למרות הקסאם: פרה חולבת אלופה מעוטף עזה
פרה מקיבוץ כרמיה זכתה בתואר למרות המצב הביטחוני המתוח. "ידוע שפרות מושפעות מאוד מלחץ ומתנאים קשים", אמר מנהל הרפת. גם בקיבוץ סעד הצטיינו הפרות החולבות
מנהל הרפת בכרמיה, יורם שפירר, אמר כי גם במצב הביטחוני הקשה תנובת הפרות לא ירדה. "ידוע שפרות מושפעות מאוד מלחץ ומתנאים קשים", הוא אמר וגילה כי אפילו בזמן מבצע "עופרת יצוקה" הן הצליחו לשמור על רמת התנובה. "כל הרפתנים הגיעו לרפת ושידרו אופטימיות, וזה לא פגע בתנובה של הפרות", אומר שפירר.
אלופה בפעם השנייה ברציפות. סופה מקיבוץ כרמיה (צילום: יורם שפירר)
שפירר הוסיף כי האלופה סופה היא פרה יוצאת דופן, שהמליטה כבר שלוש פעמים. "בהריון האחרון היא הניבה מעל 20 אלף ליטר בשנה והצליחה גם להמליט תאומים", סיפר שפירר. לדבריו, סבתה-רבתא של הפרה נרכשה מקיבוץ צורעה בשנת 94' ומאז הצליחה להעמיד 36 צאצאים לרפת בכרמיה, בהם האלופה סופה. "אנו קוראים למעשה לכל המשפחה בשם סופה שהוא מעין שם משפחה של כל הקבוצה יוצאת דופן הזו", אומר שפירר.
בזכות הטיפוח הגנטי, התברכו כל צאצאיה של המשפחה בתנובה יוצאת דופן ויש גם תוכניות להמשך. "אחד הצאצאים של הפרה סופה נלקח כעת לטיפוח בכדי להשתמש בו להפריית פרות", גילה מנהל הרפת.
בתואר הרפת הקבוצתית המניבה ביותר זכתה רפת קיבוץ סעד, שבמועצה האזורית שדות נגב, עם תנובה ממוצעת של 14,402 ליטר חלב לפרה.
יעקב בכר, מנכ"ל התאחדות מגדלי הבקר בישראל, אמר כי הפרה הישראלית נחשבת לשיאנית העולם בייצור חלב שומן וחלבון חלב, וכי ייצור החלב בישראל עומד על 11,381 ליטר בממוצע לפרה. הפרה הישראלית עברה אף את הפרה ההולנדית, למרות שהיא מניבה בתנאי אקלים וסביבה נוחים יותר והרבה יותר רגועים מאלה של ישראל, אדרבא בעוטף עזה. בכר הוסיף כי עדר הפרות החולבות בישראל מונה כ-125 אלף פרות, וכי הישראלי צורך בממוצע 170 ליטר מוצרי חלב בשנה.
Read this article in English