אובזילר: 'ספר הפדרציה - יום מרגש לטניס הנשים'
שנה אחרי ספר הדייויס, דדי הרניק, לשעבר יו"ר האיגוד, השיק את הספר המקביל לנשים. פרט לשיאנית העולם במפגשי פדרציה, גם אנה סמאשנובה ופאולינה פלד-פסחוב הגיעו לאירוע החגיגי
יום חג לטניס הנשים. 13 חודשים אחרי השקת הספר "60 שנות דייויס", אשר סקר היסטורית את כל מפגשי נבחרת ישראל במפעל הנבחרות לגברים, הושק הערב (ד') גם הספר המקביל לנשים.
דוד (דדי) הרניק, לשעבר יו"ר איגוד הטניס ונשיא הכבוד של האיגוד, השלים אחרי מעט יותר משנה את כתיבת הספר המקביל לנשים, "40 שנות פדרציה". הספר סוקר את מפגשי העבר של נבחרת הנשים בטניס, החל מהמפגש הראשון ביוהנסבורג ב-1972 ועד המפגשים בטורניר באילת בפברואר האחרון.
לא כל יום מתכנסים בחדר אחד שמות כמו פאולינה פלד-פסחוב, מגדולות הטניסאיות של ישראל אי פעם, לצד שחקניות מהתקופה הקרובה יותר אלינו בציר הזמן כמו אילנה ברגר, אנה סמאשנובה, ציפי אובזילר וגם קרן שלמה, שחקנית הנבחרת הנוכחית.
לצד השחקניות ממגוון הדורות הגיעו גם קפטנים לשעבר של הנבחרת, דוגמת שלמה גליקשטיין ועודד יעקב או המאמן הנוכחי של הנבחרת, תומר דנק, שהתרגשו כולם מהספר אשר הוקדש ליו"ר עבר של האיגוד, פרדי קריבין ז"ל, שהלך לעולמו לפני שש שנים.
השיאנית העולמית במפגשי פדרציה (61), ציפי אובזילר, אמרה: "לאורך 16 שנה אספתי הרבה מאוד זכרונות במפעל, אבל דבר אחד יש לי להגיד על הספר - אני מאוד מקווה שלפחות קצת ממה שאני מרגישה בבטן מהספר הזה, יעבור גם על הבנות הצעירות".
הטניסאית לשעבר הוסיפה: "כל שנה, עד הפד-קאפ האחרון שלי לפני שנתיים, חיכיתי כל הזמן לחודש אפריל ולא רק בגלל יום ההולדת שלי. חייתי מאפריל לאפריל מדי שנה, חיכיתי בכל פעם לייצג את המדינה בנבחרת. זה יום מרגש לטניס הישראלי, מקווה שגם בעתיד ייצא עוד ספר כזה עם הרבה מאוד שמות חדשים שייכנסו להיסטוריה של הטניס שלנו".
אילנה ברגר. חוויות אישיות מגביע הפדרציה (צילום: אורן אהרוני)
פאולינה פלד-פסחוב היתה ראשונת שחקניות העבר שעלתה לנאום: "הרבה שנים לא התרגשתי כך כמו ביום הזה. אחרי שסיימתי את הקריירה השארתי את הטניס מאחוריי, לא חשבתי שאחזור לאחור כל כך הרבה שנים בזכרונות".
אילנה ברגר, גם היא מגדולת טניסאיות ישראל, התרגשה אף היא: "אין ראוי מפרדי קריבין שספר כזה יוקדש לו, כי לא נעשה מספיק כדי להזכיר אותו ואת כל מה שעשה בשביל כולנו. הכי זכורה לי חוויה ממשחק שלנו בפראג, כשמרטינה נבראטילובה נכנסה למגרש לראשונה מאז עזבה את צ'כיה לטובת ייצוג ארה"ב. היו הרבה חששות מקבלת הפנים למי שערקה לאמריקה, אבל בדיוק ההיפך קרה. זה עם שיודע להעריך את הספורטאים שלו, זה אחד הדברים שלא אשכח לעולם מהפדרציה".
עודד יעקב. "ללבוש את המדים - הרגשה עילאית" (צילום: אורן אהרוני)
יו"ר איגוד הטניס: "שמח שההיסטוריה גם מתועדת"
מי ששימש כקפטן נבחרת הפדרציה לאורך כמעט עשור והוליך את הנבחרת לבית העליון, עודד יעקב, אמר: "השחקניות הוכיחו לאורך ארבעת העשורים כמה חשובה נבחרת ישראל. צברתי לאורך השנים הרבה מאוד חוויות, אבל מעל לכל - ההרגשה העילאית ללבוש את המדים, לראות את הדגל ולשמוע את ההמנון".
אנה סמאשנובה. גם היא היתה בהשקת הספר (צילום: אורן אהרוני)
מיכאל קליין, יו"ר איגוד הטניס, אמר על הספר: "אני יותר משמח שההיסטוריה לא רק נעשית, אלא גם נכתבת ומתועדת לצורך הדורות הבאים. אחרי ספר הדייויס הרמנו לדדי הרניק להנחתה ואנחנו שמחים שהוא השלים את המלאכה".
"עברתן מסלולים קשים ולא זכיתן לחשיפה לה זכו הגברים בדייויס. זה פשוט חבל, כי לא היתה חשיפה באותה תקופה כפי שיש היום ושיחקתן ברוב השנים בחו"ל, לא בארץ כמו הגברים. לא זכיתן להכרה לה הייתן ראויות, זה חלק של פיצוי על כך".