שתף קטע נבחר

איראן לאינטרנט: זו לא אני, זו את

אחרי מערכת יחסים סוערת, מלאה מוזרויות, סטיות ומריבות שהעירו את השכנים - איראן נפרדת מהאינטרנט. היא תחליף אותה בגירסה צעירה יותר, מצונזרת יותר ואיראנית יותר: פחות חתולים, פורנו וליידי גאגא, יותר חומייני

<< גוגל Wallet: תנו לחתול לשמור על האשראי שלכם

 

איראן נפרדת מהאינטרנט. הממשלה ניסתה להילחם על הקשר בכל ליבה, ולהחזיק אותו גם כשהיה קשה; גם כשאנשים חסרי מצפון העלו תמונות "אומנותיות" של הנביא מוחמד לפייסבוק, גם כשמפגינים חצופים הרשו לעצמם להתארגן בטוויטר ולצאת לרחובות (תוך כדי שהם צועקים בקול רם דברים לא יפים על המשטר).

 

ממשלת איראן אפילו לא ויתרה כשהקליפ האחרון של ליידי גאגא עקף ביוטיוב גם את הקליפ של להקת "עשרה כורדים יושבים על הרצפה, לובשים סדינים ושרים" – וגם את הדרשות המפולפלות של האייטולה חומייני. אבל זה לא עבד, למרות צינזור של מיליוני אתרים. לפי דיווח של הוול סטריט ג'ורנל, איראן נפרדת בקרוב מהאינטרנט. ממשלת הרפובליקה האיסלאמית תחליף את האינטרנט שלי ושלכם בגירסה מקומית משלה, צנועה וממלכתית יותר. איראנטרנט, אם תרצו.

 

האייטולה פסיבי אגרסיבי

את הפרויקט השיק משרד התקשורת הממשלתי במטרה לעצור את חשיפת אזרחי המדינה לרעיונות מערביים מסוכנים – כמו פורנו, דמוקרטיה וג'סטין ביבר. הפרויקט הוא חלק מ"המלחמה הרכה" של איראן במערב, מין מתקפה פסיבית אגרסיבית על ארצות הברית וישראל.

 

הרשת האיראנית תפעל בדומה לאינטרנט בצפון קוריאה: הרשת כולה תסונן, אתרים מקומיים יצטרכו לקבל אישור ממשלתי להקמתם ואתרים שמייצגים דעות בעייתיות ייחסמו לחלוטין. עדיין לא ידוע אם ממשלת איראן תציג גם דפדפן משלה שיעזור בסינון, כפי שמפעילה צפון קוריאה. 

 

לאיראן יש נוכחות גבוהה יחסית ברשת: בערך 11 מכל מאה אזרחים בה מחובר לאינטרנט. הממשלה צופה שאיראנטרנט תאפשר תפוצה רחבה בהרבה, שכן לדעת משרד התקשורת האיראני, האזרח הממוצע לא משתמש ברשת כדי שלא לצאת חלילה לתרבות רעה. האינטרנט הממשלתי יגיע לשישים אחוז מתושבי המדינה בתוך שנתיים.

 

פריצת לוקהיד מרטין: האקר שמשכפל מפתחות >>

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"אינטרנט? לכי, יא מכוערת"
צילום: AP
מומלצים