאקלימן דומה לשלנו כמו טורקיה, דרום צרפת, איטליה וספרד וכן בקליפורניה ובדרום אמריקה. בישראל מגדלים כיום כמה זנים של שסק במטעים המשתרעים על כ-3,000 דונם, והמספקים כ-3,000 טונות פרי.
  • הפרי נקטף כשהגיע לשיא בשלותו. הוא נאכל בעיקר טרי אך אפשר גם לבשל אותו ולהכין ממנו לפתנים, ריבות ושימורים.
  • השסק נחשב לפרי קל לעיכול ובעל סגולות בריאותיות לא מבוטלות. ברפואה העממית מייחסים לו תכונות של הקלה על שיעול וברונכיט וכן סיוע לעיכול ודיכוי הקאות. הוא עשיר בוויטמינים A, B ו-C וכולל גם מינרלים כמו אשלגן. הקליפה מכילה סיבים תזונתיים ו-100 גרם שסק מספקים 46 קלוריות בלבד.
  • כשרוכשים שסק כדאי להעדיף פירות ללא פגמים, ולאחסן אותם במקרר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קומפוט שסק, שזיפים וצימוקים
צילום: דני שביט
מומלצים