לראשונה מחיסול בן-לאדן: קלינטון באה לפקיסטן
מזכירת המדינה האמריקנית מנסה להרגיע את המתיחות עם בת הברית, חודש אחרי שהאמריקנים חיסלו בשטחה את אוסמה בן-לאדן, כנראה מבלי ליידע את הפקיסטנים
בכל אחת משתי המדינות שורר תסכול רב מהתנהלותה של האחרת, ואל קלינטון הצטרף בביקורה בפקיסטן ראש המטות המשולבים של צבא ארה"ב, אדמירל מייק מאלן. אף שבוושינגטון טוענים רבים כי פקיסטן אינה עושה די כדי להילחם בטרור, לארה"ב ברור כי הממשל באיסלאמאבד הוא בן ברית חשוב במאבק באל-קאעידה ובטליבאן.
עם זאת, קלינטון ומאלן ינצלו את ביקורם בפקיסטן כדי לומר לשלטונות בה שעליהם להפגין מחויבות מחודשת לאינטרסים הביטחוניים של ארה"ב, ולמנוע את קיומם של חופי המבטחים עבור פעילי טרור התוקפים את הכוחות האמריקניים באפגניסטן השכנה.
הבית שבו הסתתר וחוסל בן-לאדן. הפקיסטנים לא ידעו? (צילום: רויטרס)
קלינטון ומאלן נועדו עם נשיא פקיסטן, אסיף עלי זרדרי, ועם ראשי הצבא וסוכנות הביון הפקיסטניים בפגישות שהתקיימו תוך נקיטת אמצעי ביטחון קפדניים. על ביקורה של קלינטון לא נמסרה הודעה מראש, מחשש שהוא יעודד פעילי טרור לבצע פיגועים ולנסות להתנקש בה.
קלינטון ומאלן הם האישים האמריקנים הבכירים ביותר שנפגשו עם מנהיגי פקיסטן מאז הפשיטה באבוטאבד בתחילת החודש, שבה חוסל בן-לאדן. מאז החיסול טענו בפקיסטן כי וושינגטון כלל לא דיווחה להם מראש על כוונתה לבצע את
הפשיטה, ולפיכך הפרה את ריבונותה של ארצם.
רק אתמול, בפריז, הודתה קלינטון כי פקיסטן לא עשתה תמיד את כל שביקשה ממנה ארה"ב בכל הקשור למרדף אחר פעילי טרור המסתתרים על אדמתה. "היו פעמים שבהן רצינו שהם יפעלו חזק יותר, ומסיבות שונות הם לא עשו זאת", אמרה קלינטון. "הפערים האלה אמיתיים. הם יימשכו". עם זאת, היא שיבחה את שיתוף הפעולה בין שתי המדינות מאז מתקפת הטרור של 11 בספטמבר 2001, ואמרה כי המדינה אפשרה להרוג מאז "יותר פעילי טרור מאשר בכל מקום אחר בעולם".