שתף קטע נבחר

עוגה מלוחה: קראנץ בשתי מליות פיקנטיות

נכון, קראנץ הוא בדרך כלל עוגת שמרים ארוכה במילוי מתוק, אבל לקראת שבועות שי-לי ליפא מפתיעה עם קראנץ מלוח שממלאים בגבינת עזים או בולגרית וממרח פסטו או עגבניות מיובשות

קראנץ פיקנטי עם גבינת עזים

מתכון של שי-לי ליפא, באדיבות "שמרית"

 

המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ ):

לבצק:

1/2 3 כוסות + כף שטוחה (500 גרם) קמח רגיל 

1/2 שקית או 1/2 קובייה (25 גרם) שמרים מפוררים

1/2 שקית משפר אפייה (לא חובה)

1 כף גדושה סוכר

2/3 כוס (160 מ"ל) חלב חמים

2 ביצים גודל M

1 כפית גדושה מלח

100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

למלית:

2/3 כוס ממרח פסטו או ממרח עגבניות מיובשות

1 גליל גבינת עזים רכה, חתוכה לקוביות בגודל 1/2 ס"מ או 250 גרם גבינה בולגרית קשה, חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ

לציפוי:

1 ביצה טרופה עם 1 כף חלב


קראנץ בשתי מליות: פסטו ועגבניות מיובשות (צילום: פיליפ מיטראי) 

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: בקערת מערבל עם וו לישה שמים שמרים, משפר אפייה, קמח, חלב, סוכר וביצים ומערבלים כ-3 דקות במהירות איטית, עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים מלח וקוביות חמאה אחת-אחת, עד שנבלעות בתערובת ומערבלים 7 דקות נוספות במהירות איטית-בינונית, עד לקבלת בצק רך ודביק.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.
  4. הקראנץ: מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח קלות לעלה בעובי 1/2 ס"מ. מורחים כל עלה בממרח פסטו או ממרח עגבניות, מפזרים מעל גבינת עזים באופן שווה ומגלגלים לגליל.
  5. חוצים כל גליל לאורכו בעזרת סכין חלקה. מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה בצורת X, כשצידם הפתוח (החתוך) פונה כלפי מעלה, מלפפים לצורת בורג ומהדקים בקצוות.
  6. מניחים כל קראנץ בתבנית אינגליש קייק משומנת, מברישים במעט ביצה טרופה ומתפיחים כשעה.
  7. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 175 מעלות למשך  30-35 דקות, עד להזהבה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ירוק או אדום? קראנץ מלוח
צילום: פיליפ מיטראי
מומלצים