שתף קטע נבחר

בשעה טובה: החמור העיראקי הפך לתושב ארה"ב

עקשן כפרד: לאחר 37 ימים של מאבק בירוקרטי, זכו הפעילים למען זכויות בעלי החיים למבוקשם: החמור עיראקי סמוק ("עשן") הפך לתושב ארצות הברית. החמור זכה להפוך לקמע של יחידת נחתים אמריקנים ששירתו במחוז ענבר שבעיראק לפני כשלוש שנים, ובסוף השבוע, לאחר הניצחון על הניירת, הוא הובא במטוס לניו יורק. הוא צפוי להמשיך בדרכו לאומהה שבמדינת נברסקה, שם ימלא תפקיד בצוות בעלי חיים המסייעים בשיקום וריפוי חולים.

 

 

רשת "פוקס ניוז" דיווחה הלילה (ב') כי סמוק החמור השתלב בשנת 2008 ביחידת הנחתים שהוצבה בקרבת העיר פאלוג'ה לאחר שחטף סיגריה ולעס אותה מאחד החיילים בעת שזה לא הקדיש את תשומת ליבו אליו. הנחתים פיתחו חיבה עזה כלפי החמור הידידותי והחלו לחלוק עימו את חבילות השי שקיבלו ממשפחותיהם, לטפל בו והפכו אותו לקמע שלהם. בשנת 2009, כשנאלצו לשוב לבתיהם, העבירו החיילים את החמור לידי שייח מקומי, שהבטיח כי יעניק לו בית חם ויחס מיוחד.

 

אך אחד הקצינים הבכירים לא הצליח להתמודד עם הגעגועים: קולונל בדימוס ג'ון פולסום, שהיה מטייל עם סמוק מדי יום, החליט שעליו להביא לארצות הברית את ידידו. הוא ניצל את הידע הארגוני שצבר בעקבות הקמת קבוצת תמיכה למשפחות של חיילים שנפצעו, ועתר להביא את החמור למרפאה הנעזרת בבעלי חיים לשיקומם.

 

בתחילה, דרש השייח מפאלוג'ה 30,000 דולר תמורת חברו הטוב ביותר של הקצין, אך במהרה הוא ויתר על הכסף. לעומת זאת, פקידי ההגירה האמריקנים לא התפשרו, וסמוק נאלץ לעבור שורה של בדיקות רפואיות

 ולהמציא אישורים שונים עבור ההליך הבירוקרטי הסבוך.

 

פעילים למען זכויות בעלי חיים, אשר מתורגלים בהעברת כלבים וחתולים מעיראק לארצות הברית, התגייסו לסייע לקולונל בדימוס, אך האתגר האמיתי היה האופן שבו יועלה סמוק על מטוס, שכן העברת חמורים במטוס אינה חזון נפרץ.

 

לבסוף, תמורת יותר מ-30,000 דולר, נעתרה חברת לופטהנזה להוביל את בהמת המחמד, דרך טורקיה, להסגר בניו יורק ומשם לנברסקה.

 

בראיון שהעניק לרשת "פוקס" הסביר הקולונל בדימוס את הצעד שנתפש כחריג במילים פשוטות למדי: "למה אנחנו, האמריקנים, מוציאים מיליארדי דולרים בכל שנה על מזון לבעלי חיים? פשוט כי אנחנו אוהבים אותם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גם הם בתור להגרלת הגרין-קארד?
צילום: לע"מ
מומלצים