נדחו הצעות חוק לחייב ריבית על יתרות עו"ש
החוקים נדחו בלחץ בנק ישראל שהתייצב ליד הבנקים. רק שלושה שרים תמכו בחוק. יוזמי החוקים, חברי הליכוד אופיר אקוניס וכרמל שאמה-הכהן, ינסו לערער
ועד השרים לענייני חקיקה דחתה היום (א') על חודו של קול (ברוב של 4 מול 3) שתי הצעות חוק פרטיות לחייב את הבנקים בתשלום ריבית ללקוחות על היתרות בחשבונות העו"ש. החוקים נדחו בלחץ בנק ישראל שהתייצב ליד הבנקים. רק שלושה שרים תמכו בחוק והם משה כחלון, יוסי פלד וסטס מיסז'ניקוב.
- בואו להתעדכן בסרטונים ותמונות בלעדיות בפייסבוק שלנו
יוזמי החוקים, חברי הליכוד אופיר אקוניס וכרמל שאמה-הכהן (ראשי ועדת הכלכלה בעבר ובהווה), ינסו לערער כשחבר הכנסת אקוניס מתכוון להעלות את הצעתו לקריאה טרומית עוד השבוע.
אקוניס אמר: "בעקבות החלטת הוועדה ההפסד הוא כולו של ציבור הצרכנים, לקוחות הבנקים. מצער להיווכח שבנק ישראל התייצב לצד הבנקים ונגד הצרכנים. מטרת החוק היא ליצור הדדיות ביחסים הלא סימטריים הקיימים בין הבנקים והלקוחות במיוחד בימים בהם בנק ישראל מעלה את הריבית".
חבר הכנסת שאמה הכהן הוסיף: "אני לא מתכוון לוותר, החוק צודק ורק הלובי של הבנקים עבד שעות נוספות. שוב הבנקים והלוביסטים מרוויחים והציבור משלם את החשבון".
"שווי ההטבות שהציעו הבנקים - שקלים בודדים"
על הצעת החוק של אקוניס חתמו גם יושב ראש ועדת הכספים חבר הכנסת משה גפני ומרכז הקואליציה בוועדה חבר הכנסת ציון פיניאן אף הוא מהליכוד. אקוניס ציין כי לאחר שהניח את הצעת החוק על שולחן הכנסת לפני יותר מחצי שנה החל תהליך הידברות בין נציגי הבנקים הגדולים הנגיד סטנלי פישר והמפקח על הבנקים במטרה לגבש הסדרים וולנטרים כתחליף לחוק.אקוניס ושותפיו הסכימו להשהות את תהליך החקיקה על מנת לבחון אם ההסדרים שהציעו הבנקים עולים בקנה אחד עם הצעת החוק.
אקוניס הוסיף ואמר כי לאחר שחלק מהבנקים הציעו הסדר זה או אחר הוא וחברי ביקשו לבדוק איך מתרגמים את ההצעות לציבור הלקוחות: "לאחר שחלפה חצי שנה התברר כי שווי ההטבות שהציעו הבנקים מסתכם בשקלים בודדים ללקוח. עוד עלה כי חלק מהבנקים מסרבים לחשוף את שיעור הריבית החיובית שהם נותנים. הם גם לא טרחו לעדכן את הריבית החיובית בעקבות עליית הריבית במשק בחודשים האחרונים".
לפיכך ולאחר שהבינו כי הבנקים לא מתכוונים להציע הסדרים נוספים נערכה התייעצות נוספת עם המפקח על הבנקים החדש דודו זקן והוחלט להשלים את החקיקה - תחילה דרך קבלת אישור ועדת השרים.