שתף קטע נבחר

מודיעין איכותי: איך שומרים על קשר ב-8200?

בוגרי יחידת המודיעין המובחרת התכנסו לערב של אוכל טוב, מינגלינג והצעות עבודה. "יש סטיגמה שמדובר בחנונים, אבל באזרחות להיות בוגר 8200 זה דבר אדיר", סיפר אחד מהם. גם כתבנו חזר לשורשיו הצה"ליים וגילה איך מתקשרים בלי פייסבוק

ליחידת העלית של חיל המודיעין בצה"ל לא רק קשה להיכנס, גם קשה לצאת. זה שלוש שנים מתכנסים בוגרי יחידת 8200 בכנס שנתי, ומשתמשים באוכל טוב, אלכוהול ומוסיקה, בתור תירוץ לשמור קשר עם היחידה - וגם אחד עם השני. "המטרות של עמותת יוצאי יחידת 8200 הן שימור על מורשת היחידה, תרומה ליחידה ונטוורקינג", הסביר ל-ynet חבר הנהלת העמותה, שפרשה חסותה על האירוע. "יש את הסטיגמה ש-8200 זה רק היי-טק וטכנולוגיה, אבל זה ממש לא נכון".

 

 

הכנס השנה התקיים אתמול (יום ד') בהאנגר 11 בתל אביב, בהשתתפות מאות חיילים משוחררים, חלקם טריים, חלקם קצת פחות. מלבד המזנון והבר, הקיפו את האורחים גם עשרות דוכנים שהציעו ליוצאי היחידה להצטרף לאחת החברות המובילות בשוק התעסוקה הפרטי והציבורי. בכיר העמותה הסביר כי בשנים האחרונות הבחינו שיוצאי היחידה הצעירים זקוקים להכוונה בנושא של ניהול קריירה, ועל כן הם יוזמים את המפגש השנתי בין הבוגרים הצעירים לבוגרים הוותיקים יותר שכבר השתלבו במשק. "מהיחידה הזאת אתה יכול להתפתח להרבה דברים", ציין.


הכתובת על הקיר. "יש סטיגמה שמדובר בחנונים" (צילום: בן קלמר)

 

חברה אחרת בהנהלת העמותה הסבירה כי מספר המשרתים הגדול ביחידה הוא קושי, אך מהווה גם יתרון: "בגלל שאנחנו ארגון מאוד גדול, אז אנחנו צריכים לחבר ולכנס מספר עצום של אנשים וזה בעייתי". גם האופי הסודי של היחידה מציב, מטבע הדברים, אתגר. "בניגוד ליחידות אחרות, אנחנו לא יכולים לפתוח קבוצות בפייסבוק תחת 8200, בגלל בעיות של ביטחון שדה", היא העידה, "אולם מצד שני, זה מאפשר לנו לעשות דברים שאחרים לא יכולים לעשות, כמו הכנס הזה שבו אנשים יוצרים קשרים עם המון אנשים ומגדילים את הסיכוי שלהם להשתלב בשוק העבודה".

 

כך או כך, לבוגרי היחידה בדרך כלל לא לוקח זמן רב לגלות את היתרון היחסי שברשותם. "לא היה ראיון שניגשתי אליו ולא התקבלתי", סיפר יונתן ארז. "אני משוחרר שנה וחצי ואני מקים סטארט אפ עם חבר ובאנו לפה כדי לגייס משקיעים ממש בערב הזה. נכון שיש את הסטיגמות על היחידה שמדובר בחנונים, אבל אין מה לעשות, באזרחות זה פשוט דבר אדיר. אני מרגיש שמה שתרמתי למדינה במהלך השירות הצבאי, אני מקבל את זה עכשיו פי כמה מעצם השירות שלי ב-8200".

 

אני פה בגלל ההמבורגרים

גם רבים אחרים בכנס סיפרו כיצד בכל מקום שאתה מזכיר את שירותך ב-8200, זה עושה את ההבדל. נועה בן דוד, שהשתחררה רק לפני כמה חודשים, שאבה מכך הרבה עידוד: "באתי לכאן בשביל להכיר אנשים ולנסות לנצל את המפגש בשביל למצוא עבודה", סיפרה. "בניגוד לאחרים שמשתחררים מהצבא ויוצאים בלי ניסיון, אני יוצאת עם שירות ב-8200, שזה מותג וזה עושה את העבודה באזרחות".


"היחידה פותחת דלתות, אבל צריך גם להוכיח יכולות" (צילום: בן קלמר)

 

חברי ההנהלה מודעים לכך ש-8200 מספקת כרטיס כניסה למקומות רבים באזרחות, אך גם מזהירים כי אסור לבוגרי היחידה להיות שאננים: "נכון שהיחידה פותחת דלתות ובוגרי 8200 נתפסים בתור אנשים עם ראש על הכתפיים, אבל אתה צריך גם להוכיח יכולות".

 

גם היועץ הכלכלי של שר האוצר, יובל וולמן, לשעבר חייל ביחידה, ניסה להסביר לבוגרים הצעירים איך לעשות את זה נכון: "אני חושב שעצם העובדה שהגעתם היום זה כבר ההתחלה. אני הגעתי לשירות המדינה במקרה. הייתי בהתחלה היועץ של מנכ"ל משרד האוצר וכיום הפכתי ליועץ השר. אני חושב שמה שמאפיין הרבה אנשים ב-8200 זה שיש תחושה אינהרנטית של קריירה, גם בגלל האופי של השירות הצבאי וגם בגלל שאנחנו פשוט מכוונים מטרה".

 

אולם היו גם כאלה שהגיעו לאירוע לאו דווקא בשביל הנטוורקינג. אחד מהם הוא שחר לב, בוגר היחידה ששירת כמתכנת: "האמת, אני פה בשביל ההמבורגרים. גם שמעתי שיש הופעת סטנד-אפ טובה של ישראל קטורזה ב-30 שקל, אז באתי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבוגרים בכנס. "8200 זה מותג"
צילום: בן קלמר
מומלצים