סולל סימנס תגייס 300 עובדים בישראל ובאירופה
הגיוס ייעשה במהלך השנתיים הקרובות, במטרה להרחיב את פעילות החברה בתחום ייצור החשמל התרמו־סולארי. העובדים שיגויסו בישראל יפעלו ממרכז החברה בבית שמש, אך יעסקו בפיתוח פרויקטי החברה בספרד, בדרום אפריקה ובאיטליה
חברת סולל סימנס הכריזה כי תחל בגיוס של כ־300 עובדים במשך השנתיים הקרובות - כך נודע ל"כלכליסט". ההחלטה על הגיוס התקבלה לאחרונה לאור כוונת החברה להרחיב את פעילותה בתחום ייצור החשמל התרמו־סולארי. נכון להיום מעסיקה החברה כ־400 עובדים בישראל ועוד כ־100 באירופה, כך שהגיוס החדש, שיושלם בשנתיים הקרובות, יגדיל משמעותית את מצבת העובדים בחברה.
על פי ההערכות, במסגרת הגיוס החדש כשני שלישים מהעובדים ייקלטו במשרדי החברה בישראל והשאר ייקלטו באירופה. גורמים בחברה מסבירים שסולל תחפש מהנדסים בתחומי המכונות, החשמל, המכשור והבקרה, וכן מנהלי פרויקטים וטכנאים.
באופן אירוני, הגיוס ייעשה דווקא בתקופה שבה ייצור החשמל מאנרגיית השמש הוקפא בישראל, בעקבות החלטת משרד האוצר לבחון שנית את התעריף שניתן ליצרני החשמל הירוק.
לפיכך, סולל תגייס את העובדים, אך תפנה אותם לפיתוח פרויקטים בספרד, בדרום אפריקה ובאיטליה - מדינות שבהן החברה מרחיבה את עיסוקיה. התוצאה: העסקת העובדים שיגויסו בישראל תתבצע בפועל במרכז החברה בבית שמש, אבל המאמץ שלהם יופנה לפיתוח פרויקטי החברה בחו"ל.
סולל הוקמה ב־1992 על ידי אבי ברנמילר, כאחת משתי חברות שקמו על חורבותיה של לוז, חלוצת ייצור החשמל הירוק בישראל. הפריצה הראשונה של החברה היתה ב־2007, אז נחתם הסכם להקמת תחנת כוח סולארית במדבר מוהאבי בקליפורניה בהספק של 553 מגה־ואט ובעלות של כ־2 מיליארד דולר. מאז פעילה החברה גם בישראל, באירופה ובדרום אפריקה. נקודת ציון שנייה בחיי סולל התרחשה בנובמבר 2009, אז נרכשה החברה על ידי סימנס העולמית בסכום עתק של 418 מיליון דולר.
כיום מתמודדת החברה עם שיכון ובינוי על אחד המכרזים להקמת שתי יחידות כוח תרמו־סולאריות באשלים. לאחרונה החליטה המדינה לחבר את התחנות באשלים למערכת הגז הטבעי, כך שבשעות הלילה הן יוכלו להמשיך ולייצר חשמל. "כך ייווצר החשמל כשצריך אותו, ולא מסביב לשעון כפי שנעשה היום", הסביר ברנמילר. בסולל סימנס אישרו את דבר הגיוס.