מקדים את זמנו: אות העיצוב - למגדל שלא נבנה
מגדל "מאייר ברוטשילד" שתוכנן ע"י ריצ'ארד מאייר, הוא אחד מהזוכים בפסלון "אות העיצוב 2011". אם אתם לא מכירים את המבנה אין לכם סיבה להתבייש, נכון לעכשיו הוא קיים רק על שולחן השרטוטים. "חשבנו שהוא ראוי, אפילו שהוא לא נבנה"
מגדל "מאייר ברוטשילד" שתוכנן על ידי האדריכל הבינלאומי ריצ'ארד מאייר, הוא אחד מהזוכים בפסלון "אות העיצוב 2011" בקטגוריית אדריכלות מבני מגורים. הפרס הוענק השבוע בוועידת ישראל לאדריכלות ועיצוב, שאירגנה עמותת "אות העיצוב".
"מאייר ברוטשילד" מוקם בימים אלה בשדרות רוטשילד 36 בתל אביב, ובנייתו צפוייה להסתיים ב-2013. הוא עתיד להיות בגובה 180 מטר, ועד כה נבנו 5 קומות מבין 37 הקומות המתוכננות בו. יזמית הפרויקט היא חברת ברגרואין רזידנטיאל, שבבעלות ניקולאס ברגרואין וקבוצת חג'ג'-כהן. הפרויקט הוגש לתחרות באמצעות משרד האדריכלים ברעלי-לויצקי-כסיף.
האדריכלית עדנה לרמן, חברת צוות השופטים, הסבירה ל-yent, כי "חשבנו שראוי שמגדלי מגורים יזכו לתשומת לב. מכל המגדלים שהוגשו, זה נראה המגדל המעניין והמורכב ביותר, שמעלה שאלות תכנוניות משמעותיות. משום כך חשבנו שהמגדל ראוי, אפילו שהוא עוד לא נבנה".
"הזכייה משקפת את איכותו התכנונית הבלתי מתפשרת של הפרויקט", מסר מנכ"ל ברגרואין רזידנטיאל, יגאל צמח, "זהו צעד נוסף המאשרר את תהליך הפיכת המגדל לפרויקט אייקוני פורץ גבולות בתחום הארכיטקטורה בישראל".
עוד בזוכים: מוזיאון ישראל ומרכז המבקרים ברמת חובב
בקטגוריית אדריכלות מבני המגורים זכו גם "בית אהרוני" בנווה ירק, שתוכנן על ידי סטיו אדריכלים, ובית המגורים "מסה מחורצת" ברמת השרון של משרד פיצו קדם אדריכלים, שצוות התכנון שלו כלל את האדריכליות אירנה גולדברב והגר צבי. בנוסף זכה בקטגורית מבני מגורים וכן בקטגוריית עיצוב פנים, בית דו משפחתי ברמת-השרון, שתכננה האדריכלית קרן מילכברג-פורת, בעלת סטודיו ID253.
ב"אות העיצוב" למבני ציבור זכו המתכננים של מוזיאון ישראל המחודש ג'יימס קרפנטר ושות', ומבנה מרכז המבקרים "טבע-טק" ברמת חובב, של משרד האדריכלים עדה כרמי-מלמד. בקטגוריית מבני חינוך זכו המרכז האקדמי כרמל בחיפה, של קנפו-כלימור אדריכלים, בית הסטודנט של אוניברסיטת חיפה, שתכנן חיוטין אדריכלים והספרייה האקדמית ע"ש רוברט ויידל סקלאר במכללת כנרת, של האדריכל גבי שוורץ.
לתחרות, שנערכת זו השנה השישית ברציפות, ניגשו כאלף פרויקטים, מתוכם נבחרו הזוכים על ידי חבר השופטים: האדריכל פרופ' אלי פירשט, האדריכלית לרמן, פרופ' מיכה לוין, האדריכל קרלוס דרינברג, האדריכלית ד"ר הדס שדר והאדריכל סרג'יו לרמן.
גיורא אוריין, יו"ר עמותת "אות העיצוב", הסביר בשיחה עם ynet כי העמותה הוקמה ביוזמת קהילת האדריכלים והמעצבים בארץ, וכי התחרות נועדה להגביר את המודעות להישגים בתחומי האדריכלות והעיצוב בארץ: "יש לנו מעצבים ואדריכלים מוכשרים, והמטרה שלנו היא לשתף את הציבור בהישגיהם".