האו"ם: בלי המלצה ממועה"ב, פלסטין לא תתקבל
לדברי נשיא עצרת האו"ם, ג'וזף דייס, פלסטין לא תוכל להצטרף לשורות הארגון בלי המלצת מועצת הביטחון. ארה"ב צפויה להטיל וטו על הצעה שתוגש למועצה. החלטת העצרת בספטמבר תהיה הצהרתית בלבד
נשיא עצרת האו"ם, ג'וזף דייס, אמר הערב (יום ו') במסיבת עיתונאים כי הרשות הפלסטינית לא תוכל להצטרף לאו"ם כמדינה חברה, בלי המלצה ממועצת הביטחון. ארה"ב צפויה להטיל וטו על הצעה בעניין שתוגש למועצת הביטחון.
דייס הבהיר כי אם ארצות הברית או חברה קבועה אחרת במועצת הביטחון תטיל וטו, העצרת הכללית כלל לא תצביע בנושא. עם זאת, דייס הזכיר כי העצרת הכללית של האו"ם החליטה בשנת 1947 על סוף המנדט הבריטי
מוקדם יותר התייחס הנשיא הפלסטיני לתוכנית לבקש מהאו"ם הכרה במדינה עצמאית. הוא אמר כי הוא מעדיף להקים מדינה פלסטינית באמצעות משא מתן, אבל אם לא תחול פריצת דרך הוא ימשיך במאמצים לקבל מהאו"ם הכרה במדינה פלסטינית.
"אנחנו נשקול את הצעדים שננקוט", אמר אבו מאזן לקראת כינוס הליגה הערבית בדוחא מחר. "התמדה במשא ומתן היא הדרך העקרונית להשגת פיתרון. אם לא נצליח להגיע לפיתרון, אז נאשר את הפנייה לאו"ם".
112 מדינות הכירו עד כה בפלסטין, והפלסטינים מאמינים שעד ספטמבר יהיו 135 מדינות
שיתמכו בהם - יותר משני שלישים מהחברות באו"ם.
בתוך כך, שר החוץ אביגדור ליברמן שוחח עם שר החוץ של קנדה, ג'ון בירד, והודה לו ולראש הממשלה הקנדי, על כך שבעקבות התנגדותם, הצהרת מדינות ה-G8 לא כללה התייחסות לקווי 1967 כתנאי בסיס למשא ומתן בין ישראל לפלסטינים.
"קנדה היא ידידה אמיתית של ישראל, ובראייה נכונה של הדברים היא מבינה כי קווי 67' אינם מתיישבים עם צרכי הביטחון של ישראל ועם המציאות הדמוגרפית הנוכחית", אמר ליברמן.