שתף קטע נבחר
 

מחקר: נוגדי חימצון מורידים הסיכון לרעלת הריון

חוקרים אמריקנים, שבדקו מאות נשים בהריון, מצאו כי נטילה של ויטמינים נוגדי חימצון יחד עם חומצה אמינית הפחיתה ביותר מ-50% את הסיכון ללקות ברעלת הריון

תוספי תזונה הכוללים ויטמינים, חומצות אמינו ונוגדי חימצון, הניתנים לנשים בהריון, מפחיתים את הסיכון לפתח רעלת הריון (פרה-אקלמפסיה). כך מגלה מחקר חדש שפורסם בכתב העת הרפואי BMJ.

 

 

רק 12.7% מהנשים שקיבלו התוסף פיתחו רעלת הריון

רעלת הריון היא מצב רפואי מסוכן המתבטא בעליית לחץ הדם ובהפרעות אחרות במהלך ההריון. במצב זה נפגעות כ-5% מהנשים בהריון הראשון, והוא מסכן הן את האם והן את העובר. אחת הסברות היא שהמחלה קשורה למחסור בחומצת אמינו הקרויה L-arginine, המסייעת לזרימת דם תקינה במהלך ההריון. סברות נוספות טוענות כי ויטמינים נוגדי חימצון עשויים גם הם להגן על ההריון.

 

במחקר החדש חוקרים ממקסיקו וארצות הברית בדקו שלוש קבוצות של נשים הרות: בקבוצה הראשונה נמנו 228 נשים שקיבלו חטיף יומי שכלל ויטמינים נוגדי חימצון יחד עם החומצה האמינית L-arginine, בקבוצה השנייה היו 222 נשים שקיבלו חטיף שכלל ויטמינים בלבד, ובקבוצה השלישית 222 נשים שקיבלו חטיף פלצבו, שלא כלל ויטמינים או חומצות אמינו.

 

מתן התחליפים החל כשהנשים הגיעו לשבוע ה-20 להריון, ונמשך עד ללידה. החוקרים מדדו את לחץ הדם של הנשים ואת רמות ה- L-arginine כל שלושה עד ארבעה שבועות במרפאות בית החולים. אחוז הנשים שפיתחו רעלת הריון הגיע ל-30.2% בקבוצת הפלצבו, 22.5% בקבוצה שקיבלה חטיף ויטמינים בלבד, ו-12.7% בקבוצה שקיבלה ויטמינים עם החומצה האמינית.

 

החוקרים הסבירו כי משמעות התוצאות היא שמתן L-arginine יחד עם ויטמינים נוגדי חימצון הפחיתה באופן משמעותי את הסיכון ללקות רעלת הריון, בהשוואה לקבוצת הפלצבו. עם זאת, מתן ויטמינים לבדם לא הפחיתו את הסיכון לתופעה. החוקרים עוד מצאו כי מתן L-arginine עם ויטמינים הפחיתו משמעותית גם את הסיכון ללידה מוקדמת.

 

"הטיפול הפשוט והזול הזה יכול להיות בעל ערך במניעת רעלת הריון ולידה מוקדמת", סיכמו החוקרים, אולם סייגו ואמרו כי יהיה צורך במחקרים נוספים שיתמכו בממצאים.

 

רעלת הריון: 15% מהסיבות למוות אמהי בעולם

מידי שנה לוקות ברעלת הריון מאות נשים ישראליות. התופעה מתרחשת אצל צעירות בעיקר בהריון ראשון, ומאופיינת בהופעת בצקות, חלבון גבוה בשתן ועליה בלחצי דם. המחלה מהווה כ-15% מסיבות המוות האמהי בעולם. כאשר מדובר בתאומים, המחלה מופיעה מוקדם יותר, כבר בשבוע ה-20 להריון. בשאר המקרים המחלה מופיעה לרוב לאחר השבוע ה-20 להריון.

 

רעלת הריון עלולה להידרדר ולערב איברים נוספים בגוף, ובהם הכבד ומערכת הקרישה. רעלת הריון שאינה מטופלת מסתיימת באקלמפסיה: מצב של פרכוסים הדומים לאפילפסיה. במצב כזה הטיפול המוחלט היחיד הוא סיום ההריון. 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רעלת הריון. מסכנת את האם והעובר
צילום: shutterstock
מומלצים