ועדת המשילות של נתניהו: "ליצור עוצמה ויציבות"
נציגי הוועדה הקואלציונית בראשות השר כץ נפגשו עם "הפורום לייצוב הממשל" והציגו את הנושאים שעל הפרק. לפחות לגבי אחוז החסימה ומספר הח"כים לאי-אמון, יש סיכוי לשינוי
מה עושים כדי לשפר את יציבות המשטר בישראל? יו"ר "ועדת המשילות" של הקואלציה, השר ישראל כץ, חברת הוועדה, ח"כ עינת וילף, ומזכיר הממשלה, צבי האוזר, נועדו הערב (יום ה') בתל-אביב עם "הפורום לייצוב הממשל" - לובי המאגד אנשי עסקים, פוליטיקאים ואישים מהאקדמיה הפועלים לשינוי שיטת הממשל והבחירות בישראל.
מטעם הפורום השתתפו אנשי העסקים יצחק נזריאן, מיכאל שטראוס, עמוס שפירא וגליה אלבין, הרמטכ"ל לשעבר דן חלוץ וראש עיריית אריאל רון נחמן. השר כץ סקר בפני הפורום את הנושאים עליהם דנה הוועדה הקואליציונית שהוקמה על-ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו בפברואר.
בין הסוגיות שעל הפרק: בחינת השיטה הנשיאותית, העלאת אחוז החסימה, בחינת הכרזה על ראש המפלגה הגדולה כראש הממשלה, הגדרת דרג נבחר מול דרג ממונה (שרים מול פקידים) ומספר חברי הנסת שיידרשו על מנת להפיל ממשלה.
כץ אמר כי "בבסיס גיבוש עמדת הוועדה עומד הרצון שראש הממשלה יוכל לפעול ללא אילוצים וששרים יוכלו ליישם מדיניות עליה החליטו. כלומר, ליצור עוצמה ויציבות ממשלתית". לדברי שר התחבורה, "לגבי חלק מהסוגיות (העלאת אחוז החסימה ומספר הח"כים הדרושים לאי-אמון) ניתן לגבש רוב ואכן יש סיכוי ריאלי לבצע שינויים שיתרמו לתפקוד טוב יותר של המערכת".
רון נחמן, ראש עיריית אריאל, הציג את שיטת הבחירות ברשויות המקומיות כשיטה יציבה ועובדת והוסיף כי
"הרשויות המקומיות הן הזרוע הביצועית של הרשות המבצעת ואני ממליץ בחום לאמץ שיטה דומה".
לדברי מנכ"ל המרכז להעצמת האזרח והפורום לייצוב הממשל, יובל ליפקין, "מטרת הפגישה היא לקדם יחד עם ועדת המשילות את ייצוב הממשל. בעיית המשילות הפכה לאויב הגדול ביותר של הדמוקרטיה הישראלית, והיא פוגעת בכל תחומי החיים של כל תושב בארץ. תוכניות ארוכות טווח אינן מקודמות, ולעתים כלל אינן מתוכננות, פשוט מפני שהשרים מתחלפים מהר מכדי להשלים רפורמות חשובות בבריאות, בחינוך ולמעשה בכל תחום".
Read this article in English