שתף קטע נבחר

דג זה העיקר: קנלוני סלמון

מחפשים מנה עיקרית לארוחת שבועות? סבינה ולדמן ממלאת קנלוני בסלמון ועלי מנגולד ואופה ברוטב בשמל, כדי שאף אחד לא ייצא רעב

 

קנלוני מנגולד וסלמון ברוטב בשמל

המרכיבים:

10 צינורות קנלוני

5 עלי מנגולד, חלוטים וחתוכים לחצי

500 גרם פילה סלמון נקי, חתוך ל-10 רצועות דקות

לבשמל:

300 מ"ל שמנת

1 בצל קטן קצוץ דק

100 מ"ל שמן זית

2 כפות קמח

5 שיני שום כתושות

1 ליטר חלב

קורט פלפל שאטה

קורט אגוז מוסקט

מלח ופלפל לבן

לקישוט:

עלי בזיליקום

שמן זית

לימון פרוס לפלחים

 

אופן ההכנה:

  1. בשמל: בסיר רחב מטגנים על להבה נמוכה את הבצל עם השמן, כ-15 דקות עד שהבצל מתקרמל. מוסיפים את הקמח, מלח, ואגוז מוסקט ומערבבים היטב.
  2. מגבירים את הלהבה ומוסיפים חצי מכמות השום. בהדרגה מוזגים פנימה את החלב ולא מפסיקים לערבב על מנת להימנע מגושים. מביאים לבעבוע עדין ומנמיכים את האש. מתבלים שוב במלח ופלפל. מבשלים עוד כ-10 דקות ומורידים מהאש.
  3. קנלוני: מניחים חצי מהבשמל בתבנית פיירקס ומשטחים לכיסוי התחתית.
  4. מתבלים את הסלמון בשמן זית, שום, מלח ופלפל ומגלגלים בתוך חצי עלה מנגולד, טובלים בבשמל וממלאים את הקנלוני. מניחים בשכבה אחת בתוך התבנית. מוזגים מעל את השמנת ומתבלים במלח ופלפל. מכסים בנייר אלומינים ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך 20 דקות.
  5. מעלים את החום ל-200 מעלות ומורידים את הנייר אלומיניום. אופים עוד כ-10 דקות להשחמה.
  6. מגישים עם שמן זית, פלח לימון ועלי בזיליקום.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים