בירה אחרי בן אדם: האלכוהול בדרך לחלל
צעד קטן לאדם, צעד גדול לכרס הבירה. חברה אוסטרלית מפתחת בירה שיהיה ניתן ללגום ממנה גם בחלל. על רקע ההתקדמות של תיירות החלל,
הציבו לעצמם מנהלי מבשלת בירה ביבשת מטרה: לאפשר גם לאסטרונאוטים המשקיפים על כדור הארץ ליהנות מהמשקה האלכוהולי הפופולרי.
שניהם מאמינים שהבירה שהם מכינים מקדימה את זמנה. רוסיה, שאזרחיה ידועים בחיבתם למשקאות אלכוהוליים, כבר מאפשרת לעשירי העולם לפרוץ את האטמוספרה. גם טייקון העסקים הבריטי ריצ'רד ברנסון
בהליכי הקמה של חברה פרטית שתציע לקהל הרחב ביקור בחלל.
"זו תהיה הבירה הראשונה שהוכנה במיוחד לשתייה במקום שאין בו כוח כבידה", אמר ג'רון מיטשל הבעלים של מבשלת "4 Pines". הבירה, הנמצאת בתהליכי הכנה סופיים, נקראת "ווסטוק".
ליוזמה של מנהל חברת הבירה הצטרף מהנדס חלל, ג'ייסון הלד, המסייע בפיתוח המוצר החדשני.
אתמול: שיגור נטול אלכוהול
"אנדוור" המריאה בפעם האחרונה
רויטרס
מסעה האחרון של מעבורת החלל "אנדוור" יצא לדרך. הספינה תגיע אל תחנת החלל הבינלאומית ותצייד אותו במכשור מתוחכם, כמה חודשים לפני שנאס"א פורשת מעסקי המעבורות
שני היזמים האוסטרלים החליטו שהבירה תהיה כהה ומלאת טעם – כדי להתגבר על איבוד חוש הטעם המתרחש בחלל בגלל התנפחות הלשון. "הפנים מתנפחות מעט וגם הלשון – אבל לא בצורה קיצונית", הסביר הלד. "לכן רצינו ליצור טעם שיהיה חזק מספיק".
"גיהוקים רטובים" באמצע הריחוף
אחרי שהכינו את האב-טיפוס, השניים בחנו את הבירה בתנאי אפס כוח כבידה באמצעות טיסות מיוחדות הנערכות בארצות הברית. הבוחן הצליח אמנם לשתות כמעט ליטר של המשקה האלכוהולי, אך התקשה לשמור את הבקבוק צמוד לפיו. בעיה נוספת הייתה שהנוזל לא נשפך החוצה.
"בחלל לא פשוט ללגום מבקבוק זכוכית בגלל שאין כוח כבידה המושך את הנוזל למטה", הסביר הלד ותיאר כיצד בטיסת הניסוי נאלץ הבוחן לנער את הבקבוק בחוזקה בזמן השתייה. היזמים הודו שבעקבות הניסוי הראשוני הם הסיקו שעליהם לעצב בקבוק שתייה מיוחד.
בעוד שהניסויים שערכו העלו כי הבירה "ווסטוק" ראוייה לשתייה בחלל, יש צורך בבדיקות נוספות – כולל בחינה מקיפה של השפעת האלכוהול על האדם בתנאי חוסר כוח כבידה. היזמים גם יצטרכו להכריע בשאלת הגזים. בתנאי חלל המים והבועות לא נפרדים ולכן חווית השתייה מלווה ב"גיהוקים רטובים" – שילוב של גזים ונוזל. "בסופו של דבר ניתן להכין בירה ללא גזים, אבל זה לא יהיה טעים כי זה יהיה כמו תה עם אלכוהול", אמר היזם.
צחוקים בחלל. "עדיף בלי גזים"
צילום: רויטרס
"בחלל הבירה לא יוצאת מהבקבוק"
צילום: Index Open
מומלצים