שתף קטע נבחר

 

רה"מ לאובמה: תתחייב לגבול בטוח, ללא פליטים

רגע לפני שהוא ממריא לוושינגטון לפגישה עם הנשיא האמריקני, אמר נתניהו כי הוא מצפה מאובמה "להבהיר שפליטים פלסטינים לא ייקלטו בישראל". הוא גם מצפה לאשרור התחייבויות שישראל לא תתבקש לסגת לקווי 1967 שאינם בני הגנה

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לא מסופק מהנאום ההיסטורי של הנשיא ברק אובמה. זמן קצר לאחר שנשיא ארצות-הברית הודיע כי מדינה יהודית ודמוקרטית חייבת להתבסס על גבולות 1967, תוך חילופי שטחים, הגיב הערב (יום ה') נתניהו ואמר, כי "ישראל מצפה לשמוע מהנשיא אובמה אשרור להתחייבויות האמריקניות כלפי ישראל מ-2004". הפלסטינים הודיעו שיתכנסו במהירות האפשרית בעקבות הנאום.

 

שעות ספורות לפני המראתו לוושינגטון, לפגישה עם הנשיא אובמה, אמר נתניהו כי "ישראל מעריכה את מחויבותו של הנשיא אובמה לשלום. ישראל מאמינה שכדי שייכון שלום, הקמתה של מדינה פלסטינית אינה יכולה לבוא על חשבון קיומה של מדינת ישראל. מסיבה זאת מצפה ישראל לשמוע מהנשיא אובמה אשרור להתחייבויות האמריקניות כלפי ישראל מ-2004, שזכו לתמיכה גורפת בשני בתי הקונגרס.

 

הנאום ההיסטורי: צפו בדבריו של אובמה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"התחייבויות אלה נוגעות בין היתר לכך שישראל לא תתבקש לסגת לקווי 1967 שאינם בני הגנה, ושיותירו מרכזי אוכלוסייה גדולים ביהודה ושומרון מחוץ לגבולות אלה. התחייבויות אלה גם נועדו לחזק את קיומה של ישראל כמדינה יהודית, על-ידי הבהרה ברורה שפליטים פלסטינים ייקלטו במדינה הפלסטינית ולא בישראל. בלי פתרון בעיית הפליטים, על-ידי יישובם

מחוץ לגבולות ישראל, שום ויתור טריטוריאלי לא יסיים את הסכסוך".

 

ראש הממשלה גם פנה בתגובתו לרשות הפלסטינית ואמר, כי "הפלסטינים - ולא רק ארה"ב - חייבים להכיר בישראל כמדינת הלאום של העם היהודי. כל הסכם שלום יהיה חייב לכלול קץ לכל תביעה מישראל". נתניהו הבהיר כי על מנת להגן על ישראל, צה"ל חייב להיות פרוס לאורך נהר הירדן. הוא גם הביע את אכזבתו מהחלטת הרשות לאמץ את חמאס.

 

יו"ר האופוזיציה, ציפי לבני, אמרה כי "סיום הסכסוך על-ידי אימוץ עקרון שתי מדינות הלאום, תוך שמירה על ביטחון ישראל, הוא אינטרס ישראלי מובהק. הקיפאון המדיני בו דוגלת ממשלת נתניהו אינו משרת את האינטרסים של ישראל. לכן על נתניהו בביקורו הקרוב, במיוחד על רקע נאום אובמה, לגלות את המנהיגות הנדרשת בעת הזאת ולייצר את התנאים לחידוש המשא ומתן מול אלה המוכנים לסיים את הסכסוך, מתוך הבנה שרק יוזמה ישראלית אמיתית ובעלת תוכן, שיכולה לקבל את תמיכת ארצות הברית והקהילה הבינלאומית, היא התשובה היחידה לסכנות ולהזדמנויות שמציבה התקופה של ימינו".

 

גם המשנה לראש הממשלה, השר סילבן שלום, התייחס לנאום אובמה והתעקש כי "אי הכללת נושאים כמו הפליטים וירושלים תכשיל כל משא ומתן עתידי בין הישראלים והפלסטינים". הוא הסביר: "גבולות וביטחון הם אכן עקרונות חשובים, אך כל משא ומתן חייב להיות מבוסס על כל הנושאים שעל הפרק".

 

בנאום היסטורי הכריז הנשיא האמריקני כי המשא ומתן בין ישראל לפלסטינים חייב להתבסס על קווי 1967. לדבריו, "הגבול בין ישראל לפלסטין חייב להתבסס על קווי 1967, עם חילופי שטחים מוסכמים, כך שהגבולות יהיו בטוחים ומוכרים לשתי המדינות".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתניהו. מגיע עם דרישות
צילום: גיל יוחנן
מומלצים