שתף קטע נבחר
 
צילום: גלעד קוולרציק

חלבי ולבבי: חציל קלוי על יוגורט

שנאה גדולה לשבועות הכולל גבינות וחגיגות חקלאיות גדולות הפכה לאהבה גדולה - ככה זה אצל ניר צוק שגילה מחדש את החג והכין חציל קלוי על יוגורט מתובל

כילד, שבועות היה עונש מיוחד עבורי, הרגשתי תמיד כאילו כל רוע העולם מתאחד להטריד את ניר צוק הקטן. במשך ימים אימי היתה אופה פשטידות שממש לא אהבתי, מבוססות על גבינות וירקות, שפע מרקים אוחסנו בחדר הקירור של הפירות בחצר והכל לכבוד האירוח המסורתי של החג.

 

בנוסף לכל אותם תבשילי ירקות, במושב יש את מסורת "העגלות" - מחברים עגלה מקושטת לטרקטור ומסדרים עליה בצורה "מעוצבת" כל מה שמיוצר בכפר, החל מפירות ופרחים ועד עגלים קטנים ותינוקות בני יומם, הכל עטוף בפרחים קוצניים ובדי יוטה חומים. מין חג מוזר לילדים בו הוריהם אונסים אותם ללבוש לבן.

 

אבל כעבור זמן לא רב הפך שבועות לאחד החגים היקרים ללבי - סמל להתחדשות, לישראליות, לאביב הקצר של ארצנו, אפרסקים לבנים וטריות מדהימה שיש במקומות בודדים בעולם בהם החקלאי כל כך קרוב לשוק בו הירק נמכר. בשנים האחרונות עם פריחת מחלבות הבוטיק בישראל פשוט כיף לסדר שולחן לשבועות עם אסופת גבינות איכות, לחם טרי ודובדבנים שרק עכשיו החלה עונתם. המשקיענים ימשיכו עם מאפים ורביולי תוצרת בית, אני אישית מסתפק בגבינה טובה, ירקות טריים ובקבוק יין צעיר וישראלי.

 

חציל ביוגורט

המרכיבים:

4 חצילים

1 גביע יוגורט

1/4 כוס שמן זית

1 כף זעתר טרי

25 זיתי קלמטה מגולענים

 

אופן ההכנה:
  1. קולים על אש גלויה את החצילים עד לרכות, קולפים ומניחים על מסננת להגיר נוזלים.
  2. טורפים יוגורט עם שמן זית, מתבלים במלח ופלפל.
  3. מניחים על צלחת את רוטב היוגורט, מעליו חציל ומתבלים במלח ופלפל.
  4. מפזרים קלמטה וזעתר טרי.


חציל קלוי על יוגורט (צילום: דודו אזולאי)

  

  • ניר צוק הוא השף של מתחם המסעדות "קורדיליה", "נועה" ו"ג'אפה בר" ביפו העתיקה 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חציל ביוגורט
צילום: דודו אזולאי
מומלצים