הדוקר הורשע בהריגה, המשפחה: "משפט מכור"
כחלק מעסקת טיעון תוקן כתב האישום נגד שלומי מזרחי, שדקר אשתקד למוות צעיר מנס ציונה שאיים עליו במהלך קטטה. "זה רצח ממדרגה ראשונה", קרא דודו של הקורבן וקרע שרשרת מגן דוד מצווארו, "אי אפשר לסמוך על מדינת ישראל"
חי בן-שמעון נדקר פעמיים בלבו בתור נקמה – אולם האחראי למותו הורשע בהריגה בלבד. בית המשפט המחוזי בפתח תקווה הרשיע היום (ג') את שלומי מזרחי בן ה-31, שדקר למוות את בן-שמעון בן ה-24, לאחר שרב עם חברו ואיים עליו במועדון באפריל אשתקד.
תחילה מזרחי, המיוצג על-ידי עורכי הדין משה סוחמי וטל ליטן, הואשם ברצח, אך כחלק מעסקת הטיעון תוקן כתב האישום נגדו. "איפה המדינה הזאת? המשפט הזה נקנה בכסף", זעקו בני משפחתו של בן-שמעון עם הצגת ההסדר. רובם יצאו מחוץ לאולם הדיונים, אולם השופט אברהם טל אף ביקש להרחיק את בני המשפחה מהקומה עקב הצעקות והבכי. "הפרקליטות מכרה אותנו", התרעמו קרוביו של הקורבן, "לא כל העדים הועלו לדוכן, המשפט מכור מראש".
לפי כתב האישום המקורי, בליל הרצח יצאו מזרחי ובן-שמעון לבלות במועדון "הנרי" ברחובות, יחד עם עוד מספר אנשים. בשלב מסוים התפתחה קטטה בין בן-שמעון, שכנו של מזרחי
וחבר נוסף, וכשניסה מזרחי להפריד בין הצדדים – בן-שמעון איים עליו. מזרחי לא עבר על כך בשתיקה, ומאוחר יותר הגיע לביתו של בן-שמעון בנס ציונה, תפס אותו מאחור ודקר אותו שוב ושוב בחזה ובבטן.
מזרחי נעצר ימים לאחר המקרה, על-ידי מפלג בילוש של ימ"ר מרכז, בראשותו של סנ"צ יואב קוטלר, לאחר שהחוקרים הבחינו כי על הסכין עמה נדקר בן-שמעון נחרטה ההקדשה "בהוקרה משמעון". הם איתרו את אותו שמעון, איש קבע בצה"ל, שסיפר כי העניק את הסכין לפקוד שלו לשעבר, שלומי מזרחי – וסלל את הדרך למעצרו.
במסגרת עסקת הטיעון, צפויה התביעה לבקש עונש של עד 15 שנות מאסר, אולם בני משפחתו של הנרצח לא מסתפקים בכך. "איפה עוד קיים דבר כזה? זה רצח מדרגה ראשונה. מדינת ישראל מתה מבחינתי", קרא שלומי לוי, דודו של בן-שמעון, ופרץ בבכי. הוא קרע את שרשרת מגן הדוד
שעל צווארו, ואמר: "אי אפשר לסמוך על מדינת ישראל". גם אמו של בן-שמעון, אביבה, פרצה בזעקות שבר ושכבה על הרצפה מחוץ לאולם, כשבני המשפחה התגודדו סביבה ושפכו על פניה מים.
התובעת, עו"ד רונית פוזננסקי, מפרקליטות מחוז מרכז, הבהירה בתגובה כי "יש לנו כבוד גדול לכאב המשפחה והסבל. עמדנו בקשר עם המשפחה, והיא בהמשך העדיפה להתנגד להסדר. בנסיבות הללו האינטרס הציבורי הצדיק את הסדר הטיעון". התובעת סירבה להתייחס לסיבות שהובילו לחתימת ההסכם, וציינה כי אלו יימסרו רק בשלב הטיעונים לעונש.