אבא, תכין לי: שניצל ממולא בשר וירקות
ילדים אוהבים שניצל, אבל לרוב יעדיפו לוותר על הירקות שלידו. לשף חגי אברהמי יש פטנט שפותר את הבעיה: הוא ממלא את השניצלים בירקות ובבשר, ובמקום לטגן - אופה אותם בתנור. עכשיו כולם מרוצים
שניצל ממולא בשר וירקות
מתכון של השף חגי אברהמי
המרכיבים:
4 פרפרי חזה עוף (8 שניצלים)
400 גרם בשר טחון
2 קישואים, חתוכים לקוביות קטנות/מגוררים
2 גזרים, מגוררים
1 בצל סגול קטן, קצוץ ומטוגן עד להזהבה
2 כפיות פפריקה מתוקה
קמצוץ פפריקה חריפה
מלח ופלפל
4 ביצים
1 כף חרדל דיז'ון
2 שיני שום כתושות
1/2 ק"ג פירורי לחם
200 גרם שומשום
200 גרם קמח
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד הזהבה, מוסיפים את יתרת הירקות, מפוררים פנימה את הבשר ומטגנים 3-4 דקות, ממשיכים לפורר תוך כדי הטיגון, ומתבלים.
- יוצרים בכיס בחזות העוף וממלאים בתערובת הבשר. סוגרים ומהדקים.
- מערבבים בקערה את הביצים, החרדל והשום עם מלח ופלפל.
- בקערה שנייה מערבבים פירורים ושומשום.
- מצפים את השניצלים בטכניקת "יד יבשה-יד רטובה": בקמח, בביצים ובפירורי הלחם, וחוזרים שנית בביצים ובפירורי הלחם לקבלת ציפוי כפול.
- מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים במעט שמן זית. צולים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות.
- כשהשניצלים מוכנים, חוצים/פורסים ומגישים.
מה עוד אבא הכין?
- ממתקי לדר
- רוצים להיות חברים של רועי בפייסבוק? תעשו לו לייק
יוצרים כיס
צילום: אבישי זיגמן
ממלאים בדברים טובים
צילום: אבישי זיגמן
מתבלים וזה מוכן להיכנס לתנור
צילום: אבישי זיגמן
מומלצים