שתף קטע נבחר
 

כנאפה בבקשה: טיול משפחתי לנצרת

החופש הגדול הוא זמן מצוין לטיולים משפחתיים בארץ, אם נצרת היא היעד שלכם ואתם תוהים איפה אפשר לאכול בה אוכל ערבי טוב, אל דאגה, שרית סרדס-טרוטינו אספה עבורכם המלצות לכמה מהמקומות השווים, העיקר שלא תישארו רעבים

המון פוטנציאל תיירותי טמון בעיר נצרת, ורק מעט מדי ממנו מנוצל באופן כזה שימשוך ריבואות תיירים מהארץ ומחוצה לה. מעט מדי חדרי מלון ראויים, מעט מדי פיתוח וטיפוח לעיר, המשופעת באתרים היסטוריים וארכיאולוגיים, כנסיות ומנזרים.

 

אבל למרות כל זאת, נצרת היא לא רק אתר צליינות, היא גם מיני דיסנילנד לכל חובב אוכל באשר הוא. יש בה חומוסיות וממתקיות, פלאפליות, מאפיות ושפע של מסעדות מסורתיות. זו העיר שהצמיחה את דיאנה של דוחול ספאדי, אחת המסעדות הערביות הטובות והמעניינות בארץ (וכאן לא נציין אותה כדי לא לחזור על המובן מאליו‭.(‬ זו העיר שבה תוכלו לשוטט שעות בחנות התבלינים אל-באבור ולרחרח אבקות צבעוניות וניחוחיות. זה המקום ללמוד את סוד הכנת הטחינה המושלמת בסיור במפעל הטחינה אל-ארז. ואפשר גם סתם לשוטט בשוק וליהנות מירקות בלאדי, מזיתים, מגבינות ומחמוצים. כל כך הרבה אטרקציות קולינריות. הצטרפו אלינו לכמה נקודות מומלצות.

 

מסעדת מיג'אנה

מיג'אנה אינה מסעדה חדשה. במשך ארבע שנים היא פעלה ברחוב תאופיק זיאד, ולפני כחודשיים עברה למשכנה החדש והחבוי מעט בכיכר המעיין, סמוך לכנסייה היוונית-אורתודוכסית. אם מעניין אתכם לטעום אוכל ערבי מסורתי, שחלקו מתאפיין בטאץ' אישי, סורו למסעדה הזאת. יש פה תבשילים טובים וצירופים מרעננים, שיוכיחו לכם שהמטבח הערבי אינו מסתכם בחומוס, צ'יפסלט ובשר על האש.

 

בימים חמים הכי כיף לפתוח כאן את הארוחה במשקה תמרהינדי חום וחמצמץ, שניחוח עדין של מי ורדים שזור בו. בעלי המסעדה, סוהיל ואלהאם פראן, מציינים שמשקה התמרהינדי משפיע לטובה על הכבד.

 

בסלטי הפתיחה טעמנו לבנה שעירבבו בה מוקרה - גבעולים כבושים של חרדל בר, והתלהבנו מהשילוב. החצילים שנקלו על גחלים היו מצוינים, ועולש הבר שהוגש לנו הבריק משמן זית ושובץ בשפע של בצל מטוגן. יש בתפריט גם הרבה סלטי עלים המשלבים פירות - סברס, תאנים, תפוזים ורימונים.

 

אוכל ערבי אמיתי מבוסס על תבשילים, והתבשילים במטבח של מיג'אנה משתנים מדי יום בהתאם לעונה ולמצב השוק: ארטישוק ממולא, לשון כבושה בעלי דפנה, מקלובה או מנזלה חלבייה, שהוא חציל ממולא בבשר, בצל וצנוברים, אפוי בתנור ומוגש עם אורז. יש גם קישואים במילוי שרימפס, קובה מטוגנת ואוורירית מבורגול שנטחן דק-דק וקובה נייה בהזמנה מראש (חצי שעה תספיק‭.(‬

 

  • מיג'אנה, מרכז הבשורה, כיכר המעיין ‭,3‬ ליד הכנסייה היוונית-אורתודוכסית, ‭04-6021067, 054-5396853

 

פלאפל אבו-האני ג'באלי

הרבה פלאפליות טובות יש בנצרת, רבות מהן נקראות ג'באלי, עם קשר מסוים בין הסניפים. אם תשאלו אותנו, אחרי טעימות פה ושם, המוצלח שבהם מצוי הכי קרוב לכנסייה היוונית-אורתודוכסית. הכדורים הצהבהבים טריים, מטוגנים על המקום ומתובלים באופן עז וברור, עם שפע של שום. המבחר בסלטייה זערורי: טחינה, עגבניות ומלפפון חמוץ.

 

  • אבו-האני ג'באלי, כיכר המעיין, הכי קרוב לכנסייה היוונית-אורתודוכסית, ‭04-6578337‬

 

מלך הדגים

סקופון שיזעזע את אמות הסיפים בתל-אביב: אייל שני, מסתבר, לא המציא את השרימפס בפיתה. במלך הדגים ימכרו לכם פיתה עם שרימפס, קלמארי או לוקוס, בזילוף טחינה, עם קצת פטרוזיליה ובצל. פיתה כזאת תעלה לכם רק 15 שקל. אצל שני תשלמו פי ארבעה.

 

מסעדת מלך הדגים היא חלומם המטוגן של חובבי מאכלי ים בעלי קיבולת. גאזי אבו-אמנה, דור שלישי למוכרי דגים, הוא ספק מאכלי הים של הרבה מסעדות בסביבה, כולל דיאנה. עשרות שנים הוא עומד בחנותו ומוכר דגים. בשנה האחרונה עשה הרחבה מתבקשת ופתח מסעדה בצמוד לחנות. אתם יכולים להיכנס לחנות, לבחור את הדגים שבהם תחשקו ולקבל אותם כעבור כמה דקות במסעדה, כשהם מטוגנים למשעי.

 

מי שמוכן להפקיר את גורלו בידי אבואמנה, יקבל - תמורת 70 שקל - מגש גדוש בדגים מטוגנים שבחר עבורו בעל הבית. יהיו שם דניס, לברק ומרמורים או דגים אחרים שעלו באותו יום ברשת. אוכלים עד שמתפקעים. מגש קוקטייל המלך, ובו מושטים ועוד ‭4-3‬ דגי העונה, יעלה לכם 50 שקל לאדם.

 

על הסלטים שמקבלים בפתיחה - חומוס, טחינה, חצילים, סלט ג'רג'יר, סלט ירקות וגם סלט שרימפס וקלמארי - תוסיפו עוד 10 שקלים. טריות מנצחת, מחירים מצחיקים.

 

  • מלך הדגים, פאולוס השישי (המעיין‭054-6815059 ,04-6012565 ,(‬

 

ממתקי אחמד מחרום

הידעתם? נצרת היא מעצמת כנאפה ובקלאוות, ואין מקום מתאים לסיבוב מתוק יותר מאשר ממתקי מחרום. חמודי מחרום הוא דור חמישי במשפחה של מכיני כנאפה. מקור משפחתו בשכם - עוד מעוז בלתי מעורער של אמני כנאפה.

 

הוא מספר לנו על הכנאפה הנאבלוסית, זו שבה טוחנים את האטריות עד שצורתן דומה יותר לסולת, אחר כך קולים אותן בתנור עם חמאה, ורק אז משתמשים בהן כבצק, שאותו מכסים בגבינת עיזים וסירופ מתוק. אם רוצים מדלוקה - מוסיפים לכנאפה הנאבלוסית גם פיסטוקים ואגוזי קשיו. בכל מקרה, הגרסה הזאת לכנאפה הנאבלוסית ייחודית למחרומים.

 

יש פה גם המון סוגי בקלאוות, כולן עשויות מבצק עלים או מאטריות, שממתקי מחרום מייצרים בעצמם, במפעל שלהם. אם אתם מתקשים להחליט במה לבחור, אפשר פשוט לקנות משאקל - כלומר ערבוב של כמה סוגים.

 

  • ממתקי אחמד מחרום, רח' איכסאל, מרכז העיר, ‭04-6554239‬



בוחרים ממבחר המתוקים (צילום: שרית סרדס-טרוטינו) 

 

מאפיית אל-טאבון

כמתחייב משמה, טאבון ענק מצוי בטבורה של המאפייה הזאת, ובו אופים סוגים שונים וממכרים של בצקים. מאפה הדגל הוא פיתה מיוחדת שמכינים לפי מתכון ישן ומשפחתי: היא דומה לפיתה עיראקית - רק עבה יותר - ועשויה מקמח מלא או לבן. עליה מורחים לבנה, זעתר וממרח חריף, ומכניסים לטאבון. לכל העונג הזה אפשר להוסיף גם בצל מטוגן. 15 שקל. על הדלפק, בשקיות, מוכרים פיתות עבות בשם מנקיש - שבצקן מתאפיין בשפע של חורים. המוכרים ממליצים לזרות עליהן זעתר או גבינה מפוררת, למרוח עליהן לבנה ושמן זית, או להשתמש בהן כבסיס לפיצה ביתית.

 

  • אל-טאבון, עין-מאהל, מרכז העיר, תאופיק זיאד פינת פאולוס השישי, ‭04-6560056‬

 

מסעדת עפיף סאיג

למרות שנצרת יכולה להציע הרבה יותר מחומוס, אי-אפשר בלי המלצה על חומוסייה טובה. נכון שחומוס אל-שייח‘ נחשב לאחד המובילים בקטגוריה, וכבודו במקומו מונח, אבל אנחנו התאהבנו דווקא בחומוס של עפיף סאיג ברחוב תאופיק זיאד. החומוסייה הזאת פועלת כבר 26 שנים, והחומוס שמכינים פה עדין, משחתי וכמעט לא מתובל. הפלאפל צהוב, גדול ופריך, ומצטיין במרקם אוורירי ונעים. יש גם פול חמצמץ, מסבחה, סלט ירקות רענן ופיתות רחבות, טריות וטעימות.

 

  • עפיף סאיג, רח' תאופיק זיאד (לשעבר רח' המוסכים‭04-6555882 ,(‬


החומוס אצל עפיף סאיג מומלץ (צילום: שרית סרדס-טרוטינו) 

 

מסעדת סודפה

תל-אביבים שמגיעים לנצרת מחפשים בדרך כלל אוכל ערבי אותנטי. שעשועי פיוז'ן יש להם בבית, תודה. אבל גם תושבי נצרת, כמה לא מפתיע, אינם רוצים לאכול במסעדות את מה שיש להם בבית. הם תרים אחר חידושים. סודפה, מסעדה רומנטית המצויה בבית אבן יפה בכיכר המעיין, מעניקה להם את ההזדמנות לשבת בכיף על הבר או לטעום אוכל מודרני. תאמר חדאד, השף, מנסה ליצור פה מטבח ים-תיכוני עם השפעות אירופאיות. אם אתם מתחברים לז'אנר הזה, יש בתפריט מנות כמו נתחי פילה עגל ופטריות פורטובלו ברוטב שרדונה ושמנת, חזה אווז ברוטב שמנת-חרדל, או גלילות סינטה ממולאות בצל וקישואים ברוטב חרדל. אנחנו, מה לעשות, העדפנו בכל זאת את המנות שנצמדו יותר למטבח הערבי.

 

  • סודפה, כיכר המעיין,‭04-6566611

 

הכתבה פורסמה במוסף "24" של "ידיעות אחרונות"

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סיור אוכל נצרת כנאפה
צילום: שרית סרדס טרוטינו
הכי טוב שיש. מלך דגים
צילום: שרית סרדס טרוטינו
מומלצים