זה לבן על לבן: פסטות בשמנת לשבועות
פסטה מצטרפת בשמחה לכל רוטב אפשרי, לכבוד שבועות הכנו ארבעה מתכונים שהשמנת היא המרכיב המרכזי ואליה נוספים המון צבעים עליזים
קפלצ'ו תרד וריקוטה ברוטב ירוק
רוטב השמנת הופך לירוק ורענן בזכות התרד והמוצרלה המצטרפים אליו.
המרכיבים (ל-3-4 מנות):
1/2 ק"ג קפלצ'ו ממולאים תרד וריקוטה
300 גרם תרד טרי קצוץ גס
מיכל (250 גרם) שמנת מתוקה
2 כפות יין לבן
2 כדורי מוצרלה טרייה, חתוכים לחתיכות גסות
2 כפות שמן זית
2 כפות יין לבן
קורט פלפל שחור
קורט מלח גס
להגשה:
פרמזן מגורר
אופן ההכנה:
- מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים את התרד ומאדים תוך כדי בחישה במשך 2 דקות.
- מוסיפים 2 כפות יין לבן, מעט פלפל שחור, מעט מלח ומערבבים.
- מוסיפים את השמנת המתוקה והמוצרלה, ומבשלים על אש נמוכה עד לרתיחה, תוך כדי בחישה.
- מסירים מהאש ובעזרת בלנדר ידני טוחנים את הרוטב החם עד לקבלת רוטב אחיד בצבע ירקרק רענן (למי שאין בלנדר ידני אפשר גם במעבד מזון).
- מבשלים את הקפלצ'ו במים רותחים עם כפית מלח במשך כ-5-6 דקות. מסננים ומעבירים לרוטב. מבשלים יחד עוד כדקה.
- מפזרים פרמזן מגורר ומגישים.
קפלצ'ו תרד וריקוטה ברוטב שמנת
לזנייטה ברוטב שמנת אדום
אל הרוטב מצטרפים גבינת פרמזן ועגבניות שרי צלויות.
המרכיבים (ל-3-4 מנות):
1/2 ק"ג לזנייטה טריה
1/2 חבילה (כ-1/2 ק"ג) עגבניות שרי
כפית תימין יבש או עלים מ-4 ענפי תימין טרי
כף סוכר
1/2 כפית מלח גס
2 כפות שמן זית
מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
50 גרם פרמזן מגורר
אופן ההכנה:
- חוצים את עגבניות השרי, מניחים בקערה ומערבבים עם שמן זית, סוכר, תימין, מלח גס.
- משטחים את העגבניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים את העגבניות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות במשך כשעה.
- מחממים בסיר שמנת מתוקה, מוסיפים פרמזן מגורר ואת העגבניות הצלויות. מערבבים, טועמים ומוסיפים עוד מעט מלח אם צריך. מבשלים יחד כ-2-3 דקות.
- מבשלים את הלזנייטה במים רותחים עם כפית מלח במשך כשתי דקות, מסננים ומעבירים לרוטב.
- מערבבים יחד ומגישים.
לזנייטה ברוטב שמנת
חציר וקש
טליאטלה ירוק ולבן ברוטב שמנת ופטריות.
המרכיבים (ל-3-4 מנות):
500 גרם טליאטלה ירוק לבן (אפשר גם שלושה צבעים)
2 סלסילות פטריות משני סוגים שונים
2 שיני שום, כתושות
מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות שמן זית
50 גרם פרמזן מגורר
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- מנקים את הפטריות וחותכים לרבעים.
- מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים פטריות ומטגנים כדקה-שתיים עד להזהבה. מוסיפים שום כתוש ומערבבים. מטגנים קלות כדי שהשום לא יישרף. מוסיפים שמנת מתוקה, פרמזן, מלח ופלפל. מבשלים יחד מספר דקות תוך כדי בחישה עד להמסה של הפרמזן. מסירים מהאש.
- מבשלים את הפסטה במים רותחים עם כפית מלח במשך כ-2-3 דקות. מסננים ומעבירים אל הרוטב, מערבים יחד.
- מוסיפים פטרוזיליה טרייה בנדיבות ומגישים.
טליאטלה ירוק ולבן ברוטב שמנת ופטריות
ניוקי תפו"א ברוטב שמנת, רוקפור ואגוזי מלך
המרכיבים (ל-3-4 מנות):
500 גרם ניוקי תפוחי אדמה
100 גרם גבינת גורגונזולה או רוקפור, מפוררת לחתיכות
כף ברנדי או 2 כפות יין לבן
1/4 כפית סוכר
100 גרם אגוזי מלך קלופים (אם האגוזים גדולים אפשר לשבור בידיים)
אופן ההכנה:
- מניחים את האגוזים במחבת נקייה וקרה, מדליקים את האש וקולים את האגוזים כשתי דקות, תוך כדי טלטול של המחבת (כדי שלא ישרפו), עד להפצת ריח קלוי. מסירים מהאש ומצננים.
- מביאים לידי רתיחה בסיר את השמנת המתוקה, מוסיפים כף ברנדי, סוכר וגבינת רוקפור. מבשלים על אש נמוכה תוך כדי בחישה עד שהגבינה נמסה כולה בתוך השמנת.
- מבשלים את הניוקי במים רותחים עם כפית מלח - מכניסים את הניוקי לסיר, ותוך כחצי דקה הניוקי המוכנים מתחילים לצוף – מוציאים את הצפים מן המים בעזרת כף מחוררת היישר לסיר הרוטב. מערבבים היטב.
- מפזרים אגוזי מלך קלויים מעל ומגישים.
ניוקי תפו"א ברוטב שמנת, רוקפור ואגוזי מלך
- המתכונים באדיבות משה בראל, פסטה דלה קזה