פעמיים כי טוב: 2 פשטידות ללא גלוטן
גבינות אין לכם בעיה לאכול, אבל מה עושים עם פשטידות שמלאות בקמח שמזיק לכם? בדיוק בשביל זה הכנו שתי פשטידות צבעוניות - האחת עם חצילים ופלפלים והשנייה עם בטטות - וללא גלוטן
פשטידת חצילים ופלפלים
המרכיבים:
1חציל בינוני, חתוך לקוביות בגודל 1X1 ס״מ
3 פלפלים בצבעים שונים, חתוכים לקוביות קטנות (1/2 ס״מ)
3 כפות שמן זית
6 ביצים גדולות
3 כפות גדושות קורנפלור
1 כוס חלב ( או 1/2 חלב ו-1/2 יוגורט עיזים 3%)
100 גרם גבינה 9%
100 גרם גבינת שמנת 30%
100 גרם גבינת טובורג 5%
100 גרם לבנה עיזים 11%
1 גביע שמנת חמוצה
2 כפות גבינה צהובה מגורדת 28%
קורט אגוז מוסקט טחון
אופן ההכנה:
- מפזרים מלח על החציל ואופים בתנור חם (טמפ' בגובה 210-220 מעלות) כ-10 דקות.
- מחממים את השמן במחבת עמוק ומטגנים את החצילים החמים, בוחשים ואחרי 5 דקות של טיגון מוסיפים את הפלפלים.
- זורים כפית פפריקה מעושנת ומטגנים 5 דקות נוספות. מערבבים כדי שחצילים לא ידבקו למחבת. מצננים כמה דקות.
- הבלילה: טורפים את הביצים (אפשר במיקסר).
- מערבבים את הקורנפלור במחצית מכמות החלב ומוסיפים לביצים. מוסיפים את הגבינות אחת אחרי השניה כשהמיקסר ממשיך לערבל. מוסיפים את שארית החלב ואת אגוז המוסקט.
- הרכבת הקיש: מעבירים את תערובת החצילים והפלפלים לתבנית בקוטר 28 ס"מ, שופכים את הבלילה, מערבבים עם הירקות ומפזרים מעל את הגבינה הצהובה.
- לאפות במרכז התנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות למשך 25-30 דקות עד שהפשטידה יציבה. מצננים מעט, מוציאים מהתבנית ומגישים חמים.
- אפשר להכין מבעוד יום ולחמם לפני ההגשה כ-10 דקות.
פשטידת חצילים ופלפלים ללא גלוטן (צילום: בועז לביא)
פשטידת בטטה
המרכיבים:
2-3 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.
4 כפות שמן זית
6 ביצים גדולות
3 כפות גדושות קורנפלור
1 כוס חלב
100 גרם גבינה 9%
150 גרם גבינת שמנת 30%
100 גרם גבינת טובורג 5% (או קוטג' 5% )
100 גרם לבנה
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
1 גביע שמנת חמוצה
קורט אגוז מוסקט טחון
אופן ההכנה:
- הבטטות: מניחים את פרוסות הבטטה ושמן הזית בכלי למיקרוגל, מכסים ומבשלים בחום מירבי 5 דקות. הבטטה צריכה להיות רכה מעט. מניחים להצטנן מעט.
- הבלילה: טורפים את הביצים (אפשר במיקסר).
- מערבבים את הקורנפלור במחצית מכמות החלב ומוסיפים לביצים, מוסיפים את הגבינות אחת אחרי השניה כשהמיקסר ממשיך לערבל. מוסיפים את שארית החלב ומחצית מהגבינה הצהובה יחד עם אגוז המוסקט.
- הרכבת הפשטידה: מניחים את הבטטות בתבנית בקוטר 28 ס"מ, שופכים את הבלילה מעל, מערבבים כדי שהבטטה תצוף בתוך הבלילה, מפזרים את שארית הגבינה הצהובה ומקשטים בפרוסות בטטה חצויות.
- אופים במרכז התנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות למשך 25-30 דקות עד שהפשטידה יציבה. מצננים מעט, מוציאים מהתבנית ומגישים חמים.
פשידת בטטות (צילום: בועז לביא)
- ג'ייקוב שגיב הוא השף של "המזווה של ג'ייקוב", מושב אביאל
פשטידת בטטות ללא גלוטן
צילום: בועז לביא
מומלצים