ענן חכ"ם: אחי, איפה החוק שלי?
הכנסת ומשרד המשפטים מקימים אתר שאמור לאפשר לנו בעתיד לעקבו בקלות יותר אחרי הצעת חוק ולדעת מה הסטטוס שלה; אבל אם אתם רוצים לעשות את זה כבר היום, היכנסו לאתר הכנסת הפתוחה
פרויקט "ענן חכ"ם", שהוכרז הבוקר במעמד מנכ”ל הכנסת, מנכ”ל משרד המשפטים ומזכיר הממשלה, אמור לתת מענה לציבור, לגופים רשמיים ולמחוקקים באשר לסטטוס חקיקה. אם החזון של החוק יצא לפועל, בעוד שמונה חודשים יהיה אפשר לדעת אם חוק נמצא בשלב של תזכיר, קריאה טרומית, ועדת שרים, קריאה ראשונה, ועדות, ועדות, ועדות, קריאה שניה ושלישית, תקנות, או כל שלב ביניים אחר.
החיפוש באתר הכנסת אחרי חוקים והסטטוס שלהם לא תמיד אפשרי וגם דורש ידע מוקדם ומעמיק על הצעת החוק שמחפשים - כמו כותר החוק או מספר החוברת. חיפוש פרוטוקולים על דיונים בוועדות נמצא באיזור אחר באתר.
לפני יותר משנה יזמו אזרחים פרטיים את הקמתו של אתר הכנסת הפתוחה, שמאפשר לבצע חיפוש לפי חוק כולל הצעות חוק שנפלו. יוזמי הכנסת הפתוחה, בהמשך, הקימו בשיתוף פעולה עם השר מיכאל איתן גם את אתר התקציב הפתוח.
רשויות השלטון יקימו כעת פורטל חקיקה משותף. חכ"ם הם ראשי תיבות של חקיקה, כנסת, ממשלה - והשם "ענן" מתייחס לכך שהמידע יהיה נגיש ב"ענן" וירטואלי - כלומר בשרת מחשב - מכל מקום עם חיבור לרשת. המונח ענן נמצא בשימוש בשירותים מבוססי רשת כמו Google Docs למשל, שמאפשרים גישה למסמכים שלכם מכל מחשב ומכל מקום.
הרשויות יפעלו בנפרד ויעדכנו נותנים בנוגע לחקיקה באתרים שלהם, והפורטל המשותף אמור לשאוב את כל המידע הזה ולהציג אותו בצורה נגישה יותר. בדומה למה שנעשה כיום באתר הכנסת הפתוחה. הפורטל ישמש גם את הגופים (משרדי הממשלה, ועדות הכנסות, יועצים משפטיים) כמקום מרכזי אחד לתעד בו את תהליך החקיקה, וההסתגויות.
עלות ההקמה מוערכת בכשני מיליון שקלים. הפורטל אמור להיות נגיש לציבור, על פי ההכרזה, בעוד שמונה חודשים, ואז הציבור יוכל להיכנס ולהיות שותף להליך חקיקה שקוף יותר.