שתף קטע נבחר
 

ו' חוקה אישרה: עדיפות ליוצאי צבא בקבלה לעבודה

לפי הצעת החוק של ח"כ עמאר מישראל ביתנו, תינתן עדיפות ליוצאי צבא ושירות לאומי בקבלה למשרות בשירות המדינה. האגודה לזכויות האזרח: "ההצעה תפגע בכל הקבוצות שכבר סובלות מאפליה בקבלה לעבודה". בימים הקרובים ההצעה לעלות לקריאה ראשונה במליאת הכנסת

ועדת חוק חוקה ומשפט אישרה היום (א') לקריאה ראשונה הצעת חוק המעניקה עדיפות ליוצאי צבא ושירות לאומי בקבלה לעבודה. הצעת החוק, אותה הגיש ח"כ חמד עמאר (ישראל ביתנו), עברה כבר בקריאה טרומית ברוב של 43 ח"כים מול 19 שהצביעו נגד. בימים הקרובים היא צפויה לעלות לקריאה ראשונה במליאת הכנסת.

 

 

לפי ההצעה, בין כל שני מועמדים למשרה בשירות המדינה שהנם בעלי כישורים זהים יועדף המועמד ששירת בצבא. ההגדרה כוללת עדיפות למי שסיים שירות סדיר בצה"ל, במשמר הגבול, ביחידות אחרות במשטרת ישראל או בשירות לאומי או שירות אזרחי.

 

חבר הכנסת עמאר אמר כי הוא "מאמין שלאותם צעירים שתרמו רבות למדינה מגיע יותר ממה שאני בא להציע. החוק שלי מדבר על משרות במגזר הציבורי, שהן מקומות עבודה ששייכים מלכתחילה למדינה, ולכן רק טבעי בעיני שתינתן עדיפות לאותם מועמדים שתרמו מזמנם ומרצם לטובת המדינה".

 

נציגי האגודה לזכויות האזרח בישראל שנכחו בדיון מתחו ביקורת קשה על החוק. לדבריהם, "הצעת החוק של ישראל ביתנו מבקשת לעגן בחוק אפליה נגד מי שלא שירתו בצבא בקבלה לעבודה בשירות המדינה, ובכלל זה אוכלוסיות הפטורות משירות צבאי כחוק". לטענתם, ההצעה תפגע ב"חרדים, ערבים, נשים דתיות או כאלה שנישאו מוקדם, עולים ובעלי מוגבלויות".

 

הדיון היה סוער מהרגיל. חברי כנסת חרדים זעקו במהלך הישיבה אל עבר יושב ראש הוועדה כי "החוק פוגע במגזר החרדים. אתה מבעיר אש במהלך ל"ג בעומר", והודיעו כי יפעלו לסכל את החוק. למרות זאת, החוק אושר לבסוף ברוב זעום של 3 מול 2. בעד החוק הצביעו דוד רותם, יו"ר הוועדה, חמד עמאר ועתניאל שנלר.

 

לאחר שמיעת ההתנגדויות הודיע ח"כ דוד רותם כי יחריג מהחוק עולים שעלו לאחר גיל השירות הצבאי, מכרזים פנימיים עבור מי שהנם כבר עובדי שירות המדינה, ואנשים עם מוגבלויות קשות.

 

לדברי עלוה קולן, מקדמת מדיניות וחקיקה באגודה לזכויות האזרח, "יו"ר ועדת החוקה התעלם במופגן מעמדת הגורמים המקצועיים - משרד המשפטים, נציבות שוויון ההזדמנויות בעבודה ואפילו הייעוץ המשפטי של ועדת החוקה עצמה. החוק רק יעמיק את האפליה נגד קבוצות שכבר כעת סובלות מאפליה בקבלה לעבודה, וזאת בניגוד מוחלט למאמצי השילוב בעבודה שמדינת ישראל מפעילה עבור קבוצות אלו ממש - נשים, ערבים, חרדים ואנשים עם מוגבלויות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חיילי צה"ל (למצולמים אין קשר לכתבה)
צילום: ג'ורג' גינסבורג
מומלצים