שתף קטע נבחר
 
צילום: דניה ויינר

מקפיצים את הטעם: פופקורן בטעמים

עזבו אתכם מתפוחי אדמה ומרשמלו על האש, ל"ג בעומר דווקא מזכיר לדניה ויינר את הצורך בנשנושים, אז היא מתבלנת וטובלת את הפופקורן המוכר בשוקולד וגם בצ'ילי

בעוד כמה ימים חל ל"ג בעומר - ככל הנראה, החג היחיד שאין לו חיבור חזק לתחום האוכל. כשאני מפשפשת בזיכרון מה אכלתי בילדותי בל"ג בעומר אני לא מצליחה להעלות שום דבר מעניין. כל מה שעולה לראש זה תפוחי אדמה שרופים ומרשמלו. מה שאני כן זוכרת זה שיש משהו בישיבה המשותפת מול מדורה שמעורר את הצורך בנשנוש ממש כמו מול טלוויזיה. הפה צריך לעבוד, וכאן אני נכנסת לתמונה.

 

פופקורן בטעמים זו נשנוש שגובל בשחיתות. מצד אחד יודעים שדיאטטי זה לא, אבל מצד שני אי אפשר להפסיק. זו מלחמה, אין ספק, אבל לפעמים באירועים מיוחדים צריך לתת לשחיתות לנצח!

 

אז הנה פופקורן בשני טעמים מצויינים. השוקולד, מטבע הדברים, יתאים יותר לילדים, ואילו הצ'יפוטלה (ממרח פלפלים מעושנים מהמטבח המקסיקני. יש רמות שונות של חריפות אז שימו לב!) - לאוהבי הפיקנטי.

 

כמה דברים שמאוד חשוב לשים לב אליהם: 

  • מכינים פופקורן רגיל ולא מאריזת מיקרוגל, שהיא כבר מראש מאוד שמנה.
  • חשוב לקרר מעט את הרוטב לפני ששופכים אותו על הפופקורן, כדי שהפופקורן לא יהפוך לסמרטוטי.
  • שימו לב שאין צורך להגיע לכיסוי מלא של הפופקורן, יותר טעים שהוא לא מכוסה במלואו.
  • אפייה בתנור מאוד חשובה לסיום התהליך. בהתחלה חשבתי שהיא מיותרת אבל לבסוף הבנתי שזה מה שמייבש את הפופקורן ושומר על פריכותו.
  • אפשר לגוון בטעמים - כל מה שצריך זה להחליף את הצ'יפוטלה או השוקולד בדברים אחרים, לפי מידת היצירתיות שלכם.


(צילום: דניה ויינר) 

 

פופקורן קרמל בטעמים

המרכיבים: 

8 כוסות פופקורן מוכן (מכ-100 גרם גרעיני תירס)

3/4 כוס סוכר חום כהה

75 גרם חמאה

2 כפות סירופ תירס (Corn Syrup)

1/2 כפית מלח

1/2 כפית סודה לשתייה

3 כפות ממרח צ'יפוטלה או 1/2 כוס פצפוצי שוקולד מריר - לפי הבחירה

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור לחום של 120 מעלות
  2. בסיר בינוני ממיסים את החמאה, הסוכר, סירופ תירס ומלח עד לקבלת תערובת אחידה. כשהתערובת רותחת מסירים מהאש, מוסיפים את הצ'יפוטלה (או השוקולד) והסודה לשתייה ומערבבים.
  3. נותנים לתערובת להתקרר מעט תוך כדי ערבוב ולאחר מכן שופכים על הפופקורן ומערבבים.
  4. אופים במשך 30 דקות. יש לערבב את הפופקורן פעמיים כדי שלא ידבקו אחד לשני ויקבלו אפייה אחידה.
  5. מקררים ושומרים בכלי אטום.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פופקורן שחיתות
צילום: דניה ויינר
מומלצים