ישראל במקום ה-17 מתוך 59 הכלכלות המפותחות
לפי מכון המחקר השוויצרי IMD, ישראל מצטיינת בהשקעות במחקר ופיתוח ובהשפעות הבנק המרכזי על המשק, אך חלשה בהשתתפות בכוח העבודה וביוקר המחיה. במקום הראשון בדירוג - ארה"ב והונג קונג
ישראל מדורגת במקום ה-17 ברשימת 59 הכלכלות המפותחות, כך מפרסם מכון המחקר השוויצרי IMD בדירוג התחרותיות העולמי השנתי שלו. ישראל שמרה על מקומה בדירוג משנה שעברה וזכתה לציון של 81.6 תוך שהיא עוקפת מדינות כמו אוסטריה, סין ובריטניה שגם נכנסו לרשימת 20 הראשונות.
בראש הדירוג מופיעה הונג קונג שעלתה מהמקום השני וארה"ב שחולקת עמה את המקום הראשון לאחר שעלתה מהמקום השלישי, בו דורגה אשתקד. אחריהן בחמישייה הפותחת ניתן למצוא את סינגפור, שוודיה ושוויץ. את העליות הגדולות רשמו קטאר (ממקום 15 ל-8) וגרמניה (ממקום 16 ל-10). בסוף הרשימה נמצאות בולגריה, יוון, אוקראינה, קרואטיה וונצואלה.
ישראל זכתה לציונים מעולים במספר פרמטרים ומדורגת ראשונה בעולם בהשפעות חיוביות של הבנק המרכזי על המשק וגם בהשקעות במחקר ופיתוח. בשני המדדים הללו היא הובילה גם בשנה החולפת. שיפור מרשים הפגינה ישראל בקטגורית תעסוקה וזינקה 13 שלבים למקום 24.
חלשה בהשתתפות בכוח העבודה
לעומת זאת, במדד השתתפות בכוח העבודה ישראל נמצאת במקום חמישי מהסוף וגם כאן לא חל כל שינוי לעומת 2010, חרף הביקורת לה זכתה ישראל בנושא זה. בפרמטר של תלות בין אוכלוסיה נתמכת באוכלוסיה תומכת הידרדרה ישראל שני שלבים והיא נמצאת במקום אחד לפני הסוף. הרעה חלה גם ביוקר המחיה, פרמטר בו ירדה ישראל ממקום 47 אשתקד למקום 49.
עוד ניתן לציין את הירידה בסעיף סחר חוץ של ישראל, בו נרשמה ירידה של 6 שלבים למקום ה-33. ירידה חדה נוספת, של 13 שלבים למקום 31, נרשמה בסעיף העוקב אחר נתוני תוצר מקומי, מאזן התשלומים, אינפלציה וצמיחה. בקטגוריית יעילות ממשלתית שמרה ישראל על יציבות ואילו בתחום התשתיות נרשמה ירידה קלה, כאשר בתשתיות המדעים והחינוך הידרדרה ישראל מעט ומנגד רשמה שיפור בתשתיות הטכנולוגיות.
"בין 20 המדינות המובילות בעולם"
מדד IMD המתפרסם מדי שנה מתבסס על פרמטרים כלכליים שונים שנאספו מגופים עסקיים ברחבי העולם. בישראל הגורם שנמצא בשיתוף פעולה עם IMD הוא איגוד לשכות המסחר.
אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר התייחס לפרסום הדו"ח ואמר כי "תוצאות הדו"ח מעמידות את ישראל בין 20 המדינות המובילות בעולם מבחינה כלכלית, לצד האתגרים העומדים בפני ישראל לשנת 2011: הקטנת הסקטור הציבורי והוצאותיו, צמצום הביורוקרטיה והנטל על המגזר העסקי, השקעה בתשתיות בפריפריה ובכלל זה חינוך, הגדלת שיעור ההשתתפות המיעוטים בכוח העבודה והגדלת הייצוא הישראלי, בכלל זה יצוא השירותים".