התלונן על כאבים אחרי עקירה - ומת שבועיים אח"כ
גברי גוזלי בן ה-70 עבר עקירה של חמש משיניו. בשבועיים שאחריה הוא עבר מרופא לרופא כשהוא מתלונן על כאבים והחמרה במצבו - אך קיבל סירופ נגד שיעול והפניה לאקו-לב. לבסוף נפטר בביתו. "מישהו חייב לתת את הדין על זה שהוא הלך בצורה כזו", אומרת רעייתו ל-ynet
"בעלי נכנס בריא לחלוטין לטיפול שיניים ורק אחריו התחילה ההידרדרות שהובילה למותו", כך טוענת מירי גוזלי, אלמנתו של גברי גוזלי ז"ל בן ה-70 ממכבים. גוזלי נפטר לפני חודש וחצי, שבועיים לאחר שעבר עקירה של חמש משיניו. לדברי משפחתו למרות שמצבו הידרדר מאוד בשבועיים שלאחר הטיפול כל הגורמים הרפואיים שבדקו אותו לא גילו כי הוא סובל מזיהום ולא טיפלו בו כנדרש.
"גברי יצא אדם בריא לחלוטין לטיפול שיניים, אדם ששלושה ימים קודם לכן עוד כיסח את הדשא וגזם את העצים", סיפרה ל-ynet אלמנתו, מירי. "ההרגשה היא שהוא הלך סתם, לא בגלל סרטן או התקף לב, פשוט קטפו אותו".
לא קיבל תרופות לפני העקירה
גברי גוזלי ז"ל היה דמות מוכרת ביישוב מכבים-רעות. הוא היה בעברו חבר מועצה ויו"ר קבוצת מכבי המקומית בכדורסל. חודש לאחר מותו הוא אף קיבל את אות "יקיר מכבי ישראל" על פעילותו במשך 25 שנים בקבוצה.
בעוד שלושה חודשים הוא אמור היה לחגוג את יום הולדתו ה-70. "הכנו לו מסיבת הפתעה, אבל לא נזכה לחגוג אותה", אומרת בכאב אלמנתו. "הוא אדם שנראה צעיר, אף אחד לא היה נותן לו יותר מ-60. איש בריא וספורטיבי, למעט סוכרת, שמזה לא מתים. הוא היה מאוזן, שמר על עצמו, הקפיד על מה שהוא אכל".
ב-22.3, שבועיים לפני מותו, עבר גוזלי עקירה של חמש שיניים במרפאת מכבי-דנט בבית שמש. במשפחתו סיפרו שהשיניים נחלשו בחודשים האחרונים והתנדנדו, עד שלא יכול היה עוד לאכול. במרפאת השיניים הכינו תוכנית טיפול שכללה עקירה ולאחריה הרכבת פלטה זמנית ופלטה קבועה - במקום השיניים שנעקרו.
"הוא לא קיבל תרופות לפני העקירות", מסבירה רעייתו. "לפי מה שביררנו, כשעושים כל כך הרבה עקירות צריך לקחת אנטיביוטיקה לפני, כדי למנוע זיהום עתידי. הפה שלו לא היה בריא ויכול להיות שהיה שם זיהום עוד לפני העקירות".
מהעקירה חזר גוזלי ז"ל עם כאבים ועם מרשם לאנטיביוטיקה. בימים שאחריה, מתארת אלמנתו, הוא סבל מכאבי תופת והתקשר מדי יום למרפאה, כשהוא מתלונן שהפלטה הזמנית לא נוחה לו. ארבעה ימים לאחר העקירה הוא התלונן על חולשה.
לדבריה של מירי היא מכה היום על חטא, כיוון שלדבריה לא פירשה נכון את מצבו. "אמרתי לו 'נהיית כמו אמא שלך בת ה-90?!'. אנחנו, הנשים, יודעות שגברים לא מחזיקים מעמד ולא יודעים לסבול כאבים. חשבתי שיש לו שפעת".
התלונן על מצבו - וקיבל סירופ נגד שיעול
אך המצב המשיך להידרדר ובתחילת השבוע שאחרי העקירה גוזלי סבל מצמרמורות. ביום ראשון, ארבעה ימים לפני שנפטר, ביקש מנכדתו לקחת אותו למרכז רפואת חירום של "טרם" במודיעין, שם המליצו לו לפנות לחדר המיון של בית החולים אסף הרופא.
לדברי אלמנתו בחדר המיון ערכו לו בדיקות דם, שבדיעבד היוו נורת אזהרה למצבו של האב. לאחר שנבדק הרופא, ששיחרר אותו לביתו, המליץ לו לעשות בדיקות אקו-לב. "גברי התחנן על נפשו", מתארת מירי את שאירע בחדר המיון. "הוא אמר לרופא 'אל תבדוק לי את הלב, תגיד לי ממה אני חלש וממה הרעידות'".
יומיים עברו ומשמצבו של גוזלי המשיך להידרדר הוא החליט להגיע לרופאת המשפחה, במרפאת קופת החולים "מאוחדת" בעירו. לדברי משפחתו הרופאה סברה שמדובר בוירוס, ציידה אותו בסירופ נגד שיעול, והזמינה אותו לבדיקה נוספת מספר ימים לאחר מכן.
אך המצב המשיך והידרדר ובערב האחרון לחייו, ב-5.4, גוזלי נכנס למיטה כשהוא רועד כולו ונטל כדורי אופטלגין. "בשעה שתיים בלילה כל המיטה רעדה מהרעידות שלו", מספרת אלמנתו בכאב על השעות האחונות לחייו. "ברבע לשלוש שמעתי גניחות וראיתי אותו על הרצפה. הוא אמר שהוא לא מצליח להתרומם והבחנתי שהוא איבד את השליטה בסוגרים. ניסינו להרים אותו, אני ובתי, ולא הצלחנו. התקשרתי למד"א וצעקתי שבעלי הולך למות. הוא עוד דיבר אתנו, ואנחנו כל הזמן אמרנו לו שינסה להחזיק מעמד. הוא אמר 'אני מנסה' ואז סגר את העיניים ומת".
המשפחה: מישהו חייב לתת את הדין
לאחר מותו של גוזלי פתחו בני המשפחה את תוצאות בדיקות הדם אותן עשה באסף הרופא ונחרדו. הערכים של בדיקת ה- CRP, המעידים על נוכחות דלקת בגוף, זינקו ל-178, במקום ערך של עד 0.6 מ"ג לדצ"ל במצב רגיל."אף אחד לא בדק אותו, לא הזהיר אותו, לא נתן לו את הטיפול שנדרש לזיהום שממנו הוא סבל", אומרת מירי. "רופאים, חברי המשפחה, אמרו לנו שכנראה הוא מת מזיהום שגרם לו לקריסת מערכות. אני חושבת שמישהו חייב לתת את הדין על זה שהוא הלך בצורה כזו. אני רוצה שכל מי שהיה קשור במחדל הזה לא ישכח אותו עד היום האחרון".
מ"מכבי דנט" נמסר: "בתגובה לפניית המשפחה בוצעה בדיקה של פרטי המקרה. אנו משתתפים בצער המשפחה, אך לארוע הטראגי לא נמצא שום קשר לטיפול השיניים שהמנוח עבר".
מקופת חולים מאוחדת נמסר: "מסיבות שמקורן בחסיון רפואי לא נוכל למסור פרטים אודות מר גוזלי ז"ל. עם זאת נוכל לציין כי מר גוזלי נבדק בבית חולים ובקהילה וטופל כנדרש בהתאם לממצאים הרפואיים".
מבית החולים "אסף הרופא" נמסר: "על פי מכתב השחרור של מר גוזלי הבדיקות הגופניות ובדיקות המעבדה היו תקינות מלבד, שקיעת דם מוחשת, שהיא לכשעצמה איננה סיבה לאשפוז. החולה שוחרר עם המלצות להמשך ברור בקהילה. כמו כן, הומלץ לו שבכל מקרה של החמרה או סימנים נוספים יפנה לרופא. אין בידנו מידע הקושר באופן ישיר את מותו המצער של מר גוזלי 48 שעות לאחר שחרורו מחדר המיון כפי שמופיע בגיליון".
ממשרד הבריאות נמסר: "על פניו נראה שבית החולים לא היה חייב לדווח למשרד הבריאות על מקרה המוות, משום שהחולה לא אושפז או עבר טיפול בבית החולים. אם המשפחה מרגישה שבן משפחתם טופל באופן לא נכון, הם מוזמנים להתלונן אצל לפרופ' חיים הרשקו נציב קבילות הציבור במשרד הבריאות שיבדוק את העניין".