שבועות בניחוח רוזטה: סמיפרדו שקדים
מחפשים קינוח מקורי וחגיגי לארוחת חג השבועות? סבינה ולדמן מסבירה איך מכינים סמיפרדו שקדים ורוזטה במרק מלון עם סלט פירות ייצוגי במיוחד
סמיפרדו שקדים ורוזטה במרק מלון
המרכיבים:
לסמיפרדו:
125 גרם חלבונים
250 גרם סוכר
60 מ"ל מים
375 מ"ל שמנת להקצפה
50 מ"ל רוזטה (משקה שקדים)
למרק מלון:
2 כוסות מלון ירוק, חתוך לקוביות
5 עלי נענע
1/2 כוס סוכר
מיץ מלימון 1
לסלט פירות:
1/2 כוס עיגולים או חתיכות של מלון כתום
1/2 כוס עיגולים או חתיכות של מלון ירוק
5 תותים חתוכים
2 כפות שקדים פרוסים
1/2 כוס מי סוכר
אופן ההכנה:
- סמיפרדו: מקציפים את השמנת עם הרוזטה לקצפת רכה ומעבירים למקרר.
- מחממים במחבת את הסוכר עם המים לטמפ' של 120 מעלות. מקציפים את החלבונים לקבלת קצף יציב ומוסיפים אליהם בהדרגה את מי הסוכר וממשיכים להקציף עד שהתערובת מתקררת, כ-7 דקות.
- מקפלים פנימה את השמנת, מעבירים לתבנית עם ניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל-6 שעות.
- מרק מלון: טוחנים במעבד מזון את כל הרכיבים למחית חלקה ומסננים. שומרים במקרר.
- סלט פירות: מערבבים את כל הרכיבים ושומרים במקרר.
- הרכבת המנה: יוצרים מהסמיפרדו 3 דיסקים בקוטר 7 ס"מ בעזרת רינג. בצלחת הגשה מניחים שכבה ראשונה של הסמיפרדו ומעליה כף מהסלט פירות. מכסים בשכבה נוספת ומעליה כף נוספת מהסלט ומכסים בשכבה אחרונה. מוזגים את מרק המלון ומסדרים מסביב עוד מהסלט פירות. מגישים מייד.
צילום: אסף רונן
מומלצים