900X: התאום הרשע של המקבוק
מה מקבלים כשמחברים את באטמן, דארת' ויידר והאביר השחור של מונטי פייתון? תביעה על הפרת זכויות יוצרים. מה עוד? את הלפטופ הכי דק והכי מגניב בין הירדן לים. לקחנו לסיבוב את האביר האפל של סמסונג
<< iMac 2011: הכריש הלבן הגדול
לא קל לבנות מחשב פרימיום מוצלח. מדובר בנייד עילית, מלך ללפטופים - שבעלי האמצעים יקנו והיתר יפנטזו. אין נוסחה קבועה, אבל זו שהצליחה עד היום היתה מסך 13 אינץ', מעבד חזק וגוף דק, קל ואלגנטי ככל האפשר. התעשיה ידעה כמה מחשבים מיוחדים שבאו והלכו, כמו האדאמו של דל למשל. שתי חברות הצליחו להציג מחשבי פרימיום לאורך שנים - סוני ואפל. עכשיו נכנסת גם סמסונג למשחק המלכים, עם מחשבי סדרה 9. במקום מלך, החברה שלחה אביר שחור: חזק כמו מחשב גיימרים, קל כמו נטבוק ונראה כמו הבאטמוביל.
עיצוב ומבנה: לוק, אני המחשב שלך
הרבה מאוד מחשבים יפים ומרשימים הגיעו למערכת ערוץ המחשבים ב-ynet. אחד היפים בהם היה המקבוק אייר 11.6. הסמסונג 900X3A מזכיר אותו, אבל עם טוויסט אגרסיבי שמשדר יותר עוצמה: הוא כמו אחיו הקשוח של המקבוק, דארת' ויידר של אנאקין סקייווקר.
הגוף עשוי כולו דוראלומין (או בעברית, דוראלומיניום תעופתי), חומר שמשלב חוזק מבני ומשקל נמוך וכמו הטיטאניום, שהגיע אלינו מתעשיית האווירונאוטיקה. הוא קל יותר לעיבוד מאלומיניום, אבל יקר יותר. אבל השאלה היא לא החומר אלא מה שעושים ממנו: דופן המחשב דקה ובולטת מעט החוצה מהגוף, בצורה שמזכירה להב של חרב בפינות הגוף והמסך. בצד שקרוב לציר, נתנה סמסונג ל-9 דופן מעוגלת.
דבר מרשים אחר במחשב הן המידות שלו: רק 16 מילימטר עובי ומשקל של 1.3 קילוגרם - דק וקל יותר ממקבוק אייר. השילוב בין החומר החזק ומזעור הרכיבים אפשר לסמסונג להרכיב מחשב שהוא מהדקים ביותר בעולם. עם זאת, תואר הדק ביותר עדיין שייך לאדאמו XPS של דל, מנוחתו עדן - תשעה מילימטר בלבד.
המסך הוא מהטובים שראינו: יש לו פאנל מיוחד שמשלב פילטר מט עם בהירות ולוק של מסך מבריק. התוצאה: תוכלו לעבוד עליו גם בתאורה ישירה, מחוץ לבית או למשרד. הרזולוציה המקסימלית שלו היא 1,366 על 768 פיקסל וזווית הצפיה בו רחבה למדי – 160 מעלות. לפאנל יש מעבד תמונה שמציג 16 מיליון צבעים בבהירות גבוהה מאוד של 400 ניט. כל אלו נשמעים אולי כמו בליל נתונים טכניים, אבל נראים פשוט מדהים: הצבעים חיים ועשירים כמו בטלוויזיות מתקדמות.
שורה תחתונה: אחד המחשבים היפים בעולם, אם לא ה.
ממשק: ויהי אור
ה-900X הוא יותר מסתם מחשב יפה: סמסונג תכננה אותו שיהיה נוח לעבודה בצורה פנומנלית. האם היא הצליחה? כן ולא. המקלדת שלו מצוינת; היא בתצורת צ'יקלט אופיינית ובעלת משוב מצוין ללחיצה. המקשים קצת רועשים ללחיצה, משום שהם מעט גבוהים מעל למשטח. יש לה תאורת LED, שפועלת בהתאם לתאורת הסביבה (ניתנת גם לשליטה ידנית).
משטח העכבר עצום. זהו משטח חדש של סמסונג - הכפתורים שולבו בו במלואם. הוא מסוגל לזהות שלוש אצבעות בו זמנית וקולט קשת רחבה יותר של מחוות רב מגע. למשל, אם תרצו לחזור לעמוד הקודם בדפדפן, צריך רק להחליק שלוש אצבעות שמאלה.
המשטח אמנם מדויק למדי, אבל הגלילה שלו קצת איטית (בעת גלישה, ולא בעת סקירת מסמך) והשוליים שלו קצת פחות רגישים מאשר במרכז. בנוסף, הוא לא יודע להבדיל בין אצבע ויד שלמה: מחשב פרימיום שכזה אמור לזהות מתי אתם מקלידים ומניחים עליו את כרית כף היד.
ל-9 יש סט טיפוסי למדי עבור מחשב מסוגו: הם נמצאים בתוך שני תאים נשלפים בדפנות המחשב, כדי לשמור על העיצוב החלק שלו. יש לו שני שקעי USB, שקע HDMI, שקע אוזניות ושקע לחיבור כניסת אתרנט. תאי השקעים עצמם מתכנסים אל תוך הגוף, ללא פקקי גומי או חיפויי פלסטיק שנראים זולים.
אבל לא הכל מושלם: קורא הכרטיסים של ה-9 מתואם לכרטיסי מיקרו SD בלבד. זו אולי בחירה טובה כשרוצים להעביר קבצים מהטלפון הסלולרי, אבל בעיה כשרוצים להוריד תמונות מהמצלמה. בימינו, רוב המצלמות מבוססות על כרטיסי SD סטנדרטיים.
שורה תחתונה: נוח, אבל מצריך הסתגלות.
מולטימדיה ותוכנות: כמעט הכל באחד
מחשב פרימיום כמו ה-9 צריך להצטיין בהרבה מאוד תחומים. אחד החשובים שבהם הוא מולטימדיה. כשתפעילו סרט, יתאים מעבד התמונה את הצבעים, הבהירות והניגודיות למצב התאורה בחדר. העניין מתאפשר הודות לחיישן התאורה שהזכרנו קודם. החיישן מדויק למדי וגם מגיב במהירות לשינויי תאורה מקומיים. אחרי כמה סרטים על ה-9, הטלוויזיה שלכם תתחיל להתגעגע אליכם. הבהירות המירבית שלו כל כך גבוהה, שהמסך יסנוור אתכם. אנחנו צפינו בו ב"שובו של הג'די"; פולגות הסער מעולם לא נראו לבנים יותר.
הרמקולים של ה-9 ממוקמים בדפנותיו. יש לו סאב וופר 1.5W, כמו למחשב גיימרים מאובזר ואיכות שמע טובה מאוד. ל-9 יש מעבד SRS Premium Sound, שכולל רכיב סראונד, רכיב לשיפור איכות השמע באוזניות ורכיב מיוחד לסאונד במשחקים. התוצאה היא תענוג: חוויית אודיו טובה בהרבה ממה שהייתם מצפים ממחשב נייד. מצלמת הרשת של המחשב היא מצלמת 1.3 מגה פיקסל סטנדרטית, כפי שמותקנת ביתר מחשבי החברה.
ל-9 יש חבילת תוכנות קטנה ושימושית: תוכנת גיבוי מקוון, כלי לשיתוף קבצי וידאו, מוזיקה ותמונות, תוכנה להעברת קבצים ממחשב למחשב ברשת ועוד. בנוסף, יש לו תוכנה בשם Speed Boot, שנועדה לבצע הפעלה מחדש במהירות גבוהה במיוחד אחרי התקנת תוכנה שדורשת אתחול. ל-9 יש חבילת משחקי פנאי מעולה לגמרי, עם להיטים ותיקים כמו Peggel, Plants VS zombies ועוד 14 משחקונים כיפיים.
כל אלה עשוים לספק את המשתמש הממוצע, אבל כשאתם קונים מחשב נייד בסכומים של יותר מ-7,000 שקלים, יש כמה תוכנות שהוגן שתמצאו בו. כמו למשל, אופיס 2010 מלאה ולא רק גירסת Starter. עוד תוספת שחסרה היא תוכנת אבטחה שמשולבת עם רכיב זיהוי פנים ומשתמשת במצלמה של המחשב. למה? כדי שאם ייגנב, לא יוכל הגנב להשתמש בו.
שורה תחתונה: חוויית מולטימדיה מפתיעה.
ביצועים: באטמוביל
ה-Vaio Z של סוני זכה ב-2010 לתואר "הנייד הטוב ביותר" מכמה וכמה אתרים ובלוגים טכנולוגיים. בעיקר בגלל השילוב בין עיצוב, מידות וביצועים. אם מסתכלים על המפרט הטכני של האביר של סמסונג, אפשר לראות בו מתמודד קשוח מאוד על התואר ב-2011, אולי אפילו זוכה פוטנציאלי. למה? פשוט מאוד: כי המפרט שלו מפלצתי לחלוטין, בטח עבור נייד בגודל כזה. מתחת למכסה המנוע תמצאו מעבד Core i7 2617M ולו ארבע ליבות במהירות 1.5 גיגהרץ. יש לו גם שמונה גיגה זיכרון מהיר וכונן SSD בנפח 256 גיגה.
המפרט הזה מאפשר להריץ כל תוכנה או יישום מולטימדיה שתוכלו לחשוב עליו בצורה חלקה לחלוטין, למעט משחקים. הנקודה החלשה היחידה במפרט הוא העיבוד הגרפי: המחשב נשען על רכיב גרפיקה מובנה של אינטל. אמנם מדובר בדגם חדש - HD 3000, שהוא חזק משמעותית מקודמיו, אבל עדיין חלש יותר מכרטיסי ה-GT של אנווידיה שאפל התקינה במקבוק אייר.
על אף המעבד הגרפי החלש, ה-9 מטיס סרטי 1,080p בלי להזיע ומסוגל להפעיל יישומים רבים בו זמנית. הרצנו עליו סרט HD, מעבד תמלילים ודפדפן עם עשר לשוניות פתוחות (מהן שלוש מציגות וידאו) תוך כדי התקנת תוכנה. כרטיס הרשת של המחשב פועל היטב בזיהוי והתחברות לרשתות גם בחלל פתוח וגם בחדרים.
שורה תחתונה: זה לא ירח, זו תחנת חלל.
סוללה ופליטת חום: צידו האפל של הכוח
לפי הצהרת סמסונג, סוללת ה-9 מספיקה לשש וחצי שעות של עבודה. אנחנו בדקנו אותו תוך הפעלת מעבד תמלילים, גלישה והאזנה למוזיקה כשהמסך ב-65 אחוז בהירות. הסוללה הגיעה לחמש שעות וארבעים וחמש דקות. זה נתון די ממוצע לקטגוריה.
לא סתם השתמשנו בדימוי הבאטמוביל בסעיף הביצועים: הסמסונג 900X הוא שחור, מגניב, מהיר בטירוף - ומוציא אש מהאגזוז. מחשב העילית של סמסונג מתחמם מאוד בעבודה מאומצת. זה לא שאי אפשר להניח אותו על הברכיים, אבל בקיץ הישראלי זה קצת מציק. בנוסף, הסוללה היא פנימית. שלדת המחשב לא תומכת בסוללות חזקות יותר, כפי שאפשר למצוא אצל חלק מהמתחרים. סמסונג מתחייבת לאלף מחזורי טעינה, אבל אחרי שנה וחצי בערך, כמעט כל סוללה של מחשב נייד מתחילה קצת לקרטע. את של ה-9 תצטרכו לקחת לטכנאי כדי להחליף.
שורה תחתונה: ממוצע לקטגוריה.
סיכום: כניסה למשחק המלכים
אם אלוהים נמצא בפרטים הקטנים, הסמסונג 900X צריך לקבל את ברכת הרבנות. הוא מחשב מעולה, שמסוגל להתמודד היטב עם כמעט כל משימה והעיצוב שלו מרשים וכובש. הדגם שסקרנו הוא בעל מפרט מפלצתי, שרוב המשתמשים לא באמת צריכים. עדיין לא ידוע אם ומתי הוא יגיע לארץ וכמה יעלה. ההימור שלנו: שימו לפחות עשרת אלפים שקל בצד.
אבל יש גם חדשות טובות: בארץ נמכר גם דגם חלש יותר, בעל מעבד i5, כונן SSD של 128 גיגה וארבעה גיגה זיכרון. אמנם ביצועיו יהיו פחות מרשימים משל הדגם שנסקר, אבל מחירו זול משמעותית: רק 7.999 שקל. הכניסה של סמסונג למשחק המלכים היא ללא ספק מרשימה. עכשיו רק צריך למצוא משתמשים שמוכנים לשלם כזה מין סכום אסטרונומי על מחשב נייד.
ציון סופי:
יתרונות: עיצוב מדהים, מסך, ביצועים
חסרונות: חריץ מיני SD בלבד, עכבר
שורה תחתונה: חלום רטוב ויקר
מחיר: טרם נקבע לדגם ה-i7. דגם ה-i5 עולה 7,999 שקל, ברשת באג
בואו לפגוש את החיים הממוצעים >>