עוגה מלוחה: קראנץ בשתי מליות פיקנטיות
נכון, קראנץ הוא בדרך כלל עוגת שמרים ארוכה במילוי מתוק, אבל לקראת שבועות שי-לי ליפא מפתיעה עם קראנץ מלוח שממלאים בגבינת עזים או בולגרית וממרח פסטו או עגבניות מיובשות
קראנץ פיקנטי עם גבינת עזים
מתכון של שי-לי ליפא, באדיבות "שמרית"
המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ ):
לבצק:
1/2 3 כוסות + כף שטוחה (500 גרם) קמח רגיל
1/2 שקית או 1/2 קובייה (25 גרם) שמרים מפוררים
1/2 שקית משפר אפייה (לא חובה)
1 כף גדושה סוכר
2/3 כוס (160 מ"ל) חלב חמים
2 ביצים גודל M
1 כפית גדושה מלח
100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
למלית:
2/3 כוס ממרח פסטו או ממרח עגבניות מיובשות
1 גליל גבינת עזים רכה, חתוכה לקוביות בגודל 1/2 ס"מ או 250 גרם גבינה בולגרית קשה, חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
לציפוי:
1 ביצה טרופה עם 1 כף חלב
קראנץ בשתי מליות: פסטו ועגבניות מיובשות (צילום: פיליפ מיטראי)
אופן ההכנה:
- הבצק: בקערת מערבל עם וו לישה שמים שמרים, משפר אפייה, קמח, חלב, סוכר וביצים ומערבלים כ-3 דקות במהירות איטית, עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים מלח וקוביות חמאה אחת-אחת, עד שנבלעות בתערובת ומערבלים 7 דקות נוספות במהירות איטית-בינונית, עד לקבלת בצק רך ודביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.
- הקראנץ: מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח קלות לעלה בעובי 1/2 ס"מ. מורחים כל עלה בממרח פסטו או ממרח עגבניות, מפזרים מעל גבינת עזים באופן שווה ומגלגלים לגליל.
- חוצים כל גליל לאורכו בעזרת סכין חלקה. מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה בצורת X, כשצידם הפתוח (החתוך) פונה כלפי מעלה, מלפפים לצורת בורג ומהדקים בקצוות.
- מניחים כל קראנץ בתבנית אינגליש קייק משומנת, מברישים במעט ביצה טרופה ומתפיחים כשעה.
- אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 175 מעלות למשך 30-35 דקות, עד להזהבה.
ירוק או אדום? קראנץ מלוח
צילום: פיליפ מיטראי
מומלצים