מילואימניק לפרס בתרגיל: זה לא תמיד נראה כך
הנשיא והרמטכ"ל גנץ ביקרו בצאלים בתרגיל של חטיבת החרמון במתווה סורי. חיילים סיפרו שבדרך כלל זה נראה אחרת ממה שהוצג בפניהם, גנץ הודה והסביר: "צריך לאזן משאבים"
"כאן קודקוד פרס", אמר נשיא המדינה ברשת הקשר הצה"לית. "למרות שאתם כבר מתאמנים שלושה ימים אתם נראים זריזים עם הרבה אנרגיה, בוקר טוב, חזקו ואמצו". פרס הגיע הבוקר (יום ג') למחנה צאלים לצפות בתרגיל של חיילי מילואים, לרגל שבוע ההוקרה למערך המילואים, ושמע לא מעט תלונות.
"אתם נראים זריזים". הנשיא פרס בשטחי האש של צאלים (צילום: בן קלמר)
פרס, מלווה ברמטכ"ל, רב-אלוף בני גנץ, צפה בחיילי המילואים של פלוגה ג' מגדוד 50-37 של חטיבת החרמון שביצעו תרגיל "במתווה סורי" בשטחי האש של צאלים. לאחר התרגיל שביצעו המילואימניקים, שכלל גם טנקים,
ומטוס ללא טייס "רוכב שמיים", שוחחו הנשיא והרמטכ"ל עם חיילי המילואים. בשיחה הביעו החיילים מורת רוח מהעובדה כי רק קבוצה קטנה נושאת בנטל וגם לה אין מספיק הוקרה והכרה.
סרן במיל' אלדד אמר לנשיא כי אין מענה למשפחה של חיילי מילואים שנשארת בעורף. גם חברו אייל דוד, חייל מפלוגה ב', שאל כיצד פועל הצבא והמדינה כדי להביא קבוצות גדולות יותר במדינה לשירות מילואים.
הנשיא פרס השיב כי אנשי המילואים אינם יכולים להתאגד ומבחינתו המערך האזרחי אמור לייצג אותם. הרמטכ"ל גנץ ציין כי "אין ספק שלא כולם נושאים בנטל, צריך לנסות ולהרחיב את ההיקפים. מאז ומעולם הובלו חברות על-ידי אליטות. אנחנו כמדינה וכצבא צריכים לדאוג לכם להוקרה והכרה, אנחנו פועלים לכך כל העת. תמשיכו להיות נבחרת מובילה".
בין התלונות של המילואימניקים מצאו גנץ ופרס זמן לחיוכים (צילום: בן קלמר)
דוד, אחד מחיילי המילואים, טען בפני הנשיא והרמטכ"ל כי לא פעם גם בתרגילים שמבצעים באימונים יש מחסור באמצעים ולא כולם נראים כמו זה שהוצג הבוקר בפני הנשיא. לדבריו, לעיתים נוצר מצב אבסורדי בו האזרחים משלמים מכיסם כדי לשרת במילואים.
רא"ל גנץ הודה כי מדובר בתרגיל מיוחד מאחר שלא כל יום מגיע נשיא לביקור, וציין שהיה מרוצה יותר אילו יכול היה לתת את כל האמצעים לכולם. "יש תהליך בנושא. בסוף לא כולם יכולים לקבל כל הזמן. אנחנו מנסים לשפר עוד ועוד, אני שמח לשמוע דברים כאלה,
זאת האמת אבל צריך לזכור שעל מנת להניע צבא בגודל הזה צריך לאזן בין המשאבים".
לאחר השיחה עם החיילים התייחס הנשיא בקצרה למתרחש בימים האחרונים בוושינגטון ואמר כי "ישנה מערכת יחסים טובה בכל הקשור לביטחון בין ארה"ב לישראל". לעומתו, הרמטכ"ל נשאל על פרשת גירוש הנספח הישראלי מרוסיה, ואדים ליידרמן, ואמר רק כי "אנחנו בודקים את האירוע ומשוכנעים בדרכנו".