וול סטריט נסגרה בעליות; נאסד"ק הוסיף 1.1%
דאו ג'ונס התחזק ב-0.65% ו-S&P 500 הוסיף 0.9%. סודהסטרים דיווחה על גידול של כ-50% בהכנסות ברבעון הראשון ל-45.1 מיליון אירו - ומנייתה זינקה ביותר מ-23%. מחיר הנפט עלה ב-3.3% ונקבע על 100.1 דולר לחבית. מחיר הזהב עלה ב-1.1% ונקבע על 1,495.8 דולר לאונקייה
המסחר בבורסת וול סטריט ננעל היום (ד') בעליות שערים. ברקע למסחר, פרסום פרוטוקול הפד המפרט את תוכן מפגש החלטת הריבית לפני כשלושה שבועות.
מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.65% ל-12,560.18 נקודות; מדד נאסד"ק עלה ב-1.14% ל-.2,815.00 נקודות ומדד S&P עלה ב-0.88% ל-1,340.68 נקודות.
במסחר בבורסת הסחורות עלה מחיר הנפט ב-3.3% ונקבע על 100.1 דולר לחבית. מחיר הזהב עלה ב-1.1% ונקבע על 1,495.8 דולר לאונקייה.
בכירים בפד חלוקים לגבי התזמון של העלאת הריבית, כאשר חלקם טוענים שצעד כזה עשוי להגיע מוקדם מן הצפוי ואחרים מודאגים כי העלאת ריבית מוקדמת מידי תפגע בהתאוששות הכלכלית, כך לפי הפרוטוקולים של פגישת הפד לשם קביעת שיעור הריבית שנערכה ב-26-27 באפריל שפורסמו היום.
כמה מהבכירים בפד אמרו שהם יתמכו בסבב שלישי של הקלות כמותיות, QE3, רק אם יהיה שינוי משמעותי בתחזית הכלכלית. הפרוטוקולים מגלים גם כי רוב הבכירים בפד מעדיפים להעלות את הריבית לפני מכירת נכסים, כאשר תגיע העת להדק את המדיניות המוניטרית.
דומיניק שטראוס-קאהן, יו"ר קרן המטבע הבינלאומית, נתון ללחץ גובר להתפטר מתפקידו לאחר מעצרו בחשד לנסיון אונס בעוד פוליטיקאים שונים בצרפת מקימים קול מחאה על הטיפול בו על ידי רשויות ארה"ב. הקרב על החלפתו של שטראוס-קאהן, אשר כלוא לבדו בבית הכלא הידוע לשמצה רייקרס איילנד בניו יורק, ממשיך להתחמם על רקע ערעורן של סין, ברזיל ודרום אפריקה על המשך החזקתה של אירופה בתפקיד הכה משמעותי עבור כלכלת העולם.
"הצמיחה בשווקים המתעוררים גוברת על זו של המדינות המפותחות כך שהכלכלה העולמית תשתנה לחלוטין במהלך 15 השנים הבאות", כך לפי מחקר שפרסם אמש הבנק העולמי. "עד 2025, חמישה 'שווקים מתעוררים' מרכזיים - ברזיל, סין, הודו, אינדונזיה, דרום קוריאה ורוסיה - יהוו יותר ממחצית מהצמיחה העולמית, והמערכת המוניטרית העולמית לא תישלט יותר על ידי מטבע אחד", נכתב במחקר.
מניות במרכז
יצרנית התרופות הגדולה בעולם, פייזר, הודיעה היום כי היא תובעת את טבע על הפרת פטנט על תרופה לאפילפסיה. לטענת פייזר, הפרת הפטנט של ענקית התרופות הישראלית גרמה לה להפסד של כמה מיליארדי דולרים. פיייזר טוענת כי התרופה אשר שיווקה טבע בעזרת יחידת איווקס וקבוצת אקטוויס הפרה פטנט אשר רשום על שמה וצפוי לפקוע רק ב-2017.
מייסד ויו"ר מיקרוסופט, ביל גייטס, הוא שדחף את ענקית התוכנה לרכוש את חברת הטלפוניה סקייפ תמורת 8.5 מיליארד דולר - כך גילה גייטס עצמו בראיון ל-BBC. "ברמת הדירקטוריון, הייתי התומך הגדול של העסקה", אמר גייטס, והוסיף שהמריץ את חברי הדירקטוריון לאשר את הרכישה. "אני חושב שזו עסקה נהדרת מבחינת שתי החברות".
חברת התוכנה סאפיינס, המספקת פתרונות לשוק הביטוח, הודיעה היום כי חתמה על חוזה עם חברת הביטוח השוויצרית אליאנץ סוויס (Allianz Suisse). ההיקף הכספי של הפרויקט נאמד ב-1.8 מיליון דולר (1.63 מיליון פרנקים שוויצרים).
עסקת הענק בין חברות האנרגיה BP הבריטית ורוסנפט הרוסית, שהיקפה הוערך ב-18 מיליארד דולר, נקלעה למבוי סתום ובוטלה - כך הודיעו אתמול דוברים רשמיים מטעם החברה הבריטית. שתי החברות אמורות היו להגיע לחתום על הסכם החלפת מניות עד 3 לפנות בוקר אתמול, אך בשל הקשרים שהערימו על BP שותפיה בפרויקט רוסי אחר - TNK-BP - היא לא הצליחה להגיע להסכם עם רוסנפט.
אף שהיא יושבת על 37 מיליארד דולר במזומן, ביצעה שלשום ענקית האינטרנט גוגל הנפקה ראשונה של אג"ח בשווי 3 מיליארד דולר, בניסיון לנצל עלויות גיוס חוב נמוכות יחסית השוררות בשווקים. הביקושים לאג"ח של גוגל היו ערים מאוד, וביקוש היתר לאגרות החוב שלה הסתכם על פי הערכות ב־10 מיליארד דולר.
ענקית המחשבים דל דיווחה הלילה לאחר תום המסחר בוול סטריט על תוצאותיה לרבעון שהסתיים ב-29 באפריל. הרווח המתואם למניה עלה ב-188% ועמד על 49 סנט למניה, לעומת 17 סנט למניה ברבעון המקביל בשנה הקודמת. הרווח הנקי המתואם עלה ב-177% ל-945 מיליון דולר לעומת 341 מיליון ברבעון המקביל בשנה שעברה.
סודהסטרים זינקה היום ב-23.4%, לאחר שדיווחה כי סיימה את הרבעון הראשון של שנת 2011 עם הכנסות בסך של 45.1 מיליון אירו, גידול של כ-50% לעומת ההכנסות ברבעון המקביל אשתקד, שהסתכמו ב-30.2 מיליון אירו. הגידול בהכנסות נבע מגידול במכירת מוצרי החברה בכל האזורים הגאוגרפיים, ובעיקר באמריקה ובמערב אירופה. החברה מציינת, כי המכירות באמריקה צמחו בשיעור חד של כ-153%, והמכירות במערב אירופה צמחו בשיעור של כ-23%.