שריפת ענק בחבל לכיש; אין סכנה לבתי מגורים
כבר שעות פועלים עשרות צוותי כיבוי וארבעה מטוסים לכבות דליקה שפרצה בשטחי האימון של צה"ל במזרח חבל לכיש. תושבי המושבים באזור לא נדרשו להתפנות
יממה לאחר שבוטל תרגיל כיבוי אש גדול בצפון, פרצה שריפת ענק באזור חבל לכיש. מספר רב של כבאים הוזעקו היום (ה') בצהריים לטפל בדליקה שפרצה בשטחי האימון של צה"ל בין המושבים עין-שקף ואמציה. בשלב זה לא נשקפת סכנה של התפשטות האש לעבר בתי מגורים, ולפיכך אין כוונה לפנות תושבים מבתיהם.
השריפה החלה בשטח הצבאי סביבות השעה 10 בבוקר, והתפשטה לעבר שדות הקוצים המקיפים את היישובים. כדי להשתלט על האש, שעודה משתוללת, הוזעקו צוותי כיבוי מבאר-שבע, רחובות, אשקלון ואשדוד, לצד מיכליות גדולות של צה"ל והקרן הקיימת לישראל, ואנשי כיתת הכוננות מבית-הספר לכבאות.
בנוסף, הגיעו לאזור ארבעה מטוסים מטייסת הכיבוי הראשונה שהוקמה בהוראת ראש הממשלה, בנימין נתניהו. זו הפעם הראשונה שהטייסת משתתפת בכיבוי שריפה בדרום. מפקד הכיבוי בקריית-גת, רשף יגאל זוהר, עלה גם הוא לאחד המטוסים, כדי להכווין מלמעלה את כוחות הכיבוי.
רוחות עזות שנשבו אחר הצהריים באזור השריפה מנעו השגת שליטה על האש. "האש מקפצת ממקום למקום, ואני עדיין לא יכול לדווח על שליטה", אמר ממלא מקום האיגוד בנפת אשקלון, רשף יגאל זוהר, קרוב לשעה 17:00. הוא העריך שהאש כילתה כבר כעשרים אלף דונם, בעיקר של קוצים. למרבה המזל, היא לא פגעה בשטחים חקלאיים.
אתמול תוכנן להתקיים תרגיל כיבוי האש הגדול ביותר בצפון מאז אסון הכרמל, אך הוא בוטל שעות ספורות לפני תחילתו עקב עיצומי ארגון הכבאים. הוועד המייצג של עובדי רשויות הכיבוי הודיע על ההחלטה בשיא ההכנות לתרגיל, בו היו אמורים לקחת חלק טייסת הכיבוי וכן 200 כבאים ואנשי כוחות ההצלה.
העיצומים ננקטו במחאה על תנאי העסקתם של כבאי איגוד יהודה ושומרון. במשרד לביטחון פנים הגיבו בזעם למהלך: "זה ביזיון שתרגיל שנערכו אליו בצורה אינטנסיבית לקראת סכנות הקיץ מבוטל בגלל שיקולים לא עניינים, צריך לזכור שכיבוי מתעסק בהצלת חיים", אמר גורם במשרד.
בתוך כך, בשבועות האחרונים מדווחים אנשי שמורת הטבע בכרמל על סימני התאוששות משריפת הענק שכילתה 25 אלף דונמים של חורש טבעי. הם סיפרו כי מרבית העצים השרופים עדיין נמצאים בשטח, אולם בחודשים הקרובים מתכוונים בקק"ל להוציאם משם בהדרגה. "חלק נכבד מהעצים הללו יימכרו", ציינו, "יש לנו אינטרס להוציא אותם מפה, גם בשל חשש שהם ישמשו כחומר בעירה בעתיד וגם בשל התפשטות מזיקים".