iMac, מהדורת 2011: הכריש הלבן הגדול
לקחנו את השולחני האחרון של אפל לסיבוב וגילינו שהוא נשאר יפה וחזק, אבל איבד כמה תכונות שימושיות שמאוד אהבנו אצל קודמיו. למרות מקלדת מעצבנת ועכבר רגיש, מדובר במחשב מולטימדיה נפלא, ופינוק אמיתי למשתמש
<< האתרים שמבזבזים לכם את הכסף
"כל מה שאפשר לבקש ממחשב שולחני", מבטיח עמוד ה-iMac החדש באתר איידיגיטל, נציגת אפל בישראל. אפל ידועה בהצהרות מרחיקות לכת לגבי שלמות מוצריה, אבל במקרה של מחשב ה-All in One האחרון שלה, החברה האמריקאית צודקת: היא מתמחה בבניית מחשבים הכל באחד ופחות או יותר המציאה את הקטגוריה.
למעשה, ההצלחה של האיימק היא אחת הסיבות שמתחרות כמו HP, אסוס, אייסר (דרך מותג פקארד בל שבבעלותה) ואחרות שיגרו למדפים מחשבי AIO בשנתיים האחרונות. עשינו סיבוב על האיימק מודל 2011 שנחת בישראל רק לאחרונה, כדי לראות איזה חידושים שיבצה בו אפל והאם הוא שומר על הגחלת הכסופה של אפל.
עיצוב ומבנה: עננה כסופה ומרובעת
האיימק החדש ממשיך את הקו העיצובי של קודמו. זהו אחד המחשבים השולחניים הכי מרשימים שאפשר להשיג בישראל: גף האלומיניום שלו דק מאוד והוא יחסוך לכם הרבה מקום על השולחן (רק 55 על 20 סנטימטר). המסך, בגודל 21.5 אינץ' (נמכר גם דגם בגודל 27 אינץ'), הוא בעל רזולוציה של 1,920 על 1,080 פיקסל. הוא מבריק ומאוד רגיש להשתקפויות אבל מציג צבעים עשירים מאוד.
איכות ההרכבה היא עילאית. האיימק יפה ומרשים כתמיד. אבל להיות יפה זה לא מספיק; מחשב AIO צריך להיות פונקציונלי. ודווקא כאן ביצעו מהנדסי אפל כמה טעויות לא ברורות. אחת הבחירות העיצוביות הרעות במחשב הוא מיקום כפתור ההפעלה: הוא נמצא בדיוק היכן שתנוח האצבע שלכם כשתנסו לכוון את זווית המסך. התוצאה: המחשב מחליק לו אל מצב השינה באמצע הפייסבוק, המשחק או כל דבר אחר שאתם עושים.
עוד בחירה משונה היא מיקום השקעים. כולם נמצאים מאחורי צידו הימני של המחשב. מחשבי AIO הם מוצרים של מקסימום נוחות. למה שתצטרכו לקום מהכיסא ולגשש מאחורי המסך כדי להכניס או להוציא דיסק און קי? אין שום סיבה.
שורה תחתונה: חתיך, אבל מתחיל לשעמם.
ממשק: מותק, המקשים התכווצו
בעוד בתחום העיצוב לא ביצעו מהנדסי אפל שינויים מורגשים, בתחום הממשק דווקא תרגישו את השינויים מאוד בקלות. ראשית, באצבעות שלכם: המקלדת האלחוטית פשוט זעירה, עבור מחשב שצריך להיות שיא הנוחות האנושית. חבל שאפל לא כללה בערכה מקלדת גדולה יותר, בעלת קיצורי דרך לתוכנות מולטימדיה. למקלדת גם אין NumPad - כלי חשוב עבור קהל היעד המרכזי של האיימק, מעצבים, גרפיקאים, סאונדמנים ומתכנתים.
שנית, תרגישו את ההבדל כשתרצו לחבר למחשב התקני USB. בדגמים הקודמים של האיימק היה למקלדת שקע USB מובנה. הרעיון היה "לפצות" על כך שהמקלדת חוטית, ותופסת את אחד השקעים בגב המכשיר. בפועל, יכולתם לחבר דיסק און קי למק שלכם גם בלי לקום. באיימק של 2011 אפשר לשכוח מהעניין: מבחינת אפל, ברגע שהמקלדת אלחוטית, היא לא חייבת לכם שקע יותר. באתר איידיגיטל ניתן לבחור מקלדת חוטית על פני זו שמסופקת בערכה, וזו המלצתנו.
העכבר, מסוג Magic Mouse, מדויק מאוד. הוא מעט צר מדי, ו"חותך" את כף היד, מה שיצריך מעט הסתגלות (למי שזה המק הראשון שלו). הבעיה האמיתית בעכבר הקסמים הוא ציפוי הזכוכית שלו, אלמנט עיצובי מרהיב. אם תעצרו לחשוב לרגע כמה פעמים בשנה נופל העכבר האלחוטי שלכם מהשולחן אל הרצפה, תבינו באיזו קלות הוא עשוי להפוך לערימת שברים מרהיבה.
בגב המכשיר תמצאו ארבעה שקעי USB, שקע אתרנט ו-FireWire. החידוש האמיתי בסט השקעים הוא שקע ה-ThunderBolt, תקן התקשורת המהיר שפיתחה אפל. הביצועים מרשימים מאוד והוא מאפשר חיבור מסך נוסף והתקנים אחרים במהירות העברה של פי 20 משקע USB. חבל שיכולות אלה לא רלוונטיות עבור המשתמש הביתי הממוצע.
בדופן ישנם כונן אופטי (DVD, חבל שלא בלוריי) וקורא כרטיסי SD. אתרי טכנולוגיה מובילים בעולם מתחו ביקורת על הקרבה של קורא הכרטיסים לכונן האופטי. לראייתנו, המשתמש הישראלי לא יתבלבל בין חריץ לדיסק גדול ועגול וחריץ לכרטיס קטן ומרובע. לפי שמועות ברשת, אפל מתכננת לרענן את ליין האיימק במחשב חדש לחלוטין בהמשך השנה, שככל הנראה יכלול גם מסך מגע.
שורה תחתונה: הגיע הזמן לשינוי.
מולטימדיה: מסאז' לאוזן, פינוק לעין
אם יכולות מולטימדיה היו פינוקים, האיימק החדש היה ספא: זה מפואר, זה לבן וזה פשוט תענוג. למחשב יש רמקולים נפלאים; הם שומרים על סאונד צלול גם בווליום מקסימלי ויש להם עוצמה שתספיק גם עבור מסיבת חברים קטנה. עיצוב מסגרת המסך כוללת חללי תהודה שנועדו להעביר את הצליל בסראונד מושלם.
המסך מציג צבע בגוונים חיים ועשירים וכיף לצפות בו בסרטים. זווית הצפיה שלו מעולה, כך שתוכלו להזמין שניים או שלושה חברים לשבת מולו בלי שאף אחד ירגיש מקופח. חובבי הווידאו צ'טים ימצאו מצלמת רשת משופרת בראש המסך ואת FaceTime, שירות שיחות הווידאו של אפל אליו חיברה את רוב המכשירים שלה לאחרונה. קל ונוח להשתמש בה. איכות התמונה וקצב רענון התצוגה טובים מאוד (להזכירכם, תלויים מאוד גם במהירות החיבור שלכם לרשת).
על האיימק מותקנת חבילת iLife אופיינית, עם כלי לעריכת מוזיקה, תוכנת צפיה בתמונות, תוכנת עריכת וידאו, כלי סנכרון ועוד. לכל אלה ממשק פשוט וידידותי להפליא. מצד שני, למעט אלה, חבילת התוכנות שלו לא מחדשת יותר מדי על הדגם הקודם.
במחשב במחיר כמו של האיימק, אפשר לצפות למצוא גם תוכנה לעיבוד תמונה, וגם משחק או שניים לא יזיקו. העובדה שאת אלה אפשר למצוא באפסטור לא ממש עוזרת: הרבה משתמשים שוקלים לעבור למק בגלל פשטות השימוש והיעדר צורך בחיפוש תוכנות. אבל שום ממשק ידידותי לא יעזור למי שלא יודע מה לחפש או מה ההבדל בין תוכנת מלכה לתוכנת ציפי. עבורו, האפסטור היא מקום גדול ומבלבל. עוד דבר שחסר הוא תוכנת הדרכה. אפל מעודדת משתמשים לעבור מפי.סי למק ולכן הגיוני שתימצא על המחשב תוכנת Tutorial פשוטה שמלווה בסרטונים והדגמות.
שורה תחתונה: חוויית מולטימדיה אדירה.
ביצועים: מה כריש? זה טי-רקס
כדי להצדיק את מחירי המחשבים שלה, אפל מחמשת אותם בחומרה שתואמת את מערכת ההפעלה שלהם ואת כל השימושים האפשריים שלהם. מחשב AIO שולחני הוא תחנת מולטימדיה שצריכה לשמש משפחה – גם לעבודה וגם למשחקים. כדי לפגוע בכל המטרות, אפל התקינה באיימק תותח רב קני: מעבד Core i5 עם ארבע ליבות, במהירות של 2.5 גיגהרץ. לצידו, מותקנים שבבי זיכרון מהיר (1,333 מגהרץ) בנפח ארבעה גיגה. את החבילה משלימים כונן קשיח של חצי טרה (HDD במהירות 7,200 סל"ד) וכרטיס מסך AMD Radeon מדגם 6750M (רוצים חצי גיגה זיכרון ייעודי DDR3? קיבלתם).
כל אלה הם בגדר אוברקיל עבור מערכת ההפעלה שלו, סנואו לאופרד 10.6.6: הוא מופעל בתוך שניות מלחיצת כפתור, מתעורר משינה בהרף עין ומפעיל את כל תוכנות המולטימדיה שלו בצורה חלקה גם כשמריצים את כולן ביחד. הצלחנו להפעיל עליו שלושה סרטים באיכות Full HD בו זמנית, תוך כדי גלישה והתקנת קובץ. האיימק החדש צפוי לספק כמעט את כל מי שיעבוד עליו. החומרה שלו מאפשרת עבודה מאומצת וריבוי משימות חלק בצורה שתתאים גם למפונק שבמשתמשים.
שורה תחתונה: תותח לבן.
סיכום: גדול מהחיים, מומלץ למתחילים
במבט ראשון, האיימק החדש לא באמת מחדש על קודמיו; יש לו עוד שקע מהיר במיוחד, ומצלמה משופרת. אבל הרענון האמיתי הוא בחומרה: מעבדי סנדי ברידג', בתוספת מערכת הפעלה קלה מאוד מניבים ביצועים מעולים. על אף כמה סוגיות עיצוביות לא ברורות, שאפל מתעקשת לחזור עליהן מדגם לדגם – האיימק הוא מחשב המולטימדיה הטוב ביותר בישראל בתצורת AIO. הנקודה הכי כואבת בו הוא המחיר: 5,999 שקל לדגם שסקרנו.
מי שעבורו האיימק משתלם פחות הוא דווקא הקהל המקצועי. מעצבים גרפיים, עורכי וידאו וסאונד, ארכיטקטים ואחרים יוכלו להרכיב מחשב חזק יותר במחיר זול מזה של האיימק. לעומתם, דווקא המשתמש הביתי חובב המולטימדיה ימצא אותו כמעט מושלם. הוא יהיה חוויה חיובית ומפתיעה עבור משתמשים שרוצים להגר מפי.סי למק.
ציון סופי:
יתרונות: סטייל, ביצועים, יכולות מולטימדיה
חסרונות: טעויות עיצוביות, מחיר
שורה תחתונה: התקווה הלבנה הגדולה
מחיר: 5,999 שקל.
למפרט המלא באתר הנציג הרשמי בארץ
כתובות האינטרנט אוזלות. מה עושים? >>