שתף קטע נבחר

 

חמינאי בעד אחמדינג'אד: "יש לנו ממשלה ראויה"

המנהיג העליון של איראן ובעל המילה האחרונה בניהול ענייני המדינה קרא לסיים את המשבר הפנימי בצמרת ההנהגה שהעמיק בחודש האחרון. "הרכב הממשלה טוב וראוי, הממשלה עובדת"

סוף למשבר בצמרת שלטון האייתוללות? מנהיגה העליון של איראן, האייתוללה עלי חמינאי, הביע תמיכה בנשיא מחמוד אחמדינג'אד וקרא לסיום המשבר הפנימי בצמרת ההנהגה בטהרן. כך דיווחו היום (א') כלי התקשורת במדינה.

 

בפגישה עם חברי הפרלמנט אמר חמינאי כי "הרכב הממשלה טוב וראוי, הממשלה עובדת". בעקבות ביקורת שהטיחו חברי פרלמנט בנשיא הוסיף חמינאי כי "על הממשלה והפרלמנט לשתף פעולה ביניהם". לדבריו, "הידידות והמתינות במדינה בכלל וביחסים בין הפרלמנט לממשלה בפרט הכרחיים".  


מסר להימנע מהתקפות אישיות על הנשיא ואנשיו. חמינאי (צילום: AP)

 

דבריו של חמינאי הם ניסיון להוריד את גובה הלהבות ומהוות מסר לכל הצדדים כי יש להימנע מהתקפות אישיות על אחמדינג'אד ואנשיו. הם נאמרו על רקע פיטורי שר המודיעין, חיידר מוסלחי, שהובילו בתחילת החודש למשבר פומבי בין אחמדינג'אד לבין חמינאי ותומכיו.

 

לא להתעסק עם בעל המילה האחרונה

מיד לאחר הפיטורים הודיע חמינאי, הנחשב לבעל המילה האחרונה בניהול ענייני המדינה, כי הוא מתנגד לפיטורים ולפי אחד הדיווחים אף הציב אולטימטום לאחמדינג'אד: התפטר או השב את השר לתפקידו.

לאחר כעשרה ימים שבהם נעדר מישיבות הממשלה נאלץ אחמדינג'אד לקבל את מרותו של חמינאי והשיב את השר לתפקידו.

 

נושא נוסף שהעיב על היחסים בין השניים ובין הממשלה לפרלמנט הוא פיטורי שר הנפט. אחמדינג'אד הוביל מהלך של מיזוג משרדים בממשלתו במטרה להתייעל, ביניהם מיזוג משרדי הנפט והאנרגיה, אולם מינה את עצמו כאחראי על המשרד.


פיטורי שני שרים בממשלתו הכעיסו את חמינאי. אחמדינג'אד (צילום: EPA)

 

"הממשלה צריכה ליישם את החוק ללא תירוצים"

בעקבות זאת קבעה מועצת שומרי החוקה, גוף המורכב ממשפטנים המפקחים על החלטות הממשלה, כי מדובר במהלך "לא חוקי". בעקבות הדברים הבטיח אחמדינג'אד כי ימנה ממלא מקום למשרת השר בכדי לזכות באישור הפרלמנט למהלך.

"כשהחוק מופר על הממשלה ליישם אותו בכל הכוח ובלי תירוצים", ציין חמינאי בפגישתו עם חברי הפרלמנט - רמיזה על כך שאחמדינג'אד צריך למנות אחראי למשרד הנפט.  

 

המשבר הפוליטי חסר התקדים הגיע לשיא כאשר בשבוע שעבר השמיץ אחד מאנשי הדת במדינה את אחמדינג'אד וטען כי הוא "מאמין בידידות עם ישראל". לטענתו, הנשיא שוחח עמו ואמר לו כי הוא רצה לתמוך בפומבי באמירתו של משאי, אך לא עשה זאת מפאת כבודו של המנהיג חמינאי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השלימו? חמינאי ואחמדינג'אד
צילום: AP
מומלצים