צו הריסה לשיפוץ בברנוער בתל-אביב: "התנכלות"
למרות הכסף שעיריית תל-אביב תרמה, היא טוענת כי השיפוצים שבוצעו לאחר הרצח היו בניגוד לחוק. "הטרדות נטולות כל שחר", אמר יו"ר אגודת הלהט"ב. העירייה: "הנושא ייבדק שנית"
באוגוסט 2009 אירע הרצח המחריד בברנוער, כאשר אלמוני פרץ למקום שהיה מלא באנשים ופתח בירי. המדריך ניר כץ והנערה ליז טרובישי נהרגו ועד היום הרוצח עדיין לא נתפס.
הברנוער אחרי השיפוצים. "לא בוצע שום שינוי" (צילום: עופר עמרם)
אתמול (יום ג') הגיע לברנוער נציג ממינהל ההנדסה בעירייה והשאיר על הדלת צו הריסה. בצו צוין כי הסיבה - השיפוצים, שבוצעו במקום לאחר תקרית הירי, היו בניגוד לחוקי הבנייה. אגב על הצו חתום ראש העיר רון חולדאי.
בצו נדרשים מפעילי המקום להחזיר את המצב לקדמותו, ואם לא כן - עיריית תל-אביב תפתח בהליכים משפטיים. באגודת הלהט"ב הוכו בהלם וכעת מחפשים דרכים משפטיות על מנת למנוע את הרס המקום, שהפך לסמלה של הקהילה הגאה.
"מאז שהקמנו את המקום בשנת 1993 ועד היום, לא בוצע בו שום שינוי, והמטבחון והשירותים ששיפצנו אחרי הרצח היו קיימים תמיד", סיפר ל-ynet יו"ר האגודה, מייק המל, "לא חסרים לנו עדים על כך, בהם גם ראש הממשלה בנימין נתניהו שביקר אותנו אחרי האסון והשתמש באותם שירותים, וראש העיר רון חולדאי שביקר אף הוא מספר פעמים".
הברנוער לאחר תקרית הירי. "החלטה מקוממת" (צילום: ג'ורג' גינסברג)
"אני מקווה שאף אחד לא מנסה לפגוע שוב בברנוער, הפעם על-ידי הטרדות פרוצדורליות נטולות כל שחר ובסיס. מוזר שאנשים עדיין מתנכלים לנו", אמר.
עבודות השיפוץ בברבנוער, שרובן הסתיימו במהלך השנה האחרונה, התאפשרו הודות לתרומות שנאספו בהיקף של 250 אלף שקל. 12 אלף שקל מהסכום הגיעו מכספי העירייה. "ביקשנו יותר, אבל זה מה שקיבלנו בגלל חוות דעת משפטית אבסורדית שהגבילה את התמיכה לברנוער לעשרה אחוזים בלבד מתקציב התמיכה לקהילה הגאה, שעומד רק על 120 אלף שקל", סיפר המל.
לדברי יו"ר האגודה, אחרי הרצח המקום נסגר לתקופה של חודשיים בלבד לטובת השיפוצים, אך מאז מדי שבוע פוקדים את המקום מאות בני נוער. "יש לנו בעיה של חוסר מקום לפעילויות בשל הביקוש הרב". בנוסף, באגודה ציינו כי הם מקווים שצמרת העירייה בראשותו של חולדאי תפעל לביטול צו ההריסה.
פצוע מהטבח: החלטה מקוממת והזויה
חן לנגר, שנפצע באירוע הירי וכתוצאה הפך לנכה, הביע זעם רב: "מה שהרוצח לא הצליח לעשות, עיריית תל-אביב מנסה לעשות עכשיו. זו החלטה מקוממת, הזויה ומנותקת מהמציאות אותה מכירים מאות בני נוער במצוקה שנהנים מפירות
השיפוצים".
מהעירייה נמסר בתגובה כי "הצווים שהוצאו במקום הם לחלק של המרתף שנחזה כדירת מגורים באופן שאינו תואם את ההיתר. בכל מקרה, בעקבות פניית אנשי הברנוער ועל מנת למנוע ספק ולאור חשיבותו של המקום לחיי הקהילה הגאה, הנושא ייבדק שנית על-ידי מנהל מחלקת פיקוח על הבנייה והייעוץ המשפטי בעירייה".
בעירייה גם הבהירו: "שיהיה ברור שלא מדובר בצו להריסת ה'ברנוער', אלא על הריסת העבודות הספיציפיות שנעשו ללא היתר. כמובן שאין כוונה לפגוע בפעילות הברנוער או להביא לסגירתו".
גורמים בעירייה הסבירו בשיחה עם ynet כי ייתכן שמדובר בטעות ושצו ההריסה יועד למבנה אחר. בעקבות זאת, אמרו באגודת הלהט"ב כי הם מצפים לראות אישור רשמי וכתוב על ביטול צו ההריסה.