שתף קטע נבחר

 

ביהמ"ש: לא יבוטל אישום נגד שורף דגל ישראל

בית משפט השלום בירושלים קבע שצעיר חרדי שהצית דגל ביום הזיכרון לפני שנה יעמוד לדין. "דגל המדינה מוגן בחוק כמו סמלי דת", השווה השופט ודחה את טענת ההגנה לפיה המעשה מותר במסגרת חופש הביטוי

שופט בית משפט השלום בירושלים, דב פולק, דחה היום (ג') בקשה לבטל כתב אישום נגד יחיאל חזן, חרדי קיצוני כבן 21 מירושלים, הנאשם בהצתת דגל ישראל ביום הזיכרון אשתקד. השופט השווה בין דגל המדינה לסמלי דת, ופסק: "הזכות לקבוע את דרכי השימוש בדגל כוללת גם את הגבלת השימוש בו".

 

 

חזן נאשם כי השתתף בהפגנה נגד מדינת ישראל בערב יום הזיכרון באפריל 2010, ובמהלכה שרף יחד עם אחרים דגל ישראל ורמס אותו ברגליו. סנגורו, עורך-הדין ירין נהוראי, טען כי שריפת הדגל בנסיבות אלו אינה עבירה פלילית ואמר שיש לאפשר את המעשה בחברה המכבדת את חופש הביטוי של אזרחיה.

 

לטענת עורך דינו של חזן, "אם מדובר במעשה פוגעני, מעליב ואף מקומם, הרי שבאיזון בין הפגיעה ברגשות הציבור לבין חופש הביטוי יש להעדיף את חופש הביטוי". השופט פולק דחה כאמור את הבקשה לביטול כתב האישום.

 

השופט קבע כי חופש הביטוי אינו ערך מוחלט, ועל בית המשפט לאזן במקרה של התנגדות בין ערך זה לאחרים. בהחלטת בית המשפט צויין כי יש לבחון את דגל המדינה כסמל המוגן בחוק הפלילי יחד עם סמלים אחרים, כמו סמלי דת.

 

"דגל המדינה הוא סמל לקיומנו ולריבונותנו על אדמתנו. לא במקרה נשרף דגל המדינה כמחאה נגד קיום המדינה בערב יום הזיכרון. הדגל מסמל את הערכים שלמענם החיילים הקריבו את נפשם. הדגל אף מסמל את המדינה ומוסדותיה, למעשה, הדגל מסמל את סמכותי לכתוב החלטה זאת", ציין השופט. הוא הדגיש כי "הבעלות על סמל דגל ישראל, שייכת לכלל העם היהודי ולכל אזרחי מדינת ישראל".

 

עם זאת, השופט פולק קבע חד משמעית: "הזכות לקבוע את דרכי השימוש בדגל ישראל כוללת גם את הגבלת זכות השימוש בו, והיא אך ורק של הכנסת בשם העם ואזרחיה". בתגובה לפסיקה אמר עו"ד נהוראי ל-ynet: "מדובר בהחלטה חשובה הנוגעת לשורשי שאלת חופש הביטוי. נדמה שנצטרך מעט יותר זמן על מנת ללמוד את ההחלטה בטרם נגיב".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חרדי שורף את דגל ישראל (ארכיון)
צילום: נועם מושקוביץ
צילום: שלומי כהן
עו"ד נהוראי. "לא עבירה פלילית"
צילום: שלומי כהן
מומלצים