שתף קטע נבחר

 

צוקרברג: המהפכות הערביות - לא בגלל פייסבוק

מייסד הרשת החברתית מפחית בחשיבות שיוחסה לאתרו בכל הנוגע לתפקידו בהפלת המשטרים במזרח התיכון: "יהיה זה יהיר ביותר מצד כל חברת טכנולוגיה לטעון לתפקיד משמעותי"

מייסד פייסבוק, מארק צוקרברג, מצטנע בכל הנוגע להשפעתה של הרשת החברתית שהקים על האירועים במזרח התיכון.  בפורום העוסק ב"מנהיגי האינטרנט" שנערך היום (יום ד') בפריז, אמר צוקרברג כי המפגינים נגד המשטרים הרודניים, שהביאו להפלת נשיא מצרים חוסני מובארק ועמיתו התוניסאי זין אל-עבאדין בן-עלי, יכולים היו להשתמש בכל אתר אינטרנט אחר.

 

אירועי יום הנכבה: הכתובת היתה על ה-wall

סגירת מעגל במצרים: השלטון החדש זוכה ללייקים

 

"יהיה זה יהיר ביותר מצדה של כל חברת טכנולוגיה מסוימת לטעון לתפקיד משמעותי", אמר צוקרברג בן ה-27 בהתייחסו לשימוש המסיבי שעשו המפגינים במזרח התיכון בכלים אינטרנטיים לארגון הפגנות. "פייסבוק לא היתה הכרחית ולא היה די בה כדי שהדברים הללו יקרו", הוסיף.


האופוזיציה ניצלה את הפייסבוק גם לחגוג את נפילת מובארק (צילום מסך)

 

"לאנשים יש עכשיו הזדמנות לתקשר באופן נרחב מבעבר", אמר צוקרברג והדגיש: "זה לא בגלל פייסבוק, זה בגלל האינטרנט". 

קודם לכן נפגש צוקרברג עם נשיא צרפת ניקולא סרקוזי שביקש מפורום קברניטי האינטרנט, ה-e-G8, להגיש הצעות למנהיגי מדינות ה-G8 שייפגשו מחר, בנוגע לכללי שימוש באינטרנט.  

 

רק לפני יומיים הוענק בארה"ב פרס על אומץ לב לוואאל רנאים, מנהל השיווק של חברת גוגל בצפון אפריקה, שהקים את עמוד הפייסבוק ששיחק תפקיד משמעותי בארגון ההפגנות נגד המשטר. הפרס, על שם הנשיא המנוח ג'ון פ. קנדי, ניתן על ידי בתו קרוליין קנדי, שציינה כי רנאים ניחן במוסריות שהביאה אותו להצית את המחאה. "הוא לא ידע כמה אנשים יצטרפו לקריאתו", אמרה קנדי. רנאים קיבל את הפרס בשם העם המצרי. בנאום שקרא מהאייפד שלו אמר רנאים: "העובדה שהאומץ של אחיי המצרים מוכר בעולם ממלאה אותי גאווה".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צוקרברג. "בגלל האינטרנט"
צילום: רויטרס
רנאים. פרס על שמו של ג'ון פ. קנדי
צילום: רויטרס
מומלצים