שתף קטע נבחר

 

בוטלו פיטורי התובעת המשטרתית שבדתה איומים

בעקבות חילופי המפכ"ל וראש אגף משאבי אנוש, הושגה הסכמה בין התובעת עביר אסדי-ח'טיב למשטרה, לפיה פיטוריה יבוטלו. היא מסרה בעבר דיווח כוזב, כי איימו על חייה

התובעת המשטרתית שפוטרה לאחר שבדתה איומים על חייה תשוב לשירות. כך קבע אמש (יום א') בית המשפט המחוזי בירושלים, כשהעניק תוקף של פסק דין להסכמה שהושגה בין המשטרה לפקד עביר אסדי-ח'טיב. הפרשה נחשפה לראשונה ב-ynet.

 

בשנה שעברה הוחלט במשטרה לפטר את אסדי-ח'טיב, משום שדיווחה כי התקבלו איומים על חייה, על מנת להמשיך לקבל אבטחה. בעבר אכן סבלה התובעת מהתנכלויות ובמשטרה החליטו להציב אבטחה סביבה. אולם כעבור זמן מה הוחלט לצמצם את האבטחה ולכן החליטה קצינת המשטרה למסור דיווח כוזב.

 

לפי החשד, היא התקשרה באנונימיות למסעדה בבעלותו של בעלה, ואמרה למלצרית שענתה לטלפון כי "חייה של עביר בסכנה". זמן קצר לאחר שבמחלקה לחקירות שוטרים פתחו בחקירה, נמסר לתובעת כי היא מפוטרת.

 

בעקבות זאת, באמצעות עורכי הדין אדם פיש, שמואל ברזני וצחי פיסטל, עתרה אסדי-ח'טיב לבית המשפט העליון. בהמשך העתירה הועברה לבית המשפט המחוזי בירושלים. בעתירה מצוין כי לא הוגש נגדה כתב אישום ונטען כי בפרשות חמורות יותר, בהן "השוטרים הנוקמים מנהריה" והשוטר שחר מזרחי שהורשע בהריגה, נותרו הנאשמים בשורות המשטרה, עד אחרי שלב ההרשעה במשפט.

 

בנוסף, נטען כי על המשטרה היה להתחשב בהישגים שרכשה התובעת בתקופת שירותה במשטרה. כמו כן, פרקליטיה ציינו כי מי שהתקשר למסעדה היה בעלה ולא קצינת המשטרה. מנגד, אמרה המדינה כי אסדי-ח'טיב היתה זו שביצעה את השיחה והיא גם ניסתה לפנות בנושא באופן ישיר למפקד תחנת משטרת

עכו.

 

בסופו של דבר הגיעו הצדדים להסכמה, לפיה פיטוריה של הקצינה יבוטלו בשלב זה, בין השאר בזכות חילופי המפכ"ל וראש אגף משאבי אנוש במשטרה. "עניינה של העותרת יוחזר לשקילה מחודשת על-ידי המשיבים", נכתב בהחלטה המשותפת, "שלאחריה תינתן החלטה חדשה".

 

בנוסף נקבע כי לאחר מכן יועבר לקצינה זימון לשימוע שבו "יפורטו כל הנתונים אשר על בסיסם מבקשים המשיבים לשקול את המשך הצעדים בעניינה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עביר אסדי-ח'טיב. לא התייחסו להישגיה
צילום: באדיבות אלסונארה ניט
עו"ד אדם פיש. ישקלו מחדש
צילום: כתום צלמים
מומלצים