אובמה לא מתחרט: "קווי 67' - הבסיס למו"מ"
בהצהרה שמסר לאחר הפגישה בבית הלבן עם נתניהו נמנע הנשיא האמריקני להתייחס לסוגייה שבמחלוקת, בראיון ל-BBC הוא שוב הדגיש כי קווי 67' הם הבסיס למו"מ על הקמת מדינה פלסטינית. מ-17:30: שידור ישיר מנאום אובמה בוועידת איפא"ק
נשיא ארצות-הברית לא חוזר בו ושוב מזכיר את 4 הספרות שגרמו לסערה. בראיון ל-BBC, שפורסם שעות ספורות לפני נאומו בוועידת השדולה היהודית בוושינגטון, חזר אובמה על דבריו לפיהם קווי 1967 הם הבסיס למשא ומתן המדיני. נאומו של אובמה בוועידת איפא"ק יועבר בשידור ישיר ב-ynet, החל מהשעה 17:30.
אובמה לא הזכיר את נושא קווי 67' לאחר פגישתו עם נתניהו, אך בראיון שנערך לקראת ביקורו
באירופה הוא חזר על דבריו מנאומו ביום חמישי. הוא אמר שהמצב טרום מלחמת ששת הימים חייב להיות הבסיס להקמת מדינה פלסטינית עתידית: "שלום יושג רק בעזרת שתי מדינות, שיחיו זו לצד זו".
הנשיא האמריקני אמר כי אין זה מציאותי לצפות שסוגיית המדינה הפלסטינית תיפתר באו"ם. אובמה קרא לחמאס להכיר תחילה בזכותה של ישראל להתקיים, והדגיש שתנאי נוסף במשא ומתן הוא שישראל תחוש בטוחה ומוגנת.
משרד החוץ של ממשלת חמאס בעזה פרסם הודעה על רקע ביקורו של ראש הממשלה נתניהו בוושינגטון. בהודעה נכתב כי ישראל מעמיקה את עמדותיה התוקפניות והסרבניות לכל פתרון מדיני,
וכי לנתניהו אין את הרצון הבסיסי להגיע לפתרון מדיני עם הרשות הפלסטינית. "הדחייה הקטגורית לחזרה לקווי 67', לזכות השיבה לפליטים ו'הידבקות' לירושלים כבירת ישראל, מחריבות את יסודות המשא ומתן". בחמאס קראו לרשות הפלסטינית לשקול מחדש את עמדותיה במו"מ.
חבר הוועד המרכזי של פתח, סאיב עריקאת, השמיע דעה מפוייסת יותר. הוא הצהיר כי "אם נתניהו יסכים לעקרון שתי המדינות על בסיס קווי 67', נפתח דף חדש". עריקאת הבהיר כי ההנהגה הפלסטינית מחכה להצהרה על עמדתו הרשמית של נתניהו בנוגע לעיקרון שהציג אובמה בנאומו. לדבריו, "אם נתניהו לא יסכים, הרי שאין טעם לדבר על תהליך שלום. אנחנו אומרים זאת בקול רם וברור".