שתף קטע נבחר

5 שנות מאסר לאח שאנס אשה שהורדמה לניתוח

אח חדר ניתוח בשערי צדק תקף חולה ברגע הכי פגיע: כשהיתה תחת הרדמה מלאה בעקבות ניתוח. הוא אנס אותה על מיטת ביה"ח, שטוען כי זימן את המטופלת ועדכן אותה שהותקפה. היא תפוצה ב-10,000 שקלים: "חומרת מעשיו זועקת"

אח כירורג אנס חולה - שכלל לא ידעה כי הותקפה. בית המשפט המחוזי בירושלים גזר היום (ה') 5 שנות מאסר בפועל על משה ישועה, שהועסק כאח חדר ניתוח בבית החולים שערי צדק בירושלים, והורשע באונס ובמעשים מגונים בחולות. הוא תקף מינית את הנשים בעת שהיו מחוסרות הכרה ובתהליכי התעוררות לאחר שהורדמו לצורך ניתוח. הוא נעצר רק לאחר שאנשי צוות בבית החולים היו עדים למעשיו, שכן הנשים המורדמות לא ידעו שהותקפו.

 

בית המשפט גם גזר על ישועה לשלם לנאנסת פיצויים בסך 10,000 שקלים. מהכרעת הדין עולה כי האח אנס את אחת החולות ונגע באיבר מינה של אשה נוספת. בדיון ציינה התובעת, עו"ד שלומית בן יצחק, כי ישועה לא נטל אחריות על מעשיו ולא ניצל את "פתחי מילוט שנקרו בדרכו מאז שסטה מדרך הישר". השופטים קבעו בפסיקתם, כי "חומרת מעשיו של ישועה זועקת מבין שורות כתב האישום והכרעת הדין".


בית החולים שערי צדק בירושלים (צילום: גיל יוחנן) 

 

השופטים צבי סגל, משה דרורי ומשה הכהן, ציינו עוד כי ישועה ניצל את חדר הניתוח בו שהתה אשה עירומה וחסרת הכרה, והפך אותה "לכר פעולה נוח עד להחריד לביצוע עבירות מין, פורקן לסטיות. הקורבן התמים נמצאה נטולת כושר התנגדות כלשהו, בלתי מודעת למתרחש סביבה ובגופה, ומכאן בגדר טרף קל עבור תוקפה, מחלל כבודה".

 

השופט סגל המשיך וכתב כי: "פוטנציאל כה ממשי ומדאיג לביצוע עבירות פליליות חמורות יש לעקור מן השורש בכל אמצעי וככל שרק ניתן". חשיבות נסיבותיו האישיות של ישועה, כך ציין השופט, פחותה מהאינטרס הציבורי הכללי, "המחייב לקדש את מתחם חדר הניתוח בכל תנאי, לבל יהווה אבן שואבת בעבור סוטים ועבריינים בכוח ובפועל באשר הם".

 

בית החולים: סיפרנו למטופלת על החשד

השופטים הדגישו גם כי ישועה ביצע את מעשיו מספר פעמים ולכן אין לראותם בגדר מעידה חד פעמית. בנוסף, הם קבעו כי יכולתו של ישועה לבצע עבירת אונס במנותחת מחוסרת הכרה מלמדת על "אודות פריצות מוסרית חסרת גבולות, פתולוגיה חריפה, שיש להכיר בה ולהתמודד מולה במישרין בסיוע אנשי מקצוע".

 

בפרקליטות לא סיפרו לנשים כי הותקפו טרם הכרעת הדין, אולם בבית החולים טענו כי זימנו את הנשים ועידכנו אותן על המעשים. "בית המשפט ודאי אינו מוסמך להורות לפרקליטות להימנע מפנייה ישירה לקורבנות לצורך עדכונן באשר למשפט הפלילי שיתנהל נגד הנאשם ולתוצאותיו", ציינו בפסק הדין, אך הוסיפו כי "קורבן שבוצעו בו מעשים מיניים מבלי שהיה מודע להם, ודאי ניזוק מהם עם חשיפת הפרטים בפניו, לפחות מבחינה נפשית".

 

גורם בבית החולים סיפר ל-ynet כי "כשנודעו החשדות, המנכ"ל זימן את המטופלת, שהגיעה יחד עם בעלה לשיחה אישית. היא הגיבה בקור רוח למרות האירוע הקשה. מדובר באישה אצילת נפש, עד כמה שזה לא יעלה על הדעת, והיא הודתה לבית החולים על הטיפול בפרשה".

 

מבית החולים שערי צדק נמסר בתגובה כי "מיד עם קבלת הדיווח, לפני שלוש שנים, השעתה הנהלת בית החולים את העובד בגין חשד למעשה מגונה במטופלת. בית החולים הגיש, כמקובל, תלונה למשטרה ודיווח למשרד הבריאות. כמו כן, בשיחה אישית נמסר למטופלת על חקירת החשד. בית החולים מברך על הטיפול המהיר בפרשה על-ידי הרשויות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"יש לקדש מתחם חדר הניתוח"
צילום: צפריר אביוב
השופט צבי סגל. "פתולוגיה חרי
מומלצים